Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 11 - 29 november 2019
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
1 december  Kyara Hoogervorst 1/2B

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
3 december 2019 Medezeggenschapsraad om 20.00 uur
5 december 2019 Sinterklaasfeest
19 december 2019 Kerstviering
20 december 2019

Kerstvakantie start om 12.00 uur

8 januari 2019 Luizencontrole
21 januari 2019 Medezeggenschapsraad om 20.00 uur
Toestemming beeldmateriaal

Op onze school laten wij u met beeldmateriaal (foto’s en video’s) zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld tijdens activiteiten, schoolreisjes en lessen. Ook uw zoon/dochter kan op dit beeldmateriaal te zien zijn. Wij gaan zorgvuldig om met deze foto’s en video’s. Wij plaatsen geen beeldmateriaal waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. We plaatsen bij foto’s en video’s geen namen van leerlingen. Wij hebben vorig jaar deze toestemming ook gevraagd op papier. Omdat we nu met Schoudercom werken willen wij uw toestemming via dit medium inventariseren. U kunt natuurlijk altijd de door u gegeven toestemming intrekken. Ook kan u op een later moment alsnog toestemming geven.

 

Het is goed om het geven van toestemming samen met uw zoon/dochter te bespreken. Als u uw keuze thuis bespreekt, dan weten ze zelf waarom het gebruik van foto’s en video’s wel of niet mag. Het is goed mogelijk dat u niet wilt dat foto’s van uw kind op internet verschijnen.

 

Uw toestemming geldt alleen voor beeldmateriaal dat door ons of in onze opdracht wordt gemaakt. Het kan voorkomen dat andere ouders foto’s maken tijdens schoolactiviteiten. De school heeft daar geen invloed op, maar wij vertrouwen erop dat deze ouders ook terughoudend zijn met het plaatsen en delen van beeldmateriaal op internet.

 

Met deze vragenlijst vragen we u aan te geven waarvoor Bernardusschool beeldmateriaal van uw zoon/dochter mag gebruiken. Per vraag kunt u zien voor welk doel de verschillende opties gebruikt worden.

 

Als we beeldmateriaal willen laten maken voor onderzoeksdoeleinden, bijvoorbeeld om een les van een stagiair op te nemen, zullen we u daar apart over informeren en zo nodig om toestemming vragen. Ook als we beeldmateriaal voor een ander doel willen gebruiken, dan op het antwoordformulier vermeld staat, nemen we contact met u op. 

Gymles

Op de Bernardus willen we graag alle leerlingen een goede kwaliteiten veilig bewegingsonderwijs bieden. Daarom hebben we met ingang van dit jaar wat eisen aangescherpt voor deelname aan de gymlessen. Wilt u de leerlingen helpen met de volgende afspraken:

  • Gymkleding (gr3 t/m 8) en gymschoenen
  • Sieraden gaan af of worden afgeplakt (zelf meenemen)
  • Blessure kan gemeld worden met een briefje van ouders of doorgeven aan de groepsleerkracht
  • Lange haren worden gebonden in een staart

Als de leerling niet mee kan gymmen, dan gaat deze mee terug naar de klas met de groepsleerkracht.

Kerst

De Sinterklaasliedjes klinken nog daar de school en de stal van O-zo-snel staat nog in de hal, maar we zijn wel al bezig met organisatie voor kerst. Op vrijdagmiddag 6 december zullen we de school van Sint naar Kerst omtoveren. We beginnen om 14.00 uur, met behulp van groep 8. We hopen dat er veel ouders zijn die ons een handje willen helpen.

 

Verder willen we alvast vertellen dat we dit jaar weer een kerstdiner organiseren op donderdag 19 december van 17.00 tot 18.30. De intekenlijsten zullen we binnenkort weer verspreiden. We nodigen alle ouders uit om vanaf 18.00 gezellig naar de kerstborrel op het plein te komen. Dit is dus tijdens het diner, met een kleine uitloop na afloop. Rond 18.45 zullen we de kerstborrel afronden.

 

Op vrijdagochtend 20 december gaan we met de hele school naar de kerk voor een kerstviering. Nadere informatie hierover volgt nog.

