Login

Bernardusschool

preview
Weekbrief 33 - 17 juni 2022
Agenda & jarigen
Jarigen    
     
21 juni Tygo Rietkerken 1/2a
21 juni Emanuel Vollering 3
23 juni Duncan Peters 6
23 juni Sieb van Iterson 7
23 juni Julise Dubbeldeman 8

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
17 juni  Klassentheater groep 3 en 6
21 juni MR vergadering
24 juni Doordraaimiddag (kennismaking nieuwe leerkracht)
27 juni t/m 5 juli Tien minuten gesprekken
5 juli Musical groep 8
7 juli Start zomervakantie (Let op! Vrijdag 8 juli geen les)
22 augustus  Eerste schooldag

 

Formatie 2022 - 2023

In het schooljaar 2022 - 2023 hebben we negen groepen op de Bernardusschool. We starten met drie kleutergroepen. 

 

Hieronder een overzicht met de groepsverdeling, welke op 14 juni besproken is met de medezeggenschapsraad. De leerlingen zijn vandaag in de klas op de hoogte gesteld. Op vrijdag 24 juni maken de leerlingen kennis met hun nieuwe leerkracht.  

 

Groep

Leerkracht

Ma

Di

Woe

Do

Vrij

1/2a

Nicole Singeling

X

X

X

 

X

 

Ria Kerkvliet

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

1/2b

Corrie de Vassy

X

X

X

X

 

 

Ria Kerkvliet

 

 

   

X

 

 

 

 

   

 

1/2c

Daphne Noorlander

X

X

 

 

 

 

Jeske Boorsma

 

 

X

X

X

 

 

 

 

 

 

 

3

Annemieke Zuijderduijn

 

X

X

X

X

 

Sanne Boelee

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

Ryanne Ruiter

X

X

   

 

 

Sanne Molenaar

 

 

X

 X

X

 

 

 

 

 

 

 

Danielle de Winter

X

X

 

 

 

 

Sannie Cortenbach

 

 

X

X

X

 

 

 

 

 

 

 

6

Bouwiene Keekstra

X

X

X    

 

Sanne Boelee

 

 

 

X

X

 

 

 

 

 

 

 

7

Anneke van Houten

X

X

X

 

 

 

Tim Gonlag

 

 

 

X

X

 

 

 

 

 

 

 

8

Rody Warmerdam

X

X

X

X

X

 

 

         

Directeur

Vacature

X

X

X

X

X

Intern begeleider

Marja Oudshoorn

X

X

X

X

 

Teamleider

Bouwiene Keekstra

 

 

 

X

 

ICT/Specialisten

Danielle de Winter

 

 

 

 

X

Bewegingsonderwijs

Tim Gonlag

X

X

 

 

 

Plusklas

Anneke van Houten

 

 

 

X och.

 

Rots en water

Bouwiene Keekstra

 

 

 

X mid.

 

Onderwijsassistent

Elvera de Lange

X

 

 

Onderwijsassistent

Valerie Kipuw

X

X

 

X

 

Onderwijsassistent

Maud van Leeuwen

 

 

 

 

X

Concierge (ochtenden)

Willem Sparreboom

X

X

X

X

X

 

Juf Celine zal extra werkzaamheden op school verrichten voordat zij rond de herfstvakantie met zwangerschapsverlof gaat. 

 

Juf Sanne (Molenaar) zal drie dagen voor groep 4 staan. Ze zal ook één dag ondersteunende werkzaamheden verrichten op school.

 

Eind juni vinden er sollicitatiegesprekken plaats voor een nieuwe directeur. Zodra wij hier meer nieuws over hebben, dan zullen wij u hierover informeren. 

 

Juf Bouwiene pakt met ingang van het nieuwe schooljaar de rol van teamleider op. 

 

Juf Dionne zal na de zomervakantie niet meer werkzaam zijn op de Bernardusschool. Zij heeft een nieuwe baan bij een nieuwkomersklas in Woerden. Op 7 juli nemen wij afscheid van haar. Hierover wordt u op een later tijdstip geinformeerd. 

Tien minuten gesprekken

Vanaf maandag 27 juni worden de tien minuten gesprekken ingepland. Deze gesprekken vinden op school plaats van 27 juni t/m 5 juli 2022. Leerlingen (vanaf groep 2) mogen ook aansluiten bij deze gesprekken.  

 

U kunt zich van vrijdag 17 juni t/m donderdag 23 juni inschrijven voor de tien minuten gesprekken via SchouderCom. U ontvangt hier een uitnodiging voor.

