Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 12 - 27 november 2020
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
27 november Brandon Stouten 3
27 november Eva van Gijlswijk 4
28 november Sanne Brezet 8
1 december Kyara Hoogervorst 3
     
     

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
4 december  Sinterklaasviering
18 december

12.00 uur start kerstvakantie

21 december - 1 januari

Kerstvakantie

 

Sinterklaas

Wat een spanning deze week in de school. We ontvingen een brief van Sinterklaas. Vorige week hadden er al een aantal groepen bingo gespeeld, maar ook deze week werd er weer bingo gespeeld. En deze week hadden alle kinderen bingo! Als beloning hebben alle leerlingen hun schoen gezet. 

 

Helaas kan Sinterklaas dit jaar niet op school komen. Maar gelukkig is er een handige computerpiet die zorgt voor een live verbinding met de Sint. Op vrijdag 4 december is Sinterklaas op die manier toch de hele ochtend bij ons op school. 

Schoolfotograaf

Dit jaar komt de schoolfotograaf op woensdag 14 april bij ons op school. Noteer deze datum alvast in uw agenda. 

Nieuws uit de kleutergroepen

Nog maar 1 week en dan gaan we videobellen met de Sint, want die werkt vanuit huis dit jaar. In het Sinterklaasjournaal hebben we gezien dat de Sint graag liedjes en kunstjes ziet en hoort. Daar gaan we dus mee aan de slag! Wij gaan oefenen! We gaan er op 4 december een gezellige dag van maken. Op maandag  7 december mogen alle kinderen een gekregen cadeautje meenemen, want dan houden we een speelgoedmiddag.

 

Ondanks dat het een spannende tijd is, is het heel gezellig in al onze groepen.

Nieuws uit groep 3

Deze week maakten we 2 boekjes uit. Met lezen gaan we alweer starten aan kern 5. De herfstsignalering (een uitgebreide leestoets) is nu bij iedereen afgerond en de resultaten hebben we mee naar huis gegeven.

 

Bij kinderen die nog wat moeite hebben met tempo maken bij het lezen raden we de voor-koor-door-manier aan. Eerst leest de ouder de bladzijde voor (of een deel van de bladzijde), daarna lezen jullie het samen (in koor) en probeer je je tempo aan te passen aan het kind en tot slot moet het kind de bladzijde zelf door lezen. Hij/zij leest de tekst dan 3 keer en gaat zien dat het steeds een beetje beter lukt.

 

Met schrijven hebben we het eerste schrijfschrift klaar. Onze knapperds kunnen steeds mooier schrijven. Het is echt leuk om thuis eens de eerste bladzijde te vergelijken met de laatste. Je kunt goed zien hoe onze leerlingen vooruit gegaan zijn.

 

Met rekenen zijn we bezig met de getallenlijn tot 20. Hoe schrijf je 11 – 12 -13? Wat zijn ‘buren’ van elkaar? Kan je ook al terugtellen van 20 naar 0?

 

De Sintkriebels nemen natuurlijk ook flink toe…zeker toen we van Sinterklaas onze schoen mochten zetten!

Nieuws uit groep 4

Jippie!! Alweer de complimentenladder vol. De kinderen hebben een beloning verdiend. Op schoudercom leest u wat en wanneer.

 

Met spelling zijn we bezig met de weetwoorden met ij en ei. Ook de eer, oor, eur woorden gaan we oefenen.

Met rekenen zijn we aan het tellen met euro’s Hoe betaal je met zo min mogelijk briefjes en munten een bedrag.

Met taal hebben we geleerd hoe we zinnen maken met een lidwoord, zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord en een werkwoord. Ook leren wij wat samenstellingen zijn.

 

Wat fijn dat Sinterklaas en de pieten ons niet vergeten waren afgelopen week, we kregen allemaal een cadeautje in onze schoen, gelukkig waren alle schoenen er nog en was er niet één weg, pfff anders hadden de kinderen op 1 schoen moeten gymmen.

Nieuws uit groep 5

De complimentenladder is vol! Dik verdiend! Wat hebben we veel complimenten kunnen uitdelen! De kinderen hebben een tijdje terug al gekozen voor een pyjamaparty met film. Omdat het vrijdag 4 december toch al feest is, willen we dit “verdiende” feestje ’s middags vieren. We gaan van tevoren een film kiezen met elkaar en de juf zorgt voor wat lekkers te eten en te drinken. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze aan willen trekken: een pieten- of Sintpak, een pyjama/onesie of gewoon lekker je eigen kleding. Alles is prima, zolang iedereen zich maar prettig voelt.

 

Er hangen zelfgemaakte vlaggetjes in de klas, prachtige “Piet” Mondriaan tekeningen en er worden verschillende soorten opdrachtjes gemaakt in het Sintboekje. We zitten echt in de Sintsfeer. En helemaal toen we bingo mochten spelen met Sinterklaas. We hebben dit twee keer gedaan en aangezien de tweede keer alle kinderen van de klas bingo hadden, mochten alle schoenen worden gezet! En de “geheimschrift-pen” bleek een superleuk cadeau!

 

Mijn naam is Kim Finger ik ben 19 jaar oud en volg de opleiding Social Work (eerstejaars) op de Hogeschool van Amsterdam. Ik kom op de donderdagen stage lopen bij uw zoon of dochter in groep 5 bij juf Sannie.

Ik heb er heel veel zin in!

