Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 19 - 14 februari 2020
Jarigen & agenda
Jarigen    
17 februari Bryan Artist 1/2a
17 februari Kees van der Starre  1/2b
17 februari Ib Rijntjes 3
18 februari Mats Beukers 5
20 februari Alesha Versteegen 8
21 februari Daniel Gulan 6

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
14 februari Rapport 1
17 - 21 februari tien minuten gesprekken
24 februari Start voorjaarsvakantie (t/m 6 maart)
11 maart Luizencontrole
16 maart 20.00 uur Ouderraad

 

Tien minuten gesprekken

Op vrijdag 14 februari aanstaande ontvangen de leerlingen hun rapport. Vanaf maandag 17 februari worden de tien minuten gesprekken ingepland (groep 1 t/m 8). Deze gesprekken vinden plaats van 17 t/m 21 februari 2020. Alle ouders zijn uitgenodigd voor deze gesprekken. Leerlingen (vanaf groep 2) mogen ook aansluiten bij de gesprekken. Voor de ouders van groep 8 zijn deze gesprekken facultatief, zij hebben kort geleden het adviesgesprek gevoerd met de leerkracht. U kan zich uiterlijk 13 februari hiervoor inschrijven via Schoudercom. 

Engelse boeken in de bibliotheek

Op de Bernardusschool zijn wij vanaf groep 1 bezig met Engels. Er zijn ook leerlingen die Engelse boeken lezen, zodra het lezen op gang komt. Wij kunnen nu ook Engelse leesboeken lenen van de bibliotheek die speciaal geschikt zijn voor leerlingen in het basisonderwijs. Ze hebben Engelse boeken van verschillende niveaus. 

 

Elke drie weken gaan de groepen naar de bibliotheek om een leesboek uit te zoeken dat gelezen wordt in de klas. Leerlingen kunnen nu ook een Engels boek lenen naast een Nederlands boek. In de boekenkast met Engelse leesboeken is duidelijk aangegeven welke boeken bedoeld zijn voor leerlingen van de basisschool (zij hebben een donkerblauwe sticker). 

 

Nieuws uit de kleutergroepen

Wat jammer dat 21 februari al de laatste dag is dat we over dinosaurussen werken. Er wordt met zoveel enthousiasme aan gewerkt! Volgende week zullen we aandacht besteden aan de letter b (spreek uit als buh) van botten. We zullen dinosaurusmaskers maken en puzzelen en meten een skelet van een dinosaurus in elkaar. Morgen, vrijdag 14 februari houden we een speelgoedmiddag. Zoekt u samen met uw kind iets uit dat tegen een stootje kan?

Nieuws uit groep 3

Wat hebben we hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn heel wat toetsen gemaakt in januari en februari. De resultaten vindt u natuurlijk terug op het rapport, dat vrijdag mee naar huis gaat.

Heeft u al ingeschreven op de 10-minutengesprekken?

 

We hebben het bij de kanjertraining gehad over vriendschappen. De kinderen moesten opschrijven (want dat kunnen ze nu!) of tekenen wat een goede vriend allemaal kan doen. Een greep uit het werk van de kinderen: complimentje geven, helpen, samen iets lekkers delen, de juf halen als hij pijn heeft, vragen wat er aan de hand is, leuk spelen, het gezellig maken, niet zeggen dat je niet mee mag doen. Nou...in groep 3 zitten dus hele goeie vrienden (en vriendinnen natuurlijk).

Nieuws uit groep 5

De kinderen hebben in de afgelopen maanden heel erg veel complimenten verdiend op de complimentenladder. Ze hebben zoveel minuten gespaard, dat we a.s. maandag ‘s middags een pyjamaparty houden in de klas. Dus pyjama’s, joggingpakken en onesies aan! Dat wordt een gezellige middag!

 

Bij taal hebben we geleerd hoe je het onderwerp in de zin vindt. Het onderwerp geeft aan “wie” of “wat” iets doet. Het onderwerp vind je met de vraag: “wie of wat + persoonsvorm?” Dus “Levi speelt op zijn gitaar.” Wie speelt? Antwoord: Levi.

 

Dat is leuk! Weer een meester in de klas! Jesse Jasperse zal elke donderdag bij ons stagelopen. Hij heeft zich voorgesteld op Schouder.com.

 

Volgende week hebben we weer de 10 minutengesprekken. We vinden het fijn als we alle ouders even kunnen zien om over het rapport te praten. Uiteraard mogen de kinderen ook meekomen om te praten over hun rapport. U heeft via Schouder.com een uitnodiging gekregen om in te schrijven. Fijn te zien dat veel ouders dit al hebben gedaan.

