Login

Bernardusschool

preview
Weekbrief 10 - 21 oktober 2022
Verjaardagen & agenda
Verjaardagen   Groep
23 oktober  Revaliano de Best  7
24 oktober Mayra Bekooij 3
26 oktober Mia Walenkamp 3
  Fayenne Oost 5
27 oktober  Lieke Nederpel

8

29 oktober Bradley Heppener

4

30 oktober  Lotte Lesierse

4

31 oktober Rosalie van der Werff

3

1 november  Sepp Beukers

5

2 november Nora Jonges

3

5 november  Mees Zwart

1/2C

 

Van harte gefeliciteerd en een gezellige verjaardag toegewenst! 

 

Agenda

Herfstvakantie 24 - 28 oktober
Margeweek 31 oktober - 4 november

 

Herfstvakantie

Herfstvakantie! - Sportschool Tim Kool

De eerste periode van het schooljaar zit er op! Zoals u heeft kunnen lezen in de weekbrieven is er door alle leerlingen veel geleerd en zijn er leuke en leerzame activiteiten geweest op school, zoals theatervoorstellingen, museumbezoek, presentatie van themawerkstukken en vandaag het klassentheater. 

 

Ik ben in augustus in een fijn team gestart, waarin we met elkaar ons inzetten om het beste uit de leerlingen te halen. De eerste periode stond voor mij in het teken van kennismaken met de leerlingen, het team, het netwerk van de school, het bestuur en daarnaast ook veel overleggen rondom de nieuwbouw. Ik heb mijn draai inmiddels gevonden en hoop op een fijne voortzetting. 

Helaas hadden we soms ook te maken met zieke collega's, maar dankzij de flexibele inzet van ondersteuners en leerkrachten, konden alle leerlingen elke dag naar school.

 

De periode na de herstvakantie staat voor ons als school in het teken van het nieuwe schoolplan. Dit schoolplan wordt voor de periode 2023-2027 opgesteld. Hiervoor gebruiken we input van teamleden, leerlingen en ouders. 

Ik zal vandaag een aantal ouders benaderen om input te geven voor ons nieuwe schoolplan. Mocht u niet kunnen, zou u dan een andere ouder uit de klas willen vragen? 

 

Voor nu is het tijd om even op te laden, uit te rusen en te genieten van de vrije tijd. Ik wens iedereen een fijne vakantie en 7 november a.s. hopen we alle leerlingen uitgerust op school te zien. 

 

Nieuws uit de kleutergroepen

Ook deze week zijn we in de weer geweest met werken over de herfst. We hebben op verschillende manieren paddenstoelen gemaakt en hebben kastanjes, beukennootjes, eikels en nog meer moois gesorteerd. Met deze materialen hebben we verschillende rekenoefeningen gedaan.

20221013_103440.jpg

We hebben ze vergeleken, geteld en we hebben er patronen mee gelegd. 
Ook oefenen we verschillende liedjes en versjes. Na de herfstvakantie gaan we nog een weekje door met ditzelfde thema. We zien de kinderen en u graag weer op maandag 7 november.

Nieuws uit groep 3

De vakantie staat voor de deur. Wat hebben we de afgelopen weken hard gewerkt in groep 3.

We hebben alle cijfers leren schrijven, werken al in blok 3 bij de rekenles en kunnen zelfs al halve uren op de klok lezen. Bij de leesles hebben we al 19 letters geleerd en hebben we kern 3 afgesloten.

De letters die we nu kennen zijn: i, k, m, s, p, aa, r, e, v, n, t, ee, b, oo, d, oe, z, ij en h. De toetsen die hierbij horen zijn gemaakt en de nieuwe kern starten we na de vakantie. We zijn echt heel moe en zeker aan vakantie toe. Lekker uitrusten en na de vakantie gaan we verder met kern 4. Hier bieden we de letters: w, o, a, u, en j aan.

Wat is begrijpend lezen?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar thuis lezen is van groot belang. Zeker in de vakantie moet er doorgelezen worden om ervoor te zorgen dat de letters aangeboden blijven worden. Kies boekjes waar de letters aansluiten bij de letters die de kinderen kennen. Meestal zijn dit de Avi start boekjes of M3 Avi boekjes. Om het lezen in de vakantie te stimuleren krijgen de kinderen een leesbingo mee naar huis. Deze leesbingo kunnen jullie in de vakantie maken. Als de kinderen de bingo na de vakantie inleveren bij de juf krijgen ze een kleine verrassing.

 

Wat was het crea-circuit in de groep 3, 4 en 5 een succes. De kinderen, maar ook de juffen, hebben genoten van al de knutsels die iets te maken hadden met ons thema ”Wie ben ik”. Dit thema sluiten we nu af en na de herfstvakantie starten we met het nieuwe thema. Alle ouders/oma’s/opa’s en andere helpers ontzettend bedankt voor de hulp bij het circuit. Zonder jullie was het ons niet gelukt. BEDANKT!!!

