Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 7 - 9 oktober 2020
Agenda & jarigen
Jarigen    
16 oktober Yasin Mohammadi 1/2c
16 oktober Thomas Degeling 7

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
19 t/m 30 oktober  Herfstvakantie
4 november  Luizencontrole
9 t/m 13 november Tien minuten gesprekken (facultatief)
16 november Ouderraad (20.00 uur)

 

Dag van de leerkracht

Dag van de leerkracht - happy socksOp 5 oktober was het de 'Dag van de Leraar'. De ouderraad heeft ons maandag verrast met een leuke attentie.

 

'Jullie zorgen ervoor dat onze kinderen elke dag HAPPY naar school toe gaan'. 

 

Namens het team; ontzettend bedankt! 

Bewegingsonderwijs

Afgelopen maandag was er een gastles dansen en gymmen voor groep 3 t/m 8. Onze oud-leerlingen Leonie en Simone Coene gaven de les en hopen dat er kinderen enthousiast zijn geworden om vaker te gaan dansen of gymmen bij Vereniging Meerburg.

 

De kinderen hebben een flyer in hun tas gestopt met daarop informatie over proeflessen en hoe de kinderen kunnen worden aangemeld. 

Nieuws uit groep 3

Joepie!! De volgende 30 punten zijn gehaald dus de kinderen mogen weer kiezen wat ze leuk vinden om te doen. De picknick die ze graag wilden verschuiven we even want het weer werkt niet echt mee als het gaat om een boterhammetje buiten eten. We hebben vrijdag weer een speelgoedmiddag staan in het laatste stukje van de middag. De kinderen mogen iets meenemen om mee te spelen. Wilt u erop letten dat er geen breekbaar speelgoed meekomt?

 

Deze week ronden we kern 2 al weer af. Wat gaat het toch snel met leren lezen. Als de toets gedaan is krijgen de kinderen de uitslag weer mee naar huis. Wat worden het al knappe koppen zeg. Vergeet u thuis niet om samen te lezen dan kunt u zelf ook horen hoe knap we in groep 3 al zijn. Wij zijn in elk geval super trotse juffen.

 

Op SchouderCom is een bericht gekomen over het theaterbezoek van 4 november. We gaan dan samen met groep 4 naar een voorstelling op basisschool “Het Avontuur”. We zijn nog hard op zoek naar ouders die willen rijden. Voor groep 4 hebben we 8 auto’s nodig en voor groep 3 zijn dit 6 auto’s. Vergeet u zich niet aan te melden?

Nieuws uit groep 4

Op schoudercom hebben wij een oproep gedaan voor ouders die kunnen rijden. Op woensdag 4 november gaan wij met de groepen 3 en 4 naar het theater. Dit is op Het Avontuur in Zoeterwoude dorp. Het begint om 10 uur en duurt tot ongeveer 11 uur. Groep 4 heeft 8 auto’s nodig en groep 3 heeft 6 auto’s nodig. Kunt u rijden, laat dit dan zo snel mogelijk weten via de invullijst op schoudercom. Graag ook erbij zetten hoeveel kinderen er in de auto kunnen. U mag natuurlijk ook een mailtje sturen naar de leerkracht.

 

Deze week hebben wij Dino’s gekleid vrijdag gaan we ze verven. Alles rondom het thema en toen…..ook hebben wij onze naam in Hiërogliefen geschreven. Volgende week gaan wij ridderschilden verven.

 

Met spelling oefenen wij nu woorden met de f/v en woorden met de s/z  dit zijn luisterwoorden. Voel je een trilling in je keel dan schrijf je de V of de Z. Voel je niets dan schrijf je de F of de S.

Nieuws uit groep 5

We zitten er helemaal in! De Kinderboekenweek met het thema “En toen” leeft echt in groep 5. We willen nog niet teveel verklappen i.v.m de schoolkrant waarin onze klas een bijlage heeft, maar het lijkt wel of we in de Prehistorie zijn beland (met af en toe een uitstapje naar een ander tijdsvak).

 

Bij DaVinci werken de kinderen in groepjes aan een themawerkstuk over de Prehistorie. Van tevoren hebben zij heel goed nagedacht bij het kiezen van kinderen in een groepje. Wat zijn jouw kwaliteiten/talenten en aan welke kwaliteit of talent  van een ander is nog behoefte bij het maken van een themawerkstuk? Dit ging echt heel goed en het enthousiasme en creativiteit straalt van de werkstukken af! Ook de Grej of the day’s staan in het teken van de Kinderboekenweek. Vorige week was het onderwerp “hunebedden” en deze week is het raadsel “Ik ben geen schaap en geen olifant. Maar wat ben ik dan wel?” Bij de drie lessen van begrijpend lezen staat deze week ook het onderwerp “Hunebedden” in de tekst centraal. De Kinderboekenweek is nog niet klaar, dus we gaan nog gezellig eventjes door. Verdere info volgt snel!

