Login

Bernardusschool

preview
Weekbrief 35 - 30 juni 2022
Agenda & jarigen
Jarigen    
     
1 juli Job van Veelen 4
5 juli Robin Rietkerken 5
5 juli Ricardo Stouten 8
5 juli Jens de Rooij 6
7 juli Marc Eeland 8

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
27 juni t/m 5 juli Tien minuten gesprekken
5 juli Musical groep 8
7 juli Start zomervakantie (Let op! Vrijdag 8 juli geen les)
22 augustus  Eerste schooldag

 

Afscheid juf Dionne

Aan het einde van dit schooljaar ga ik afscheid nemen van de Bernardusschool. De afgelopen 16 jaar heb ik met heel veel plezier hier gewerkt. Via groep 4, groep 1/2, 2/3, 3 en 1/2  ben ik het afgelopen schooljaar weer in groep 4 aan het werk gegaan. Het cirkeltje op de Bernardusschool is dus rond. Tijd voor een nieuwe uitdaging!

 

Het komende schooljaar ga ik naar Woerden, lesgeven in een taalklas. Kinderen die net in Nederland wonen en nog geen Nederlands spreken, komen dan in mijn klas. Ik ga ze in 40 weken proberen voor te bereiden op een reguliere basisschoolklas. Heel spannend, maar ik heb er veel zin in!

 

Ik wil alle ouders en kinderen heel hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en wie weet tot ziens ergens in de omgeving.

 

Vriendelijke groet,

 

Dionne

 

--------------------------------------------------

 

Op donderdagmiddag 7 juli nemen de leerlingen afscheid van juf Dionne. Mocht u afscheid willen nemen van juf Dionne, loop dan gerust binnen op donderdagmiddag na schooltijd. Juf Dionne heeft aangegeven dit te waarderen. Rond 16.00 uur gaan wij met het team afscheid nemen van Dionne. 

Jaarplanning 2022 - 2023

In de bijlage treft u de jaarplanning voor schooljaar 2022 - 2023 aan. U kunt deze ook terugvinden op de website (kalender). 

 

Hieronder treft u het vakantierooster voor schooljaar 2022 - 2023 aan. Dit vakantierooster is goedgekeurd met de medezeggenschapsraad. 

 

 Vakantie

Data

Leids ontzet

3 oktober 2022

Herfstvakantie

24 t/m 4 november 2022

Kerstvakantie

23 december 2022 (12.00 uur) t/m 6 januari 2023

Voorjaarsvakantie

27 februari t/m 10 maart 2023

Pasen

7 t/m 10 april 2023

Meivakantie

24 april t/m 5 mei 2023

Hemelvaart

18 - 19 mei 2023

2e Pinksterdag

29 mei 2023

Zomervakantie

7 juli (12.00 uur) juli t/m 18 augustus 2023

Schoudercom

Wanneer uw zoon/dochter de Bernardusschool na dit schooljaar verlaat, en u geen andere kinderen meer op school heeft, wordt uw account na dit schooljaar verwijderd uit Schoudercom. 

 

Mocht u nog foto's en/of informatie willen downloaden vanuit Schoudercom, dan kan dat nog t/m 31 juli. Daarna zijn de foto's en/of informatie niet meer beschikbaar. 

Gevonden voorwerpen

De bakken met de gevonden voorwerpen zitten weer aardig vol. Kom gerust binnen en neem een kijkje in de bakken. De bakken staan in de hal bij de kleuteringang en in de aula. 

 

Tot de zomervakantie bewaren wij de spullen. Daarna schenken wij het restant aan een goed doel. 

 

Ook hebben wij heel veel sleutels gevonden. Mocht u een sleutel kwijt zijn, schiet ons dan gerust aan. Dan kunt u in de sleutelbak zoeken. 

Nieuws van de klusklas

De afgelopen 6 weken zijn we op maandagmiddag bij Bouwmensen in Leiden geweest. Hier mochten we in de houtwerkplaats een aantal projecten maken. We zijn gestart met drie insectenhotels, die we op elk plein gaan ophangen. Daarna 2 sjoelbakken voor groep 6 en 7.

 

Als laatste project mocht iedereen een telefoonstoeltje maken. Wat hebben we veel geleerd! Meten, boren, spijkeren, en heel precies werken waren een aantal dingen waar we nu onze hand niet meer voor omdraaien.

 

Bij de laatste les kregen we nog een goodiebag en een certificaat!

Nieuws uit de kleutergroepen

Het is nog maar 1 weekje en dan is het alweer zomervakantie. Wat is het jaar ineens voorbij gevlogen! De kinderen hebben dit schooljaar zo hard gewerkt. Wij zijn ontzettend trots op alle kinderen.