Nieuws uit groep 4

De herfstvakantie staat voor de deur, de weken zijn omgevlogen! De eerste periode in groep 4 zit erop en wat hebben we hard gewerkt. Van groep 3 naar groep 4 is best even wennen. Minder spelen, werken op de tablet in plaats van werken in werkboeken en allemaal losse vakken in plaats van Veilig Leren Lezen.. Maar wat doen de kinderen het fantastisch! Stuk voor stuk kanjers 😊.  

 

De afgelopen week hebben we het tweede blok van rekenen, taal en spelling afgerond. Ook met Atlantis zijn we bijna klaar met het eerste thema ‘op stap’.

 

Inline image

Tevens hebben we weer nieuwe hoofdletters geleerd. We kennen nu de hoofdletters A tot en met M.


Tot slot is het thema ‘Wie ben ik?’ van DaVinci ten einde. De creamiddagen waren een enorm succes en de kinderen hadden het erg naar hun zin. Dank aan de helpende ouders! 

 

Nu tijd voor een welverdiende vakantie. Als leerkrachten willen we adviseren om ook in de vakantie te blijven lezen. De leerlingen krijgen vrijdagmiddag een leesbingo mee om het lezen te stimuleren. Een hele fijne vakantie toegewenst! 

Nieuws uit groep 5

Wat hebben we deze week leuke dingen gedaan. Het DaVinci thema “Wie ben ik” hebben we afgesloten met twee creatieve middagen. De kinderen hebben heel enthousiast aan de kameleons, bliktelefoons, fantasiedieren en alle andere werkstukken gewerkt. De resultaten zijn erg mooi geworden! Foto’s zullen te bewonderen zijn op Schoudercom. Alle ouders en grootouders die hebben geholpen, superbedankt! 

 

Juf Jerina kwam weer muziekles geven. Zij liet de kinderen luisteren naar Carnaval des Animaux waarna de kinderen zelf muziek konden maken met verschillende klankstaven. Wat klonk dit mooi en rustgevend!

70 jaar Suske en Wiske: dáárom wonen ze bij tante Sidonia | Kunst &  Literatuur | hln.be

De Grej was door veel kinderen goed geraden: Suske en Wiske! Hebben de kinderen thuis al het weetje over het popje Schanulleke verteld? We zijn benieuwd of de kinderen nu ook vaker de Suskes en Wiskes in de klas gaan lezen of dat Donald Duck toch het populairste blijft. 😉 

 

Vanmiddag sluiten we dag af met een pyjamaparty, ondertussen kijkend naar een filmpje met popcorn en aansluitend het klassentheater van groep 1/2a en groep 8. En dan kan de vakantie echt beginnen! We wensen iedereen heel gezellige dagen! Tot over 2 weken! 

Nieuws uit groep 6

De laatste week voor de vakantie en er is weer keihard gewerkt in groep 6. We hebben veel toetsen gemaakt, dus nu kunnen we kijken welke doelen nog wat extra aandacht verdienen.  

 

Dé leerklok voor snel en verantwoord leren klokkijken van Dutch Sprinkles

Zo hebben we ook ontdekt dat er veel kinderen nog moeten oefenen met het klokkijken, vandaar dat er ook klokken als huiswerk mee naar huis zijn voor de vakantie. Natuurlijk blijft het belangrijk om de tafels te blijven oefenen, want die zijn bij alle rekensommen heel belangrijk. Na de vakantie gaan we hier verder mee oefenen, ook op tijd.  

 

Bij de meeste kinderen zijn de bonenplantjes al hard aan het groeien, iedereen mag zijn potje mee naar huis nemen. We zijn benieuwd hoe de plantjes het thuis gaan doen.  

 

Donderdag waren de themawerkstukken af en zijn gepresenteerd aan de andere klassen, ouders, opa’s, oma’s, familie en vrienden. Wat een prachtige werkstukken zijn er gemaakt.  

 

Huiswerk voor na de vakantie 

Leerwerk: Topo Noord-Nederland (zie schoudercom) 

Maakwerk: Klokkenbladen (zie schoudercom) 

Nieuws uit groep 7

Deze week stond, zo voor de herfstvakantie, in het teken van het afronden van wat langere projecten. De kinderen hebben de tijd gehad om hun spannende verhaal over GiGaGroen af te maken. Verder hebben we tijd gemaakt voor het afmaken van de maquettes. Deze zijn werkelijk prachtig geworden. De kinderen hebben hun werk aan de klas gepresenteerd en ze wisten het goed te vertellen. De foto's zijn als bijlage toegevoegd. 

 

De kinderen hebben donderdagmiddag de themawerken gepresenteerd. Wat ontzettend tof dat er zoveel ouders kwamen kijken naar het werk van groep 6, 7 en 8. De grote belangstelling was voor de kinderen heel fijn! In de klas krijgen de kinderen een beoordeling voor het geleverde werk. Het werkproces staat centraal in de beoordeling.

Inline image

We zijn op bezoek geweest bij de bioscoop Lido. Noek en Valentina hadden een bedrijfsbezoek georganiseerd voor de Pittige Pepers. Dit was super leuk en interessant. De foto’s komen op de blog.

