Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 20 - 21 februari 2020
Jarigen & Agenda
Jarigen    
21 februari Daniel Gulan 6
28 februari  Tess van Westrienen 1/2B
28 februari Rick Makstenieks 8
2 maart  Dani Kool 1/2B
4 maart  Florian Kool 4
4 maart  Nathalie van Haastert 7
5 maart Rebecca Ouwerkerk 6
6 maart Lisa Verzaal  6
6 maart Michanne vd Wetering 7
9 maart Mats Burgerhout 5
9 maart  Rosalie Kramer 6

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
17 - 21 februari Tien minuten gesprekken
24 februari Start voorjaarsvakantie (t/m 6 maart)
11 maart Luizencontrole
16 maart 20.00 uur Ouderraad

 

 

Voorjaarsvakantie

Vrijdag om 14.45 uur begint de voorjaarsvakantie. Een hele fijne vakantie! We zien iedereen graag weer terug op maandag 9 maart. 

Broertjes/zusjes

De Bernardusschool wordt steeds groter. Met name in de kleutergroepen zien wij een groei van het aantal leerlingen. Wij zijn daar natuurlijk erg blij mee! 

 

Graag willen wij zicht houden om alle inschrijvingen, zodat gedegen keuzes kunnen maken. Daarom willen wij u vragen om jongere broertjes/zusjes (nul tot vier jaar) alvast in te schrijven. Het aanmeldformulier kunt u downloaden via de website van de school of ophalen op school. 

 

Graag zien we uw aanmelding tegemoet!

 

Regionaal schaaktoernooi

Alweer waren de teams van de Bernardusschool de sterkte op het schoolschaaktoernooi van Zoeterwoude. Team A en team B van de Bernardusschool mogen doorgaan naar de regionale schaakfinales. Ze zijn uitgenodigd om op woensdag 11 maart op de Lorentzschool. De leerlingen worden daar om 13:45 uur verwacht en het toernooi start om 14:00 uur. Indien één van onderstaande spelers niet kan deelnemen, dan ontvang ik graag bericht. We zullen dan een speler uit een ander team benaderen om deze speler te vervangen.

Team A: Alesha, Abel, Joost en Oscar

Team B: Ruben, Toby, Duncan, Ricardo

Nieuws uit de kleutergroepen

Morgen sluiten we het thema “Dinosaurussen” af en begint de voorjaarsvakantie. We hopen dat iedereen zal genieten van een mooie tijd. Na de vakantie starten we het thema “Lente”. Via Schoudercom zullen we u hierover meer vertellen in de tweede vakantieweek.

 

Nieuws uit groep 4

Donderdag  hebben wij voor het laatst met de Probots gewerkt. We kunnen ze nu een bocht van 40 graden laten maken, het licht aan en uit in een tunnel, laten toeteren en onze letter laten schrijven.

 

Vakantie huiswerk: Na de vakantie ga ik bij alle kinderen de tafeltoets afnemen. De tafel van 1,2,3,4,5 en 10 moeten dan uit het hoofd door elkaar. Dus nog 2 weken flink oefenen  en dan moet dat lukken! 

 

Fijne vakantie en tot over 2 weken.

 

Nieuws uit groep 5

De derde les van DaVinci ging over “Overal steden”. We hebben naar de wereldkaart gekeken en bij elk continent hebben we enkele typerende gewoonten van de inwoners beschreven. Zo hebben we o.a. naar verschillende volksdansen gekeken, zoals de klompendans, de drakendans en line-dancing. In les 4 “Altijd steden” zullen we na de vakantie de kenmerkende eigenschappen van een Middeleeuwse stad benoemen. Hier komen ook allerlei beroepen uit die tijd aan bod. Nu lijkt het ons leuk als er ouders met een “speciaal” beroep zijn die daar in de klas over willen vertellen. Wie zin heeft, kan zich opgeven bij de juf. Ook de groepen 3 en 4 krijgen deze les, dus misschien wilt u ook even aan de andere klassen een bezoekje brengen. We merken dat kinderen het heel interessant vinden als ouders komen vertellen in de klas. Dus als u zin en tijd heeft...?!

 

We ronden het onderwerp “Boeddhisme” bijna af in de klas. Na de lessen over Prins Siddharta, het leven van een monnik en het zoeken naar verlichting d.m.v het achtvoudige pad, hebben we de vorige les vragen beantwoord over het feest van Wesak. De kinderen leerden dat bij dit feest de geboorte van Boeddha wordt gevierd en wat de gebruiken hierbij zijn. In de laatste les maken de kinderen kennis met verschillende manieren waarop Boeddha vereerd wordt.

 

Bij rekenen hebben de kinderen afgelopen veel getekend, bijv de oppervlakte en figuren natekenen. Bij taal hebben we geoefend met het schrijven van de plek van de komma. Bij spelling hebben de kinderen hun eigen doelen geoefend, dus met de woorden die zij nog lastig vonden tijdens het dictee.