 

Bij rekenen zijn we nog steeds druk met de tafels. Ook afgelopen week hebben we weer veel tafels kunnen afvinken met een sticker en zijn er ook weer grote tafeldiploma’s behaald! Super! Komende week staat de tafel van 9 op het programma. Willen jullie nog even helpen met oefenen thuis? Alvast bedankt!

 

Hoi ik heet Ingmar. Ik ben 17  jaar en ik ben een 1ste jaars student aan de PABO van hogeschool Leiden. Ik ga het komende halfjaar stage lopen in groep 5 en al moet ik het eerlijk zeggen wat een leuke, gezellige en actieve klas.

Nieuws uit groep 6

Laura en Floor hebben deze week een podcast gemaakt over het favoriete boek van Floor: Juffrouw Braaksel. Laura heeft de interviewvragen gesteld en Floor heeft verteld. Het is echt een professionele podcast geworden. We gaan kijken of andere kinderen ook nog een podcast over hun favoriete boek kunnen maken.  

 

Komende woensdag is de eerste woordjestoets van Engels. De kinderen hebben een oefenblad mee gekregen en deze is ook op schoudercom terug te vinden. Het is de bedoeling dat de woordjes van Engels naar Nederlands geoefend worden én andersom. De woordjes moeten ook goed worden geschreven. Als het nog niet allemaal gelijk goed gaat bij deze eerste toets, is er niets aan de hand. De kinderen moeten leren hoe je moet leren. Het is wel fijn als jullie ze hier thuis bij helpen.  

 

Volgende week sluiten we het project Middeleeuwen af met een presentatie van de themawerkstukken, samen met groep 7/8. Helaas kunnen ouders niet komen kijken, maar we zullen ons best doen om foto’s te maken. Vrijdag houden we een levensecht riddertoernooi in de gymzaal.  

 

Om de tafels te oefenen hebben de kinderen allemaal een inlog voor de site www.tafeldiploma.nl. (inlog: voornaamachternaam en wachtwoord Bernardus20!). Via deze site gaan we alle tafels (opnieuw) oefenen. Thuis inloggen is ook mogelijk. Misschien iets voor een regenachtig moment  in de herfstvakantie? 

Nieuws uit groep 7

Tijdens de Kinderboekenweek stimuleren we het plezier in lezen. De leerlingen mogen zelf een plekje zoeken in de klas als ze lezen. We geven elkaar tips over leuke, spannende of enge boeken. Dit bewaren we in ons klassenboek. Lisa heeft voor ons een hele mooie voorkant gemaakt! Zo weten we welke boeken leuk zijn om te lezen.

 

We hebben deze week de demo gespeeld van de Mediawijheid. In deze lessen gaat het over het gebruik van en omgang met verschillende media. Ook krijgen de leerlingen dit jaar extra lessen over Veilig Internet, zodat ze op de hoogte zijn van gevaren en hoe hiermee om te gaan.

 

Op donderdag 15 oktober presenteren de leerlingen die hun themawerk al klaar hebben het eindresultaat. Dit doen ze aan de andere leerlingen van de bovenbouw. Ze vertellen over hun onderzoeksvraag en hoe ze het onderzoek hebben gedaan. De foto’s komen in de blog op Schoudercom te staan.

 

Huiswerk:

Di 13 oktober: geen huiswerk

Do 15 oktober: Topografie Nederland

(Ook te vinden op Topomania.netà ‘Indianen Nederland algemeen herhaling’)

Nieuws uit groep 8

Nog één weekje en dan is het alweer vakantie! Volgende week maken wij nog de cito studievaardigheden van E7. Het was niet gelukt om deze vorig schooljaar nog te maken door de corona, dus maken we hem dit jaar.

 

Tijdens rekenen hebben wij deze week hard gewerkt aan de breuken. Breuken optellen, aftrekken en vermenigvuldigen. Dit was echt wel even heel moeilijk, maar door veel te oefenen (ook thuis!) komen we er wel!

Tijdens spelling hebben we het bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord geleerd. Er bestond volgens de kinderen geen langere benaming voor een woord. We hebben het stappenplan voor het spellen van dit woord netjes opgeschreven en daardoor lukte het heel goed!

 

De klas is al leuk versierd in het herfst/Halloween thema. Mocht je nog een leuke herfst/Halloween slinger hebben, neem hem mee naar school om de klas nog leuker te versieren!

 

Huiswerk:
maandag 12 oktober – Rekenblad
woensdag 14 oktober – Topo Europa
vrijdag 16 oktober – Bloon (alle lijsten 2x)