 

Schoudercom

Ouders en leerlingen die volgend schooljaar geen account meer hebben, willen wij graag wijzen op het volgende; 

 • Downloaden van berichten
  Gebruikers kunnen de inhoud van hun Postvak mappen downloaden om te bewaren. Het gaat hierbij om de standaardmappen Ontvangen en Verzonden en om zelfgemaakte mappen. Downloaden kan in de desktopweergave via Postvak > 'Mappen beheren'.
 • Downloaden van heen-en-weerschriftje
  Ouders kunnen de inhoud van het heen-en-weerschriftje van hun kind(eren) downloaden om te bewaren. Downloaden kan in de desktopweergave via de knop die rechtsboven in het heen-en-weerschriftje getoond wordt.
 • Downloaden van foto's in mediagalerijen
  Gebruikers kunnen foto's die in mediagalerijen in blogs en nieuwsberichten geplaatst zijn bewaren. Op de desktop kan dit via rechtsklikken op een foto, in de App kan dit via langer aanklikken. Bewaren kan alleen per foto, niet voor alle foto's tegelijk.
 • Downloaden van documenten
  Gebruikers kunnen desgewenst via de Documenten tab documenten downloaden die ze willen bewaren.

Mocht u nog foto's en/of informatie willen downloaden vanuit Schoudercom, dan kan dat nog t/m 31 juli. Daarna zijn de foto's en/of informatie niet meer beschikbaar. 

Nieuws uit de kleutergroepen

Wat hebben de kinderen, hulpouders en juffen genoten van Drievliet. Nogmaals dank aan de hulpouders.

 

24 juni is er een doordraaimiddag, zodat de kinderen alvast kunnen wennen aan hun nieuwe juf en meester. Dat is toch altijd weer spannend om vanuit de kleutergroep naar groep 3 te gaan.

 

We hebben enorm veel geleerd van het thema vakantie. Ook bij Engels leren de kinderen woorden die met dit thema te maken heeft.  De zandkastelen worden prachtig en de klassen zien er heel zonnig uit met al die zonnestralen. Laat het maar regenen wij hebben daar in de klas geen last van.

 

De letter Z herkennen de meeste kinderen wel en het cijfer 0 is natuurlijk een makkie. De juffen zijn trots op de kinderen die zo hard hun best doen.

 

De juffenverjaardag op 22 juni komt er aan en de juffen hebben er zin in. Fijn dat er weer veel ouders willen rijden en helpen. We duimen voor mooi weer!

Nieuws uit groep 3

We gaan komende woensdag onze verjaardagen vieren. De kinderen hoeven geen eten en drinken mee naar school te nemen, dit gaan wij verzorgen. Er zijn wat leuke verrassingen voor de kinderen en we gaan er een super gezellig feest van maken. Wij hebben er zin in.

 

We zijn druk bezig met het afnemen van de verschillende CITO toetsen. Wat zijn wij nu al trots op onze kanjers die het toch heel goed doen!! Ook komende week gaan we hier nog mee door. Ook zijn we druk aan het oefenen voor het klassentheater van morgen. U komt toch ook naar ons kijken?

 

Wilt u eraan denken dat de rapportmap weer mee naar school moet voor het laatste rapport. We missen er nog een aantal.

Nieuws uit groep 4

Wat een heerlijke schoolreis hebben we gehad! Ik heb alleen maar lachende gezichten gezien!

Nat worden in de boomstammen, snelheid opzoeken in de Formule 1, hoog boven in de lucht in het reuzenrad, hobbelen op de paardjes en van de glijbanen afroetsen, er was voor ieder wat wils. Het weer was ook prachtig!

 

We zijn dinsdag direct weer hard aan het werk gegaan met oa Cito rekenen. We moeten de laatste weken nog even bikkelen. Vergeten jullie niet om de tafel van 7, voor sommigen de tafel van 6, nog goed te oefenen?

Komende week is juf Linn voor het laatst. We zullen dinsdag helaas afscheid van haar nemen. Zij gaat na de zomer een stage in het buitenland lopen, een gave ervaring voor haar!

Nieuws uit groep 5

Volgende week is het zover! Dan gaan we zien wie de meest groene vingers van de klas heeft. Wie heeft zijn plant zo goed verzorgd dat er echt een “zee van bloemen” te zien is? Donderdag 23 juni moeten de kinderen hun pot weer mee naar school nemen. Deze dag komt dan de jury in de klas en kiest de 4 kinderen met de mooiste plant uit. Deze 4 kinderen krijgen een uitnodiging om vrijdag 24 juni  aan het einde van de middag met hun ouders naar Zoeterwoude Dorp te komen om daar te “strijden” tegen 4 kinderen van Het Avontuur. Verder info daarover volgt nog. Succes nog even met het verzorgen  van de plant de komende warme dagen!

 

Bij DaVinci hebben we vorige week geleerd over de eerste mens. Deze week hebben we gepraat over de ijstijden en wat gletsjers teweeg hebben gebracht in ons land en op aarde. Volgende week gaat de les over “jagers en de eerste boeren”.