 

En dan wordt het nu tijd voor vakantie! We wensen alle kinderen en ouders een heel fijne en gezellige vakantie! Tot over 2 weken!

Nieuws uit groep 6

We hebben de afgelopen weken veel geoefend met programmeren. In groepjes hebben we een doolhof gemaakt. Andere groepjes moesten de code maken om de robot precies door het doolhof te laten rijden. Helaas gaan de robots nu weer naar een andere school.

 

Met rekenen leerden we keer-sommen onder elkaar. Nog wel op de ‘lange’ manier. De meeste kinderen begrijpen het goed, maar sommige kinderen kunnen het heel erg snel, omdat ze de tafels heel goed weten. Voor andere is het nog wel belangrijk ook thuis de tafels te blijven oefenen.

 

Na de vakantie gaan we met DaVinci verder over de Romeinen. We gaan het hebben over democratie, architectuur, uitivndingen, Pompeï, Christendom, de bij, munt en klimaat. Vakantietip: Museum van Oudheden heeft ook over de Romeinen een prachtige tentoonstelling.

 

Juf Bouwiene heeft de kinderen uitgedaagd om in de vakantie voor te lezen aan iemand en daar een foto van te maken. Je kunt de foto’s opsturen via schoudercom, dan hangen we ze in de klas op (deze keer echt).

 

Nieuws uit groep 7

We wensen iedereen een fijne vakantie en we hopen dat iedereen uitrust. De afgelopen dagen hadden we veel zieken, dus het is een goede timing dat er nu vakantie aankomt. Na de vakantie gaan we ons richten op de Kindergemeenteraad, Verkeersexamen en allerlei vieringen zoals Pasen, Koningsspelen en het klassentheater (vrijdag 24 april).

 

Huiswerk (voor na de vakantie):

Dinsdag 10 maart: Bladen werkwoordspelling inleveren

Vrijdag 13 maart: Bladen Redactiesommen inleveren

 

Nieuws uit groep 8

Deze week begonnen wij met een leuk uitje. We zijn naar een theatervoorstelling geweest in Alphen a/d Rijn. Het ging over de combinatie van voetbal en dans. De dansers hebben in twee maanden een dans in elkaar gezet/geleerd die een voetbalwedstrijd moet voorstellen. Dit hadden zij heel knap gedaan. Aan het einde hebben de kinderen ook wat pasjes mogen leren op het podium. Alle ouders en opa’s; bedankt voor het rijden!

 

Deze week hebben wij de rekentoets gehad. We hebben hier hard aan gewerkt en de kinderen hebben hun best gedaan. Breuken zitten er nu goed in. Na de vakantie hebben wij nog 6 weken tot de eindtoets. Hierin gaan we alles nog een keer flink herhalen. Blijf oefenen thuis!

 

Vandaag ronden wij de themawerkstukken af. Iedereen heeft hard zijn/haar best gedaan. Het is leuk om te zien dat er zoveel verschillende werkstukken uit zijn gekomen. Ik ben benieuwd naar de presentaties van de kinderen. Na de vakantie zullen wij het nog in de hal presenteren aan de ouders.

 

De kinderen nemen allemaal de gymtassen mee naar huis om te wassen. Wij merken de laatste tijd dat de pubergeuren steeds sterker worden, vooral na de gym. In verband met de hygiëne en om te voorkomen dat kinderen hiermee gepest kunnen worden, willen wij u hierop attenderen. Na de vakantie is er wel weer gelijk gym. Vergeet hem dus niet weer mee terug naar school te nemen.

 

Veel kinderen hebben zich al ingeschreven op een middelbare school. Voor 15 maart moet iedereen ingeschreven staan. Wacht dus niet te lang, mocht je je nog niet ingeschreven hebben.

 

Een hele fijne vakantie!

 

EXTERN NIEUWS
Palmpasenstokken knutselen in de Goede Herderkerk

Wij organiseren een aantal jaar palmpasenstokken knutselen in de Goede Herderkerk. Het knutselen vindt plaats op woensdag 1 april van 14-15 uur. in het Atrium van de kerk. Wij zorgen voor knutselspullen, broodhaaantje en lekkers voor op de stok, of de kinderen zelf een houten kruis mee willen nemen. Als de kinderen erg jong zijn, vragen wij of de ouder of begeleider erbij wil blijven. Ook vragen we een kleine vrijwillige bijdrage. Voor limonade en wat lekkers wordt gezorgd.

 

Opgeven kan bij Amanda Jongbloed (0614464935) email: seringenberg@gmail.com of Mariëtte Denissen (0625571962) email: wm@denissen.demon.nl. Zondag 5 april om 9.30 u is er een feestelijke processie tijdens de viering in de kerk. Het gebruik is om de palmpasenstok naar oude of zieke mensen te brengen, of je eigen opa of oma. Je kunt ook een ouder iemand in de kerk er blij mee maken!