Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 15 - 17 december 2020
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
18 december Thijs Stevens 3
24 december  Stephanie Dekker  3
25 december Kallum Tomas 4
25 december Kim Dalmolen 7
26 december  Noek Kuipers 5
26 december Hugo Theunissen 6
28 december Milou Crooijmans 5
30 december Chris Mastenbroek 4
     
2 januari Faya Halewijn 4
4 januari Collin Vos 5
5 januari Abigail Koreman 1/2b
7 januari Alexis Boere 5

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
18 december

12.00 uur start kerstvakantie

21 december - 1 januari

Kerstvakantie

6 januari

Luizencontrole

26 januari

Medezeggenschapsraad

 

Fijne vakantie

Vrijdag om 12.00 uur begint voor alle kinderen de kerstvakantie echt. Maar ineens was dinsdag de laatste schooldag voor kerstvakantie. Wij hebben er dinsdag een gezellige dag van gemaakt. Dank aan alle teamleden en de ouderraad voor het organiseren van het kerstfeest op school. Op Schoudercom heeft elke groep een kerstwens geplaatst voor ouders. 

 

Dat de school tot 17 januari gesloten is en wij weer over moeten schakelen naar thuisonderwijs vinden wij heel verdrietig voor de leerlingen. Onderwijs op school heeft onze voorkeur, maar helaas zijn deze maatregelen nodig om de hoeveelheid besmettingen te verminderen. 

 

Woensdag hebben wij het thuisprogramma opgezet. Wij zijn trots dat het ons in korte tijd weer gelukt is. 


Wij wensen iedereen prettige feestdagen, al is het dit jaar in kleine kring. Hopelijk geeft de kerstvakantie ook wat rust in deze ongewone tijd en nieuwe energie. Het team van de Bernardus wenst iedereen een heel fijne kerstvakantie. Blijf gezond! 

Thuisprogramma

Maandag heeft het premier Rutte tijdens de persconferentie laten weten dat de basisscholen sluiten. Basisscholen zijn fysiek gesloten vanaf woensdag 16 december 2020. Wij geven tot in ieder geval 17 januari 2021 les op afstand om zo het aantal contacten te beperken. 

 

Wij realiseren dat dit veel van ouders vraagt; ineens moet er weer thuisonderwijs verzorgd worden terwijl ouders daarnaast ook thuiswerken. Ook voor ons was dit ineens weer schakelen. In deze brief willen we u over een aantal praktische zaken informeren. 

 

Lesprogramma

Op donderdag 17 en vrijdag 18 december ontvangt u een beperkt thuisprogramma. Vanaf 4 januari zullen we het thuisprogramma verzorgen zoals in het voorjaar 2020.

 

Alle ouders ontvangen iedere avond voor 18.00 uur een programma met lesstof/oefeningen om de volgende dag mee aan de slag te gaan. U vindt dit programma terug in de kalender van SchouderCom.

 

U ontvangt van de leerkracht inlogcodes om in te loggen op verschillende digitale platforms. Denk aan Snappet, Cloudwise, mijnklas, discord etc. U ontvangt de handleidingen via Schoudercom van de groepsleerkrachten. 

 

De leerlingen van de plusklas ontvangen een facultatief programma van juf Anneke. 

 

Om contact te houden met leerlingen vinden wij het leuk om af en toe foto’s te ontvangen. De leerkrachten zullen hier af en toe om vragen in het thuiswerkprogramma.

 

Wij snappen dat het voor ouders onwennig is om thuis aan de slag te gaan met hun kind. Daarom willen wij u wat aandachtspunten meegeven;

  • Laat uw kind zoveel mogelijk zelfstandig werken
  • Indien u wilt helpen, doe dit pas nadat uw kind het zelf heeft geprobeerd het antwoord te geven.
  • De 20 – 20 - 2 regel kan helpen; Kijk 20 minuten van dichtbij (dus een scherm), kijk daarna 20 seconden weg (b.v. een glas water pakken) en speel tenminste 2 uur per dag (het liefst buiten)
  • De materialen die u van school heeft ontvangen, krijgen wij graag onbeschadigd terug.
  • Heeft u vragen over de leerstof, neem contact op met de leerkracht.

Bereikbaarheid

Leerkrachten zijn (op hun werkdagen) bereikbaar via SchouderCom tussen 8.30 – 12.00 en 12.45 – 14.45 uur voor vragen. In de hogere groepen zullen leerkrachten ook met leerlingen communiceren via de chatfunctie van Snappet (groep 4 t/m 6), discord (groep 7) en teams (groep 8). 

 

De school is telefonisch beperkt bereikbaar. Alle medewerkers zijn bereikbaar via SchouderCom en/of e-mail.

 

Uitdelen materiaal

Vandaag zijn de materialen van groep 3 t/m 8 uitgedeeld. De materialen van de kleutergroepen worden 4 januari op achternaam uitgedeeld (zie onderstaand schema). Groep 1/2a via de zijdeur, groep 1/2b via de ingang van de kleuters, groep 1/2c via de hoofdingang van de school. 

 

Wilt u een tas (per kind een tas) meenemen, zodat wij deze kunnen vullen? 