Nieuws uit groep 7

De kinderen in de klas krijgen vrijdag het rapport mee. Volgende week zijn de 10-minuten gesprekken. U kunt zich inschrijven via Schoudercom.

 

In de klas hebben we deze week lessen gedaan over de Olympische Spelen. We doen af en toe ook lessen in het Engels. Dat is best wel moeilijk, maar ook heel erg gaaf! We leren over de verschillende sporten, geschiedenis en nieuw bedachte sporten.

 

Maandag 17 februari gaan we in de ochtend naar het theater. We hebben nog veel hulp nodig om alle kinderen van groep 7 en 8 te vervoeren. Misschien zijn er nog hele lieve opa’s en oma’s bereid om de kinderen te vervoeren. Anders hebben we helaas geen andere keuze dan de voorstelling af te lasten.

 

Huiswerk:

Woe 19 feb: Toets Zeeland en Zuid-Holland (2 bladen!)

Vrij 21 feb: Rekenen Redactiesommen blad 7,8 en 9

Nieuws uit groep 8

Deze week hebben de kinderen hard gewerkt aan hun werkstukken voor taal. Er zijn er al een aantal klaar en geprint. Dit ziet er super leuk uit! Na de vakantie krijgen de kinderen deze terug. We zijn al een aantal weken bezig met de breuken. We hebben de basisstappen even herhaald en zijn nu bijna aan het eind van deze leerlijn. Soms is het nog lastig, maar zo lang iedereen het in zijn/haar schrift schrijft, gaat dit heel erg goed.

 

Vandaag worden de kinderen uit groep 6, 7 en 8 in groepjes verdeeld. Morgen gaan wij namelijk de Olympische Spelen na doen. Vanmiddag maken de groepjes een vlag van een eigen bedacht land. Hierbij verzinnen ze ook een yell. Morgen worden de wedstrijden gespeeld. Wie o wie wordt er kampioen?

 

Vrijdag krijgen de kinderen de rapporten mee. Via schoudercom kunt u zich inschrijven voor de 10-minuten gesprekken. In groep 8 zijn deze gesprekken facultatief.

 

Maandag gaan wij naar een theatervoorstelling in Alphen a/d Rijn. We hebben nog niet genoeg ouders om ons daar heen te brengen. Kunt u ons uit de brand helpen? Via het bericht van meester Tim op schoudercom kunt u zich nog opgeven.

 

Huiswerk:
Vrijdag 14 februari – Begrijpen Lezen
Dinsdag 18 februari – rekenblad
Woensdag 19 februari – topo

EXTERN NIEUWS
Stichting Jeugdtheater WOUW

Stichting Jeugdtheater WOUW te Zoeterwoude, organiseert en presenteert zes professionele theatervoorstellingen per jaar, voor kinderen vanaf 4 jaar. Op zondag 16 februari 2020 organiseert WOUW weer een kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot 9 jaar.

 

Beschrijving van deze voorstelling:

Kinder goochelaar Steve heeft een interactief programma waarbij constante interactie plaatsvindt met het publiek. Bij iedere act wordt er iemand uit het publiek gevraagd te assisteren. Er gebeuren bijzondere en mysterieuze goocheltrucs. Een tafel gaat zweven uit zichzelf. De wereld beroemde truc met drie stukken touwen. Verder wonderbaarlijke trucs met snoep, touwen, ringen, speelkaarten en veel meer!

KOMT DAT ZIEN!


De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten. Deze voorstelling is te zien in het Ons Huis gebouw, Kosterspad 3 in Zoeterwoude. Het begint om 15 uur en de entree is 4 euro per persoon. Er is geen voorverkoop, kaartjes kan je gewoon aan de deur kopen vanaf 14:30 uur. https://www.facebook.com/events/841901212939676/?active_tab=about


Het team van Wouw bestaat uit een groep van 8 vrijwilligers, Heleen, Renate, Saskia, Petra, Bart, Florence, Mea en Diana, die deze voorstellingen organiseren.  We vinden het leuk om theater voor kinderen aan te kunnen bieden. De jeugd theater voorstellingen zijn 6 keer per jaar te zien in het Ons Huis gebouw in Zoeterwoude.  We houden bewust de entree laag omdat we dit zo laagdrempelig mogelijk willen kunnen verzorgen voor de kinderen uit Zoeterwoude en omstreken. Kijk voor meer informatie en de agenda op www.wouwzoeterwoude.nl. Wouw is ook te volgen op Facebook, https://www.facebook.com/wouwzoeterwoude