Kleding gezocht

Soms hebben leerlingen een ongelukje. We hebben een aantal kledingstukken op school liggen, maar kunnen altijd extra kledingstukken gebruiken. Heeft u onderbroeken en/of broeken thuis liggen in de maat 110 - 116 -122 dan houden wij ons aanbevolen. U kunt deze kledingstukken inleveren bij de kleuterleerkrachten. Alvast bedankt! 

Nieuws uit de kleutergroepen

In groep 1/2B is Boris gestart. In groep 1/2A was het de eerste wendag van Yara. We wensen beide kinderen veel plezier op de Bernardus.

 

We waren gisteren blij verrast dat de Pieten zulke lekkere bankbiljetten in onze schoenen hebben gestopt. We hopen dat Sinterklaas volgende week bij ons bezoek komt. We zijn druk aan het knutselen om onze lokalen in Sintsfeer te brengen. We oefenen de letter p van Piet (spreek uit als puh) En ook oefenen we het cijfer 5. Vrijdagmiddag 6 december is er weer speelgoedmiddag.

Nieuws uit groep 3

Ondanks de Sintspanningen zijn we heerlijk aan het werk geweest deze week. Woensdag was een dag met verrassingen. Eerst verraste Malle Pietje ons met een cadeautje in onze schoen. Daarna kwam Liv op visite om te vertellen dat ze weer terugkomt bij ons in de klas. Ze kreeg een warm welkom van onze lieve kanjers. Vanaf 9 december start Liv weer op de Bernardusschool.

 

Op 5 december krijgen we Sint en de Pieten natúúrlijk op school en ook bij ons in de klas. We zijn druk bezig met oefenen voor een leuke act voor de Sint. Het is het liedje Pakjesavond van Jeroen Schipper, op youtube te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=kBOtusp0_9o

Nieuws uit groep 4

Wat een verrassing, woensdag ochtend waren onze schoenen gevuld met een heerlijke chocolade reep. Dank u Sinterklaasje.

 

Er zijn al een aantal kinderen die de tafel van 2 gehaald hebben. Oefent u thuis ook? Het zou fijn zijn als alle kinderen voor de kerstvakantie de tafel van 2 hebben gehaald. De volgende tafel die we gaan oefenen is de tafel van 5.

 

Met taal hebben we geleerd wat klinkers en medeklinkers zijn. Met spelling oefenen we woorden met eer, oor ,eur en weet woorden met ei en ij. De kinderen hebben het ei verhaal gekregen. Daar staan alle woorden met een ei in. Dit mogen zij gebruiken als geheugen steuntje.

 

Morgen middag komt er iemand in de klas om te vertellen over de eerste heilige communie. De kinderen hebben vorige week een brief gekregen waarmee u ze kunt aanmelden.

 

Dinsdag 3 december hebben de kinderen weer tennisles  in plaats van gym. Sportschoenen en makkelijke kleding is dan handig. Maandag 2 december is er gewoon gym, dan moeten de gymkleren mee.

Nieuws uit groep 5

Wat waren wij juffen trots afgelopen vrijdagmiddag! De kinderen hebben een hele leuke voorstelling van de Gruffalo neergezet. Altijd weer spannend om op het podium te staan. Dit keer samen met de kleuters, dit hebben ze super goed gedaan! Ouders bedankt voor het schminken!

 

We hebben afgelopen week de eerste toets van Blits gemaakt. Dit is een methode voor studerend lezen. De toets is goed gemaakt. Knap kanjers!

 

Bij taal hebben we geleerd wat ‘gebiedende wijs’ betekent. Een zin in de gebiedende wijs kan een bevel, raad of wens zijn. Bijvoorbeeld: ‘Zet het geluid zachter!’(bevel); ‘Neem je medicijnen in!’’ (raad); ‘Geef me nog wat tijd’ (wens). Een zin in de gebiedende wijs begint met de ik-vorm van het werkwoord en eindigt vaak met een uitroepteken.

Nieuws uit groep 6

Woensdag hebben Ruben, Thomas en Alex een rommelmarkt georganiseerd voor de Plastic Soup Foundation. Dit was een opdracht bij de Pittige Pepers. Ze hebben zelf een plan bedacht, reclame gemaakt en alles geregeld. Het was niet heel druk, maar ze hebben wel ruim 70 euro voor het goede doel verdiend!