Verder hebben de kinderen deze week laten zien dat ze heel hard en zelfstandig kunnen werken. Dat lukt super goed als het helemaal stil is in de klas. Het is moeilijker als je mag overleggen, omdat je dan misschien je laat verleiden tot een kletspraatje, maar ook dat ging bij de meeste kinderen heel goed.

 

Huiswerk:

dinsdag 8 november begrijpend lezen tekst 4 (Tip: zorg dat het voor de vakantie al af is).

Vrijdag 11 november: Redactiesommen

Nieuws uit groep 8

Ontzag voor schaken verdringt het dammen” | Schaaksite

Afgelopen week heeft Teun met een aantal andere leerlingen uit andere klassen meegedaan aan het damtoernooi. Het waren spannende wedstrijden, maar het resultaat mag er zeker zijn. Goed gedaan!

 

Donderdag 20 oktober waren de presentaties voor Da Vinci. De kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt om dit te presenteren. Leuk om te zien dat er veel ouders langs zijn gekomen om het eindresultaat te bekijken. Als u er niet bij kon zijn, dan staan er in de blog nog een aantal foto’s om een impressie te krijgen.

 

Cito (@Cito) / Twitter

In de tweede week na de vakantie wil ik een start gaan maken met de CITO van groep 8. Een belangrijk moment waar de kinderen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Voor deze toetsen is het belangrijk om goed uitgerust te starten. Mocht uw kind nog willen oefenen, dan kan ik de Cito trainer aanraden. Een gratis programma waar geoefend kan worden voor verschillende vakken.

 

Als laatste, de komende twee weken is het herfstvakantie. Lekker om even bij te komen van al het harde werken. Ik wens u allen een fijne vakantie!

 

Huiswerk:

Maandag 7/11: Rekenen, werkblad

Woensdag 9/11: Begrijpend lezen, werkblad

Cultuur: Jeugd Circus Atleta

Stichting Jeugdtheater WOUW te Zoeterwoude, organiseert en presenteert zes professionele theatervoorstellingen per jaar, voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Op zondag 30 oktober organiseert WOUW weer een leuke kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Beschrijving van deze voorstelling:

Circus Atleta zal tijdens deze show een gevarieerd programma brengen gepresenteerd door artiesten, in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. De artiestengroep bestaat uit jongens en meisjes uit ‘Warmond en omgeving’. Zij trainen twee maal per week om de verschillende act onder de knie te krijgen. Deze jongeren worden begeleid door een groep vrijwilligers. Velen van hen zijn vroeger zelf ook actief geweest als artiest.

In de show zijn eenwielers, meerdere trapeze-acts, diverse acrobatische acts, jongleren, koorddansen, grote bal-act en nog veel meer te zien. Een spetterende show geschikt voor jong en oud!

Kaartjes zijn aan de deur van het Ons Huis te koop vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling.

Zondag 30 oktober om 15:00 uur in Ons Huis, Kosterspad 3, Zoeterwoude. Kaartjes zijn 4 euro per persoon, volwassenen en kinderen betalen de zelfde prijs.


Kijk voor meer informatie en de agenda op www.wouwzoeterwoude.nl

Wouw is ook te volgen op Facebook, https://www.facebook.com/wouwzoeterwoude 

Bericht van Scouting Leiderdorp
Een oud-leerling van onze school is actief bij de scouting en vroeg ons onderstaand bericht te plaatsen: 
 
Wij van scouting VADEDO in Leiderdorp werken zoals elk jaar weer samen met de Sint om bezoeken te regelen en te plannen voor de goedheiligman.

Woont u in de regio van Leiden en vindt u het gezellig dat Sinterklaas met twee van zijn Pieten bij u thuis op bezoek komt, neem dan contact op met onderstaande contactpersoon. Ook is het mogelijk om een kloppiet langs te laten komen, deze klopt op deur en zet de cadeautjes klaar voor de kids! Ze kunnen even gedag zeggen en daarna gaat Piet er weer vandoor.


Mail naar: sinterklaas@vadedo.nl


Om de planning zo goed mogelijk te laten verlopen ontvangen we graag 3 voorkeurstijden voor het bezoek. De Sint heeft deze avond meerdere bezoeken, dus zal zo goed mogelijk proberen te plannen!


De Sint komt met 2 Pieten een kwartier langs, voor €45. Elk volgend kwartier kost €35 extra. De kloppiet langs laten komen kost €15! Langere reistijden kunnen extra reiskosten met zich meebrengen.


Tot max. 3 kinderen adviseert de Sint een kwartier. Daarboven is meer tijd gewenst. Cadeautjes uitdelen of een verhaaltje door de Sint laten vertellen maakt het bezoek een stuk leuker, hiervoor vragen wij u een persoonlijk stukje over de kinderen op de sturen. We zien uw aanvraag hopelijk snel tegemoet.


Tot dan!


Groet,
 
Planningpiet