Login

Bernardusschool

preview
Weekbrief 32 - 10 juni 2022
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
10 juni Maud Schaap 1/2b
12 juni Emily Yang 3
12 juni Maaike Velt 4
13 juni Kaya de Jong 1/2a
14 juni Jip Steijvers 1/2c
14 juni Amy Kartoredjo 7
15 juni Kaylin Ras 5
16 juni Lisa van der Meer 4
16 juni Guido van Haeften 6

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
13 juni Schoolreisje
17 juni  Klassentheater groep 3 en 6
21 juni MR vergadering
24 juni Doordraaimiddag (kennismaking nieuwe leerkracht)
27 juni t/m 5 juli Tien minuten gesprekken
5 juli Musical groep 8
7 juli Start zomervakantie (Let op! Vrijdag 8 juli geen les)

 

Schoolreisje

Maandag 13 juni is het eindelijk zover. We gaan met de hele school op schoolreisje naar Drievliet. De dag start gewoon om 8.30 op school. Alle kinderen gaan dan naar hun eigen klas. De bussen kunnen door de werkzaamheden niet makkelijk bij school komen. Daarom lopen we om 8.45 naar de Industrieweg, waar de bussen zullen staan. We vinden het erg leuk als ouders meelopen of bij de Industrieweg ( tegenover de Houtwerk) komen uitzwaaien. Om 9.15 zullen we vertrekken en rond 16.00  zijn we weer terug. Dat is natuurlijk wat afhankelijk van het verkeer. Via Schoudercom laten we weten hoe de terugreis verloopt. De kinderen van groep 1 t/m 6 gaan in groepjes met begeleiding door het park. Groep 7 en 8 mogen dat zelfstandig, maar maken hierover wel afspraken met de leerkrachten.

 

De kinderen nemen zelf eten en drinken voor de hele dag mee. Natuurlijk mogen ze ook iets lekkers mee. De kinderen mogen geen geld mee nemen en ook mobiele telefoons laten we thuis. Hopelijk hebben we geen regenkleding nodig, maar hou het weerbericht in de gaten.

Afscheid Sabine

Beste ouders,  

 

Op vrijdag 1 juli willen wij jullie uitnodigen om te proosten op Sabine haar nieuwe baan. Van 15.00 uur tot 16.30 uur bent u van harte welkom voor een hapje en een drankje en om Sabine gedag te zeggen.  

 

Tot dan,  

 

Team Bernardus en Ouderraad

Nieuws uit de kleutergroepen

Bij de kleuters zijn we begonnen aan het laatste thema van dit jaar, heel toepasselijk: Vakantie!

We leren de letter Z en het cijfer 0. We maken een zon met zonnestralen, we bouwen een zandkasteel ( daar hebben we de wc rolletjes en de schoenendoosdeksel voor nodig) we gaan ons eigen zwempak/zwembroek ontwerpen.

 

Aanstaande maandag 13 juni gaan we gezellig op schoolreisje naar Drievliet. De voorspellingen zijn mooi, misschien handig om uw kind die dag goed met zonnebrand in te smeren, zodat we geen verbrande kinderen hebben aan het eind van de dag. De kinderen nemen een 10 uurtje mee en een lunch en genoeg te drinken, het wordt een warme dag, extra drinken is dan belangrijk. Natuurlijk mag er ook iets lekkers mee. De ouders die meegaan, hebben een brief met informatie gekregen. Wij hebben er zin in!

Nieuws uit groep 3

Volgende week verzorgen groep 3 en 6 het klassentheater. We zijn al goed aan het oefenen met z’n allen en hebben we erg veel zin in. De andere groepen komen kijken maar natuurlijk zijn de ouders ook welkom in ons theater. De voorstelling is vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur.

 

Kern 10 van veilig leren lezen gaan we volgende week ook al weer afronden. We starten dan met de laatste kern van dit jaar. Wat hebben we veel geleerd zeg!