 

De laatste week zal vooral in het teken staan van afronden, schoonmaken en opruimen. We kunnen uw hulp hierbij goed gebruiken, dus mocht u kunnen helpen met schoonmaken of iets mee kunnen nemen om thuis schoon te maken, horen wij dit graag!

 

We gaan er een fijne laatste week van maken met de kinderen.

Nieuws uit groep 4

Wat een gezellige verjaardag hebben we gehad! Heerlijk weer, lekker gesmikkeld en veel plezier. En wat zijn we verwend. Nogmaals dank! We zijn bofkonten!

 

Deze week hebben we op het nippertje nog een rekentoets gedaan en nog even flink doorgewerkt. We starten bijna aan de laatste schoolweek. Wat is het jaar voorbij gevlogen! We hebben hard gewerkt, veel geleerd, veel plezier gemaakt en gelachen en gehuild. Een heerlijk jaar, waar we met veel plezier op terugkijken!

 

Via deze weg willen we ook de ouders die ons dit jaar geholpen hebben heel erg bedanken. Nog een kort weekje te gaan met fijne momenten, de laatste werklessen en afscheid nemen. Daarna een welverdiende zomervakantie!

Nieuws uit groep 6

Nog 1 week voor de boeg.

 

Aanstaande maandag gaan wij juffen en één meesterdag vieren, vanaf 13.00uur is het een feestje in groep 6. We hopen dat het mooi weer is, want dan kunnen we naar het strandje in de Munnikenpolder.

 

Op woensdag 6 juli presenteren de kinderen van groep 6 en 7 hun themawerk. We starten om 11:45 met de presentaties. Het duurt tot 12:15. De kinderen laten dan hun werk zien door middel van workshops. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 

Donderdag is alweer de laatste schooldag. Dan gaan we ook het lokaal en dus de lades weer helemaal opruimen. Een grote tas of plastic tas is dan handig om mee te nemen.

Nieuws uit groep 7

Afgelopen woensdag hebben we de juf- en meesterverjaardag gevierd. We zijn naar het strandje bij de Doeshaven geweest. Het was super gezellig en we willen nogmaals iedereen bedanken voor jullie bijdrage aan deze geslaagde dag. Dank jullie wel!

 

Op woensdag 6 juli presenteren de kinderen van groep 6 en 7 hun themawerk. Komt u ook kijken? We starten om 11:45 met de presentaties. Het duurt tot 12:15.

 

Tijdens het 10-minutengesprek krijgt uw kind een voorlopig advies. Dit is een indicatie wat u ongeveer kunt verwachten bij het schooladvies in groep 8. Het advies wordt in overleg samengesteld waar er wordt gekeken naar toetsresultaten (Cito en methode) en de werkhouding van het kind.

Nieuws uit groep 8

De laatste lesweek voor groep 8 was aangebroken deze week. Maandag hebben we nog even goed geoefend. Dinsdag hebben we de laatste hand gelegd aan de decorstukken en rekwisieten. Alles is nu helemaal klaar!
Woensdag hadden we enorm geluk met het weer, want toen was het juffendag! We zijn naar het strandje in Leiderdorp geweest en de kinderen hebben zich heerlijk vermaakt. Iedereen onwijs bedankt voor de leuke cadeaus!

 

Vrijdag gaan we de musical voor het laatst oefenen in de speelzaal. We doen dan alle kostuums aan en alle make-up en schmink op. De generale repetitie doen we maandagmiddag in de Eendenkooi.

 

Dinsdag 5 juli is het optreden aangebroken. Om 09:30u speelt groep 8 de musical voor de groepen 3 t/m 7. Ook oud-leerlingen (broers/zussen) mogen dan komen kijken. ‘s Middags gaan we voor de afsluitende activiteit naar de speeltuin van de smid in Cronesteyn. Hier kunnen de kinderen lekker ravotten door de modder. Trek dus vooral hele oude (bad)kleding en schoenen aan!


‘s Avonds om 20:00 uur start de voorstelling voor de ouders. De deuren van de Eendenkooi zullen open gaan om 19:30.

 

Woensdag worden de kinderen om 10:00u op school verwacht. We ruimen dan de laatste dingen op en doen een allerlaatste herinneringsrondje. Om 11:15u springen de kinderen dan echt de school uit en is het afscheid daar.

 

Ik wil iedereen alvast ontzettend bedanken voor alle hulp, lieve woorden en het gehele schooljaar! Alvast een fijne zomervakantie gewenst!