Login

Bernardusschool

preview
Weekbrief 36 - 7 juli 2022
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
10 juli Deano van Delft  8
16 juli Charlotte van Hofwegen 6
18 juli  Keet Kuipers 1/2b
21 juli Julian Mastenbroek 7
23 juli Olivia de la Parra 1/2a
23 juli Yara v/d Ven 1/2c
25 juli Cas v/d Poel 3
26 juli Ian Eeland 6
28 jui Jaylee Rietkerken 4

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
7 juli Start zomervakantie (Let op! Vrijdag 8 juli geen les)
22 augustus  Eerste schooldag

 

 

Zomervakantie

Dit is de laatste weekbrief van het schooljaar waarin ik alle ouders, leerlingen en collega's wil bedanken voor een fantastisch afscheid afgelopen vrijdag! En nog steeds ontvang ik hartverwarmende kaarten en mooie cadeaus. Ontzettend bedankt! 

 

Voor iedereen is het een heel bijzonder jaar geweest. Wij zijn blij dat we weer ouders in de school mochten verwelkomen. Bedankt voor uw hulp dit schooljaar! Hiermee kunnen wij ons schooljaar toch weer iets mooier maken. 

 

Volgend schooljaar gaan we met nieuwe energie verder met het onderwijs wat u van ons mag verwachten. Voor het zover is, hopen we dat u, de leerlingen en onze collega's eerst mogen genieten van een heerlijke vakantie en zien wij iedereen na de zomer, op maandag 22 augustus, graag in goede gezondheid terug.

 

Na de zomervakantie zal de nieuwe directeur, Corine Lourier, starten op de Bernardusschool. Zij zal bereikbaar zijn via Schoudercom en via de mail (c.lourier@rkbernardusschool.nl). Tot die tijd is Sabine Steinebach bereikbaar. 

Schoudercom

Wanneer uw zoon/dochter de Bernardusschool na dit schooljaar verlaat, en u geen andere kinderen meer op school heeft, wordt uw account na dit schooljaar verwijderd uit Schoudercom. 

 

Mocht u nog foto's en/of informatie willen downloaden vanuit Schoudercom, dan kan dat nog t/m 31 juli. Daarna zijn de foto's en/of informatie niet meer beschikbaar. 

 

Nieuws vanuit SKZ - tariefverhoging TSO

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

 

Met dit bericht willen we je informeren over de tariefsverhoging van de tussen schoolse opvang (hierna TSO) op de Bernardusschool naar € 140,- per jaar vanaf de start van schooljaar 2022-2023. In deze brief leggen we graag uit wat hiervan de reden is.

 

In 2018 is de Bernardusschool over gegaan op een continurooster. Sinds de start van het continurooster heeft SKZ de TSO aangeboden voor een vast bedrag van €128,- per jaar. Doordat de TSO nu een aparte stichting is, stichting Lunch & Spel, hebben wij meer zicht gekregen op de kosten van de TSO.

 

Bij het maken van de begroting voor 2022 kwamen we tot de conclusie dat we verlies lijden op de TSO. Ons doel voor deze dienstverlening is niet om winst te maken, maar verlies lijden kan zeker niet.

 

De redenen dat we verlies lijden, is dat de salarissen van de pedagogisch medewerkers de afgelopen 4 jaar in totaal met 10,9% zijn gestegen. Daarnaast is de inflatie gemiddeld over de afgelopen 4 jaar met 2% per jaar toegenomen. Deze stijgingen hebben we tot op heden niet doorgerekend, maar we zijn genoodzaakt dit vanaf het nieuwe schooljaar door te voeren.

 

In februari hebben we bovenstaande besproken met de MR van de Bernardusschool. De MR is akkoord gegaan met ons voorstel. De MR had een aantal goede, kritische vragen op ons voorstel. Deze vragen hebben we beantwoord. Het voorstel, de vragen en de antwoorden kun je lezen in de bijlage.

 

In september 2022 ontvang je de factuur met daarin het nieuwe tarief. Ik hoop je met dit bericht voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er vragen zijn dan staan onze medewerkers je graag te woord. Je kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag op 071 5808010 of een e-mail sturen naar

skz@kinderopvangzoeterwoude.nl

 

Met vriendelijke groet,

Dita van Dijk

Directeur-bestuurder Stichting Lunch & Spel en Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ)

Nieuws vanuit de kleutergroepen

Het is bijna vakantie en dat merken we aan alles. De kinderen zijn moe, de klas is al grotendeels schoongemaakt en we nemen alle knutselwerkjes mee naar huis. De groep 2 kinderen mochten al een paar keer wennen in groep 3. Ze zijn nu echt toe aan de overstap naar groep 3. We hebben een leuk en leerzaam schooljaar gehad. Bedankt voor alle hulp en het gezellige jaar!

 

We wensen iedereen een heel fijne welverdiende vakantie!

Liefs, Corrie, Ria, Nicole, Daphne en Jeske

Nieuws uit groep 5

En toen schreven we ineens het laatste stukje van dit schooljaar voor de weekbrief. Wat hebben we genoten! We kijken terug op heel veel fijne en gezellige momenten met deze heerlijk enthousiaste en lieve klas! Naast het harde werken en nieuwe dingen leren die horen bij groep 5, hebben we dit jaar ook een aantal escaperooms gespeeld. Wat waren de kinderen enthousiast en wat konden ze hierbij goed samenwerken. Kahoots waren ook erg populair. 1x per week een Grej of the Day was eigenlijk te weinig volgens de kinderen. Elke week zagen we veel bordjes met goede antwoorden, waarna de kinderen druk schrijvend informatie opschreven en tekeningen maakten. Het schoolreisje in Drievliet was heel erg leuk. Ook laatst de juffenverjaardag was echt een succes bij zowel de kinderen als de juffen. De Bloemenzee, presentaties en spreekbeurten van kinderen, het dansen op Just Dance…. Het is gewoon teveel om op te noemen. We willen iedereen bedanken voor alle hulp en vertrouwen. Een dan nu vakantie! We wensen jullie heel veel plezier en gezellige dagen!   

 

Nieuws uit groep 7

Het schooljaar is nu echt afgelopen. De afgelopen week zal vol met afsluitende activiteiten. We hebben genoten van de musical van groep 8 en hen natuurlijk uitgezwaaid. Nu zijn wij de oudste kinderen van de school! Alle kinderen hebben in groepjes een Engelse presentatie gehouden over een land uit de EU. We waren onder de indruk van de presentaties. Ook hebben we de themawerken gepresenteerd en daar zaten wel een paar juweeltjes bij. Leuk ook dat er zoveel ouders even een kijkje kwamen nemen. Natuurlijk waren er nog reken- en taallessen, maar er was ook tijd voor een gezellige spelletjesochtend. Nu is het vakantie. We wensen iedereen een heerlijk tijd en zien jullie graag na de zomer weer terug. Bedankt voor een leuk jaar.  

 

EXTERN NIEUWS
De Zoeterwoudse sportzomer

Tijdens de schoolvakantie is het belangrijk om lekker te blijven sporten en spelen. Veel sportclubs (en hun vrijwilligers) genieten van van een welverdiende zomerstop. Daarom organiseren wij de Zoeterwoudse sportzomer. Iedere week met afwisselende sporten en spellen. Voor meer informatie zie bijlage.