 

Het ophalen gaat weer aan de hand van het alfabet zodat niet iedereen tegelijk komt. Mocht dit voor problemen zorgen, lukt het wellicht om het onderling af te stemmen. Lukt dat niet? Neem dan contact op met de betreffende leerkracht(en).

 

Tijd (donderdag 17 december / maandag 4 januari)

Achternaam

 

8.45 – 9.15 uur

 

Beginnend met U t/m Z

 

9.15 – 9.45 uur

 

Beginnend met P t/m T

 

9.45 – 10.15 uur

 

Beginnend met K t/m O

 

10.15 – 10.45 uur

 

Beginnend met F t/m J

 

10.45 – 11.15 uur

 

Beginnend met A t/m E

 

 

Opvang

De dagopvang is bedoeld voor ouders die beide een vitaal beroep hebben. Heeft maar één ouder een vitaal beroep wordt met klem verzocht de opvang zoveel mogelijk zelf te verzorgen. Op die manier voorkomen we verkeersbewegingen en kans op besmettingen. Ook verkleinen we het risico voor de medewerkers. 

 

De leerkrachten zijn tijdens de schoolsluiting bezig met onderwijs op afstand. Onze prioriteit ligt bij het continueren van het onderwijs op afstand en niet bij de opvang. De dagopvang wordt dagelijks van 8.30 - 14.00 uur verzorgd door verschillende mensen; onderwijsassistenten, leerkrachten uit verschillende groepen en stagiaires. Na 14.00 uur verzorgt Stichting Kinderopvang Zoeterwoude de opvang. 

 

Voor een overzicht van de cruciale beroepen zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/cruciale-beroepen

 

Wij willen u vragen om via sabine@rkbernardusschool aan te geven of u een beroep moet doen op de dagopvang, de reden daarvoor en de dagen t/m vrijdag 15 januari 2021. 

 

Mocht u gebruik moeten maken van de opvang, dan kan uw zoon/dochter via de hoofdingang van de school naar binnen. Wij kunnen geen ouders toelaten in het schoolgebouw. 

 

Tot slot

Voor nu hopen wij u voldoende te hebben geïnformeerd. Voor praktische vragen kunt u contact opnemen met de school, per mail of SchouderCom. Via de website van SCOL https://www.scoleiden.nl/ komt u snel bij de actuele informatie over het coronavirus.

 

Dit geldt voorlopig tot en met 17 januari 2021. Bij nieuwe maatregelen volgt natuurlijk nieuwe informatie.

Actie lichtpuntjes - we zetten Zoeterwoude in het licht

Actie Lichtpuntjes – we zetten Zoeterwoude in het licht 

 

Niet vergeten! Op 24 december 19 uur zetten we Zoeterwoude in het licht door een lichtje aan te steken. Op je stoep, in de voortuin of in het raamkozijn. Met je eigen potje, lantaarn of vuurkorf of haal je lichtpuntje op zaterdag 19 december op bij de MCD.

 

Afgelopen dinsdag hebben de leerlingen een kaart meegekregen met het volgende gedicht, namens Marianne van Velzen, stadsdichter van Leiden 2018 - 2021

 

Lichtpuntjes

 

Je kunt verbinden met licht

weet....

ik twijfel eraan

donker blijft donker

geloof mij dus niet als is zeg

licht kan je doorgeven

Samen zetten we het licht aan

 

En nu van onder naar boven lezen! 

EXTERN NIEUWS
samenontwikkelen.nu

Op de website www.samenontwikkelen.nu informeren gemeente Zoeterwoude en ontwikkelaars over de ontwikkeling van projecten in Zoeterwoude Rijndijk. U vindt bijvoorbeeld informatie over de nieuwe Bernardusschool en de herinrichting van de Elfenbaan en het Julianapark. Op deze website vindt u alle toekomstige bouw- en herontwikkelplannen. 

 

Meld u aan op samenontwikkelen.nu. En blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de projecten. 

Goede Herder Kerk

In tegenstelling tot de voorgaande jaren zal het Kindje wiegen te zien zijn op internet.


Op eerste Kerstdag om 14:00 uur er zal het kerstverhaal worden verteld en er zullen bekende kerstliederen gezongen worden door het Tienerkoor. U kunt dit bekijken op www.kerdienstgemist.nl, (parochiekern de Goede Herder Zoeterwoude Rijndijk)


Als je het leuk vindt om thuis mee te lezen of te zingen kunt je een tekstboekje en een kleurplaat ophalen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9:00u en 11:00u bij het secretariaat van de Goede Herder kerk.
De tekst en de kleurplaat kunt u downloaden op de weblog “Uit de Schaapskooi”, www.hhpp-oost.nl

Nieuws van het CJG

Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft dit jaar een aantal webinars gemaakt in samenwerking met Tischa Neve. Nu de scholen weer gesloten zijn hebben we het mogelijk gemaakt om de webinars terug te kijken. Twee daarvan gaan over hoe om te gaan met de situatie waarin kinderen thuis zitten en ouders voor thuisonderwijs moeten zorgen en de eventuele spanningen die kunnen ontstaan. Alle webinars van Tischa Neve zijn nog terug te kijken tot eind januari. Meer informatie vindt u op onze website.