Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 14 - 11 december 2020
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
12 december Yara Schepens 1/2c
14 december Ruben van Delft 7
16 december Ivy-May Rijsbergen 4
16 december Mio Wolters 5
18 december Thijs Stevens 3
     

 

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
18 december

12.00 uur start kerstvakantie

21 december - 1 januari

Kerstvakantie

6 januari

Luizencontrole

26 januari

Medezeggenschapsraad

 

Kerstviering

Dit jaar vieren we Kerst in een andere vorm. We maken met de kinderen op school Kerstkaarten. Deze Kerstkaarten nemen ze mee naar huis en kunnen ze aan een speciaal persoon te geven die dit heeft verdiend. De grotere kinderen op school helpen de kleinere kinderen met het maken van de Kerstkaarten.

 

Op vrijdag 18 december mogen de leerlingen in hun mooiste Kerstkleding naar school komen. U vindt in het weekend van 5 en 6 december een video van de leerkrachten over de Kerststerrenshow op Schoudercom. Daarin dagen we de leerlingen uit om een optreden te doen tijdens de Kerststerrenhow in de klas op vrijdagochtend 18 december. De leerkracht vertelt dan ook het Kerstverhaal. De kleuters doen in de ochtend een Kerstmodeshow in plaats van een Kerststerrenshow.

 

Ook maken we met elke groep een Kerstvideo. Daarin zingen de kinderen een Kerstlied en nemen ze hun persoonlijke Kerstboodschap op. Deze video delen wij op de blogpagina van Schoudercom.

 

Acties lichtpuntjes - doe je mee?

Actie Lichtpuntjes – Doe je mee? 

 

Lichtpuntjes geven hoop in moeilijke omstandigheden. En juist in deze tijd kunnen we wel wat extra lichtpuntjes gebruiken. Daarom willen we Zoeterwoude in het licht zetten door overal kaarsjes (in glazen potjes) aan te steken. Vanaf 18 december bieden we de inwoners van Zoeterwoude een Lichtpuntje aan. Maar je kan natuurlijk ook je eigen lichtje of vuurkorf gebruiken.  

 

Steek je op 24 december om 19 uur ook je Lichtpuntje aan?  Op je stoep, in de voortuin of achter het raam. Op die manier verlichten we dan het hele dorp.  

 

Hulp nodig 

Dat is een hele klus om het te organiseren. Daar hebben we hulp bij nodig. Heb je nog lege, schone potjes zonder etiket? Lever ze dan in op de Oranjelaan 11, daar staat een krat klaar. Wil je meehelpen met versieren of helpen met potjes uitdelen op zaterdag 19 december, laat het even weten op de Facebookpagina Actie Lichtpuntjes. Alle hulp, al is het maar een uurtje,  is welkom.  

 

Doe je mee? Dan zetten we samen Zoeterwoude in het licht!  

Nieuws uit de kleutergroepen

De klassen zijn al helemaal in kerstsfeer. We zingen en dansen op leuke kerstliedjes. Volgende week is de kerstviering anders dan anders zoals u wellicht al wist. Op donderdag gaan we kerstkaarten maken met de bovenbouw samen en gaan we met de kleutergroepen naar de kerk voor een rondleiding.  

 

Op vrijdag houden we een modeshow dus de kinderen mogen hun mooiste kerstkleding aan. We zullen die dag ook nog luisteren naar het kerstverhaal en gaan we nog lekker spelen in de klas. De OR zorgt ook voor een lekkere kerst traktatie.

 

We hopen op gezellige dagen!

Nieuws uit groep 3

Na een supergezellig Sinterklaasfeest zijn we zo …hop hop hop .. in kerstsferen aanbeland.

Nu we geen kerstdiner kunnen houden, gaan we op voor een kerstshow. We zijn benieuwd welke acts we gaan zien in de klas op vrijdag!

 

Onze lessen staan ook voor een groot deel in het teken van kerstmis. Dictee waarbij we letters moeten schrijven in de kerstballen, een kerstverhaal, kerstliedjes zingen en kerstknutselen natuurlijk.

 

Voor de kerstvakantie gaan we weer een leesbingoblad meegeven. Hopelijk lukt het tussen alle kerstdrukte door om ook nog elke dag 10 minuutjes te oefenen met lezen.

Nieuws uit groep 4

De klas is alweer in een gezellige Kerstsfeer, overal lampjes en een mooi versierde Kerstboom. Vrijdag 18 december mogen de kinderen hun ingestudeerde liedjes, dansjes enz. opvoeren. Inmiddels hebben de kinderen een prachtig lied ingestudeerd en dat hebben wij op video gezet. Ook zijn er Kerstwensen vastgelegd op video.