 

We zijn druk bezig met de Cito toetsen in de groep. U zult dit waarschijnlijk thuis wel horen. De uitslagen van de toetsen kunt u terug gaan vinden in het rapport aan het eind van dit jaar. Willen jullie thuis nog even kijken of de rapportmap hier ligt en deze zo snel mogelijk meegeven naar school? Alvast bedankt.

Nieuws uit groep 4

Deze week hebben we de leestoetsen afgerond. De resultaten gaan we bespreken tijdens de rapportgesprekken, maar we kunnen alvast laten weten dat het leesniveau goed vooruit is gegaan. Superfijn!

Op vrijdag zullen we de herhalingstoets van de tafel van 6 afnemen. De kinderen die het vorige week niet gehaald hebben, mogen het morgen nog een keer proberen. Aan het einde van de middag krijgen ze het oefenblad van de tafel van 7 mee naar huis. Die wordt volgende week dan weer getoetst.

 

Met DaVinci werken we aan het project “ De eerste mens”. De afgelopen week hebben we de IJstijd besproken met daarbij het verhaal van Ötzi, de man die gevonden is in de bergen en waarvan we kunnen leren hoe de mens er heel lang geleden uitzag. We weten nu ook waar op aarde het het koudst is en hoe dat komt. Best moeilijk allemaal maar wel interessant. Volgende week leren we over de jagers en de eerste boeren.

Juf Lin is volgende week de hele week in de klas. Zij heeft een stageweek.

 

En natuurlijk gaan we maandag op schoolreis. Spannend! We gaan er een leuke dag van maken. Komen jullie ons uitzwaaien?

Nieuws uit groep 5

Woensdag 29 juni is het feest, want dan vieren de juffen hun verjaardag! De kinderen hoeven die dag geen eten en drinken mee te nemen, want daar zorgen wij voor. Wel mogen de kinderen hun zwemspullen, handdoek en zonnebrand meenemen, want we gaan gezellig naar de Vlietlanden. Geen probleem als kinderen niet het water in willen, want we zullen ook nog wat leuke (bal)spelen meenemen. We hebben nog wel 5 rij-ouders nodig. Wie heeft er zin om gezellig mee te gaan? Mocht het weer trouwens echt tegenzitten, dan blijven we op school. Maar ook daar hebben we een feestelijk programma klaarliggen. Wij kijken er nu al naar uit! 

 

Vorige week maakte de Grej of the Day indruk. Het antwoord op “Onzinkbaar, maar toch gezonken” werd door veel kinderen geraden. Inderdaad het was de Titanic. De kinderen hebben geboeid zitten luisteren en aantekeningen en weetjes in hun Grej schrift geschreven. Voor morgen staat er weer een Grej gepland. Dit keer met het onderwerp “De bekendste wildplasser”. 

Nieuws uit groep 8

Afgelopen week waren wij 3 heerlijke dagen op kamp. Wat hebben we ontzettend geluk gehad met het weer! De kinderen hebben het naar ons idee erg naar hun zin gehad en kwamen moe, maar hopelijk voldaan thuis met herinneringen om nooit meer te vergeten. De foto’s zullen binnenkort gedeeld worden.

 

Deze week zijn wij verdergegaan met het oefenen van de musical. We hebben nu bijna alle scenes geoefend en we kunnen puntjes op de i gaan zetten. Het is fijn als de kinderen thuis ook blijven oefenen en wie weet hebben ze hier soms wat hulp bij nodig.

 

Maandag gaan wij op schoolreisje naar Drievliet. Doe vooral goede schoenen aan en neem voor de zekerheid zonnebrand mee.

 

Gisteren heeft u een bericht ontvangen met de planning van de laatste weken van groep 8. Wat fijn dat er al een aantal ouders zijn die hebben aangegeven te kunnen helpen. Vooral het opbouwen en afbreken van het podium voor de musical vraagt wat helpende handen, dus mocht u nog een gaatje vrij hebben, dan zijn wij daar heel erg blij mee!

EXTERN NIEUWS
Velocitas organiseert een GIGA KANGOEROE-DAG

Inline image