Met vriendelijke groet,

Kim Finger

Nieuws uit groep 7

Afgelopen week hebben we Engelse les gehad over het Thanksgivingfeest. We hebben les gehad in het Engels over de herkomst van het feest en welke rol Leiden daarin heeft gespeeld. Daarna hebben we videocontact gehad met leerlingen van een andere basisschool en kregen we opdrachten over Thanksgiving in het Engels. We moesten informatie uitwisselen om spelletjes te kunnen spelen en puzzels op te kunnen lossen. Tenslotte hebben we ook een Thanksgivingkaart gemaakt in het Engels en opgestuurd naar ons videogesprekmaatje. Zelf hebben we ook een kaart ontvangen. Het was heel leuk om te doen en we willen het graag nog een keer doen.

 

De leerlingen hebben lootjes getrokken voor het Sinterklaasfeest op 4 december. Ze maken voor elkaar een surprise met cadeautjes van ongeveer 5 euro. Ook maken de leerlingen een gedicht die ze aan de buitenkant van de vuilniszak/verpakking plakken. Zo kunnen we zien voor wie de surprise bedoeld is. Op de Blog van groep 7 vindt u een overzicht van de verwachtingen rondom de surprise.

 

Huiswerk:

Dinsdag 1 dec: taal 3a + 3b

Donderdag 3 dec: Tafelsommen sneltoets (zelf oefenen, de sneltoets maak je op school)

Nieuws uit groep 8

Deze week hebben wij de laatste cito toets gemaakt. Rekenen is vaak de meest lastige, maar iedereen heeft enorm zijn/haar best gedaan. Om de afgelopen weken goed af te sluiten, hebben wij een beloning verdiend! De kinderen hebben gekozen voor alles-middag!

 

Het bezoek vorige week aan de 2 middelbare scholen is heel goed bevallen. Houdt wel in het achterhoofd dat de scholen op zo’n ochtend vooral de leuke dingen laten zien, maar dat op iedere school ook hard gewerkt moet worden aan vakken als Nederlands, Engels en Wiskunde.


Woensdag 2 december gaat iedereen mee naar een bezoek aan het Vlietland College. Fijn dat er zo snel ouders hebben gereageerd om mee te fietsen. In de scholen is het dragen van een mondkapje verplicht en houden we ons aan de 1,5 meter afstand!

 

Vrijdag 4 december vieren wij feest. Sommige surprises zijn wellicht erg groot om zelf op de fiets mee te nemen vrijdagochtend. Het is mogelijk om jouw surprise al op donderdagmiddag tussen 15.00 – 16.30 op school te brengen. De kinderen brengen dan wel zelf de surprise de school in.

 

Binnenkort zullen wij de adviezen van de leerlingen rond maken. Als wij dit hebben gedaan, ontvangt u via schoudercom een uitnodiging om u voor het gesprek in te schrijven. Deze gesprekken vinden via google meet plaats.

 

Huiswerk:
Maandag 30 november – Begrijpend Lezen (via snappet) week 44, andere tekstsoort en woordenschat
Woensdag 2 december – Topo van de Wereld
Vrijdag 4 december – Surprise af ;)

EXTERN NIEUWS
Nieuws van het CJG

CJG-Webinars Kind en Media

 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met een mediacoach van Bibliotheek de Groene Venen twee Webinars over Kind en Media. Beeldschermgebruik door kinderen. Daar kun je je wel eens zorgen over maken. Tijdens deze avond bespreken we de voor en nadelen van het gebruik van beeldschermen en online media door kinderen. Je krijgt tips hoe je je kind mediawijs opvoedt.

 

Er is één webinar voor ouders van kinderen van 4-8 jaar en één webinar voor ouders van kinderen van 9-12 jaar.

 

Datum:        Voor de leeftijdsgroep: 4-8 jaar: donderdag 10 december 2020

                    Voor de leeftijdsgroep 9-12 jaar: dinsdag 19 januari 2021
Tijd:             20.00 - 21.30 uur

Kosten:       € 5,- p.p.

 

Geïnteresseerd? Aanmelden via www.cjgcursus.nl

 

Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

Website:                    www.cjgcursus.nl

E-mail:                       info@cjgcursus.nl

Telefoon:                   088 254 23 84

 

 

 

Nieuws van het CJG

Cursus Positief opvoeden! (Triple P)

 

Voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar met emotionele en/of gedragsproblemen, die behoefte hebben aan meer begeleiding bij de opvoeding.

 

De cursus start op donderdag 28 januari 2021 van 19.30 - 21.30 uur in Gebouw RijnVeste, Sandifortdreef 19, 2333 ZZ Leiden.

 

De opvoeding van kinderen is een belangrijke, maar soms zware taak. Simpele, duidelijke tips over hoe om te gaan met lastig gedrag kunnen heel prettig zijn. De cursus ‘Positief opvoeden’ kan deze tips geven.

 

Je leert het lastige gedrag van je kind beter begrijpen, een positieve band met je kind ontwikkelen, aandacht besteden aan gewenst gedrag, omgaan met ongewenst gedrag en voorkomen dat situaties uit de hand lopen.

 

De cursus duurt 8 weken en bestaat uit 5 groepsbijeenkomsten van 2 uur en 3 telefonische contacten met de trainer, kosten € 25,- p.p. (ouderparen 10% korting) (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten).

 

Aanmelden of meer informatie via www.cjgcursus.nl of via deze link

Kerststukjes Goede Herder Kerk

Kerst