 

Vorige week was de Grej door veel kinderen geraden: Manneken Pis. Wat grappig dat er ook een Jeanneke Pis te bewonderen is in Brussel. En dat Manneken Pis regelmatig een kostuum aan heeft. Morgen is er weer een Grej: “Ik ben geen schaap en ook geen olifant. Maar wat ben ik dan?”

Nieuws uit groep 6

De week begon met een schoolreisje, wat hebben de kinderen genoten in Drievliet. Van de Splash tot de formule 1 en natuurlijk heel veel gelachen en gegild.

 

Deze week hebben we ook de spelling Cito gemaakt, de AVI’’s en de DMT’s. Ook hebben veel kinderen al de Benchmark voor Engels gedaan. Volgende week nog Cito rekenen en dan zijn de grote toetsen voor dit schooljaar weer af. Wat wordt er hard gewerkt in de klas.

 

Deze week had meester Nils ook zijn stage week en was hij er dinsdag, donderdag en vrijdag. Vrijdag is hij ook voor het laatst in de klas. Maar hij komt 4 juli nog langs om afscheid te nemen van de klas.

 

Maandag 4 juli gaan we met de klas de juffen en één meesterdag vieren in de middag. Wat we precies gaan doen laten we nog weten, maar dan kan het wel vast in de agenda worden gezet.

 

Vrijdag Klassentheater van groep 3 en 6, er wordt hard geoefend en geknutseld voor een spetterende show. Om 14.00uur begint te show, u bent van harte welkom.

 

Deze week geen huiswerk.

Nieuws uit groep 7

Het is juni en dus zijn we ook met de Cito toetsten begonnen. Nieuw voor groep 7 is de toets taalverzorging, waarin interpunctie (leestekens), spelling en grammatica( ontleden en benoemen) worden getoetst. Verder zullen we de komende weken rekenen, spelling en begrijpend lezen toetsen.

 

Afgelopen maandag hebben we heerlijk genoten van het schoolreisje naar Drievliet. De kinderen zijn in groepjes door het park getrokken. Aan het einde van de dag kregen we nog een ijsje. Dinsdag zal juf Roos (stagiaire van groep ½) nog een rekenles over Drievliet geven.

 

In de DaVinci lessen hebben we het gehad over dieren die in en om het water leven in Nederland. De kinderen hebben in tweetallen een poster gemaakt over een waterdier. Met de hele klas hebben we voorbeelden gevonden van alle dieren uit het dierenrijk: van sponsdieren, amfibieën, reptielen tot zoogdieren. Op maandag 20 juni gaan we een slootjes-les doen. Er komen 2 gidsen van de IVN natuureducatie die met ons gaan kijken wat er allemaal in de sloot leeft. We hebben op school wel enkele schepnetten en wat bakjes, maar het zou fijn zijn als kinderen die ook van thuis mee kunnen nemen.

 

Op woensdag 29 juni vieren de juf en de meester hun verjaardag. Het is handig om die dag een fiets mee te nemen en badkleding alvast aan te hebben. Denk ook aan een flesje water, zonnebrand etc.

 

Op woensdag 6 juli presenteren we de themawerken voor ouders. U bent dan van 11:45 tot 12:15 welkom om te kijken naar de themawerken. Zet het alvast in de agenda!

Nieuws uit groep 8

Deze week zijn we naar Drievliet op schoolreis geweest. De kinderen hadden er heel veel zin in, dat was wel te horen in de bus, haha!


Groep 8 mocht lekker vrij door het park lopen. Foto’s maken lukte nauwelijks, doordat ze vooral in de formule X in de rij stonden en lekker bezig waren met elkaar. Het was een gezellige en geslaagde dag met deze toppers!

De afgelopen dagen hebben wij het laatste gedeelte van de musical geoefend. Het is nu een kwestie van goed de tekst uit je hoofd leren en de puntjes op de i zetten.


Wat fijn dat er al 2 ouders zijn die kunnen helpen met het opbouwen! Mochten er nog meer ouders zijn die maandagochtend 4 juli kunnen helpen opbouwen, dan zou dit héél erg fijn zijn!


Voor het afbreken, filmen en foto’s maken zijn ook al ouders die aangegeven hebben te kunnen helpen, top!

In verband met de wet op de privacy moeten wij van iedereen toestemming hebben om o.a. de musical te kunnen filmen. De kinderen hebben woensdag een brief mee naar huis gekregen met een strookje die de ouders kunnen invullen. Doordat wij vastzitten aan bepaalde deadlines willen wij graag vóór 22 juni weten of er toestemming gegeven wordt. Zou u deze dan z.s.m. weer mee willen geven naar school?

 

Ik heb al heel veel rapporten teruggekregen. Mocht deze nog thuis liggen, zou u hem dan mee willen geven aan uw kind?