 

Vrijdagmiddag  zijn we vrij, aan het einde van de ochtend gaan alle werkjes mee die de kinderen gemaakt hebben, wilt u er voor zorgen dat ze een tas bij zich hebben?

Nieuws uit groep 5

De Sint hebben we uitgezwaaid en we zitten al meteen weer volop in de Kerstsfeer. Wat ziet de klas er al gezellig uit: zelfgemaakte kerstboompjes, allerlei gezellige lichtjes aan de muren, kerstversiering en natuurlijk een prachtig versierde kerstboom! De kerstboom is dit jaar wel heel bijzonder! De moeder van Collin heeft voor elk kind uit de klas gezorgd voor een eigen sneeuwpop met naam. Door middel van een spel mochten de kinderen hun eigen sneeuwpop in de boom hangen, zodat de boom dit jaar echt een “klassenboom” is geworden. Wat een ontzettend leuk en speciaal idee om zo met elkaar een extra feestje te vieren! Heel erg dankjewel, Agnes!

 

Ook tijdens de verschillende vakken komt het kerst-thema naar voren. Zo hebben de kinderen bij spelling geoefend met de gesloten en open lettergreep, denk aan “kerstklokken” en “kerstbomen”. In de klas en in de gang moesten de woorden bij elkaar worden gezocht. Bij Engels hebben we een verhaal gelezen over de kerstdagen. De kinderen moesten daarna het Engelse verhaal in de goede volgorde zetten. Ook zat er een “wordsearch” bij waarin de Engelse woorden moesten worden weggestreept.

 

En natuurlijk zijn de kinderen flink aan het oefenen voor de Kerstact en de zelfgemaakte kerstwensen. Wat is de klas toch enthousiast tijdens dit soort activiteiten! Volgende week sluiten we het jaar af met de talentenjacht! We zijn benieuwd wie iets bijzonders kan laten zien!

Nieuws uit groep 6

De kerstboom staat gezellig in de klas, een haardvuurtje op het bord, lichtjes langs de ramen; het is heel gezellig. We knutselen, zingen en werken rond het thema kerst. De kinderen zijn begonnen met het oefenen voor de Kerststerrenshow.

 

Woensdag 16 december is de tweede toets Engels van dit jaar. De kinderen hebben in de klas geoefend met de woordjes door het maken van oefenkaartjes. Op de ene kant staat het Nederlandse woordje, op de ander kant het Engelse woordje. Vooral even oefen met de juiste spelling is nog wel belangrijk.

Nieuws uit groep 7

In de weken tot aan de Kerstvakantie ronden we het project ‘Indianen’ van Davinci af. Behalve de basislessen leren de leerlingen ook door hun eigen interesse uit te diepen. Deze week mochten ze op vrijdagmiddag hun eigen themavraag uitwerken. Ze gebruiken hun kennis van het thema in het oplossen van hun themavraag. De foto’s plaatsen we op Schoudercom in de blog. Na de vakantie starten we met een nieuw thema.

 

Deze weken staan vooral in het teken van Kerst. We hebben de klas met elkaar in Kerstsferen gebracht. Ook dragen de leerlingen leuke Kersttruien, - mutsen of  -oorbellen. Superleuk! We zijn deze week bezig met de Kerstvideo’s en maken volgende week ook Kerstkaarten. Op vrijdag 18 december mogen de leerlingen een optreden doen en in hun mooie Kerstkleding naar school komen. Natuurlijk bespreken we in de klas ook de herkomst van het feest. Zo maken we er een mooi uiteinde van het kalenderjaar van!

 

Huiswerk:

Dinsdag: taal 5a en 5b

Donderdag: Tafelsommen sneltoets

Nieuws uit groep 8

Deze week waren dan eindelijk de adviesgesprekken. De kinderen waren best wel een beetje zenuwachtig, maar iedereen kan trots zijn op zichzelf! Nu kan de zoektocht naar de middelbare school beginnen. Houdt de sites van de scholen in de gaten voor alle informatie.

 

Deze week hebben wij Hugo en Leah op bezoek gehad van het Mare College. Zij hebben ons een goed beeld kunnen geven van de school. Vrijdag komt Bart vertellen over het Agora. Dit is een nieuwe school.

Volgende week donderdag maken wij kerstkaarten. Eerst helpen wij de kleuters en daarna maken wij onze eigen kerstkaarten. Deze krijgen de kinderen mee naar huis om aan iemand te sturen.


Vrijdag hebben wij de grote kerststerrenshow. De kinderen kunnen zich in de klas inschrijven voor een act. Iedereen mag die vrijdagochtend in zijn/haar mooiste kleding naar school komen. Om 12.00 uur is het dan vakantie.

 

Huiswerk:
Maandag 14 december – Begrijpend lezen (op snappet) week 41, Andere tekstsoort & woordenschat
Woensdag 16 december - Rekenen