 

We hebben vandaag gewerkt aan ons Design Thinking project over wateroverlast/droge voeten in Nederland. De kinderen zoeken naar manieren om iedereen te laten weten dat dit een belangrijk onderwerp is. Vrijdag komt de meneer van het Hoogheemraadschap naar al onze ideeën luisteren.

 

Met rekenen hebben we sommen met geld geleerd. Bijvoorbeeld 8,45 – 2,60, hoe doe je dat in stapjes. Veel kinderen vonden dit nog best wel lastig. We oefenen nog even verder met dit doel.

 

Zijn de surprises al klaar? Donderdagochtend mogen ze voor schooltijd in de klas gezet worden.  Hij mag best verpakt zijn in een vuilniszak ofzo. Schrijf de naam voor wie het is maar aan de binnenkant van de envelop met het gedicht. We zullen waarschijnlijk ’s morgens net klaar kunnen zijn met alle suprises. Voor de middag hebben we een gezellig programma in Sinterklaassfeer.

Nieuws uit groep 7

We gaan woensdag op de fiets naar het museum van Oudheden. We krijgen een rondleiding over Egypte. We vertrekken om 10:15 van school. We zijn rond 12:30 weer terug op school.

 

We zijn deze week vrijdag (29 nov) begonnen met de Weerbaarheidstraining. Na elke training maken de leerlingen een stukje uit de map als huiswerk. De thema’s worden niet altijd in volgorde aangeboden. De leerlingen maken de verwerking (vaak samen met iemand thuis) over het thema van de week.

 

Huiswerk:

Di 3 dec: WW-spelling blad sterk werkwoord

Vr 6 dec: Bloon alle lijsten 2x (in totaal dus 4x met vorige week erbij), Verwerking thema A Weerbaarheidsboekje

Nieuws uit groep 8

Wat was het fijn dat wij deze week wat rustiger aan konden doen. We hadden geen bezoekjes meer gepland, maar hebben wel hard gewerkt. Deze week ronden wij de thema’s van taal en spelling af. Dit doen wij d.m.v. een taaltoets en 3 dictees van spelling (woorden, werkwoorden en zinnen). Voor rekenen hebben wij een mooi overzicht van de doelen die wij in de week behandelen. De kinderen kunnen daarop zelf hun voortgang bijhouden en dus ook zelf aangeven als ze iets lastig vinden of juist wat makkelijker.

 

Woensdag was er een verrassing in de klas. De kinderen hadden netjes hun schoen gezet voor de Sint en deze heeft ze rijkelijk gevuld. Piet had wel iets geks gedaan, want alles stond door elkaar heen en sommige repen waren verstopt.


Volgende week vieren wij op donderdag het grote feest. Ik ben benieuwd naar alle creaties. Tussen 08.00 – 08.15 uur mag het in de klas gezet worden. 

 

Volgende week dinsdag hebben wij het EPJO project op het programma staan. Op schoudercom vindt u informatie hierover op de blog van groep 8. ’s Middags hebben de kinderen tennis. Denk aan makkelijke kleding.

 

Huiswerk:
Maandag 2 december – bloon (alle lijsten 2x)
Woensdag 4 december – rekenblad
Vrijdag 6 december – Nieuwsbegrip XL

EXTERN NIEUWS
Adventproject Goede Herderkerk

Op 1 december starten wij met het adventproject 'Samen op weg naar Kerst' waarbij we knutselen aan een kijktafel, die gedurende 4 weken steeds completer wordt. De kinderen maken iets voor de kijktafel en mogen uiteraard ook knutsels mee naar huis nemen. Op 1 december is dit na de viering (ongeveer een half uurtje) Op 8, 15 en 22 december wordt er aan het project gewerkt tijdens de viering. Het zou heel leuk zijn als er veel kinderen komen helpen!

 

De Goede Herder, Hoge Rijndijk, Zoeterwoude

Zondag 1, 8, 15 en 22 december om 09.30 uur

Meer informatie: Mariëlla Oerlemans, 06-14678987

Pietentraining bij volleybalclub Leython

Op woensdag 4 december organiseert volleybalclub Leython DC een Pietentraining. Alle kinderen van 7 - 11 jaar mogen gratis mee komen doen! 

Van 16.45 - 18.00 uur in sporthal De Does maken kinderen op die manier samen met leefijdsgenootjes kennis met volleybal. Wil je meedoen? Geef je dan op via jeugd@leythondc.nl.