Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 25 - 17 april 2020
Jarigen & Agenda
Jarigen    
17 april Hannah Hogenbirk 3
20 april Thomas Lut 5
21 april Bas v/d Laan 5

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
27 april Start meivakantie (t/m 8 mei)

 

Koningsspelen

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus gaan de Koningsspelen dit jaar niet door.Toch willen wij wel aandacht besteden aan de Koningsspelen. 

 

Vandaag ontvangt u bewegingsactiviteiten in het thema van de Koningsspelen. Hier kunt u thuis aandacht aan besteden. De leerkrachten zullen voor vrijdag een lichter programma opsturen om ook tijd vrij te maken voor de bewegingsactiviteiten.

 

Veel plezier! 

Opvang

Wij merken dat sommige ouders naar binnen komen om hun kind naar de opvang te brengen. Om de kans op besmetting te verkleinen en uit veiligheid voor de leerlingen en leerkrachten is het niet toegestaan om als ouder de school in te komen. 

 

Leerkrachten verzorgen ieder een dagdeel per week de opvang. Tijdens het verzorgen van deze opvangmomenten is het niet altijd mogelijk om meteen te reageren op vragen van u en/of leerlingen. Wij hopen op uw begrip. Hieronder kunt u zien wanneer de groep van uw zoon/dochter minder goed bereikbaar is in verband met het verzorgen van de opvang op school. 

 

Opvangrooster

Wellicht lastig bereikbaar

Maandag 8.30 – 11.00 uur

Groep 7

Maandag 11.00 – 13.45 uur

Groep 1/2b en groep 3

Dinsdag 8.30 – 11.00 uur

Alle leerkrachten goed bereikbaar

Dinsdag 11.00 – 13.45 uur

Groep 4 en groep 6

Woensdag 8.30 – 12.15 uur

Groep 3

Donderdag 8.30 – 11.00 uur

Groep 1/2b en groep 5

Donderdag 11.00 – 13.45 uur

Groep 1/2a en groep 8

Vrijdag 8.30 – 11.00 uur

Groep 6

Vrijdag 11.00 – 13.45 uur

Groep 1/2a

 

 

EXTERN NIEUWS
Nieuws van het CJG

Webinar ‘Omgaan met spanningen binnen het gezin’ tijdens de coronacrisis.

 

Dinsdag 28 april 2020

van 20.30 tot 21.30 uur

Voor ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar

 

 

In dit webinar (een online lezing die je thuis vanachter je computer volgt) geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om beter om te gaan met de spanningen binnen het gezin.

 

Het is een pittige tijd, deze coronacrisis. Voor ons allemaal heeft het een grote invloed op het gezinsleven, zeker nu het al zoveel weken duurt. Bij de een zijn de gevolgen en spanningen groter dan bij de ander, maar hoe dan ook zorgt deze periode ongetwijfeld voor veranderingen, onrust, spanning, verveling en emoties. En dat valt niet altijd mee binnen je gezin.

 

Een webinar vol met heldere, praktische uitleg die je gelijk kunt toepassen in de praktijk:

  • Hoe ga je om met ruzies tussen je kinderen en conflicten tussen jou en je kind?
  • Hoe laat je kinderen het beste meewerken?
  • Hoe kan je strijd voorkomen?
  • Deel je je eigen zorgen wel of niet?
  • Hoe kom je de tijd waarin we thuis op elkaars lip zitten zo goed mogelijk door?
  • Hoe zorgen we als ouders dat onze spanningen niet op de kinderen richten?

 

Aanmelden?

Wil je meedoen? Meld je dan gratis aan voor het webinar ‘Omgaan met spanningen binnen het gezin’ via www.cjgcursus.nl of via deze link. Er zijn een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk. Na het webinar is deze nog een maand terug te kijken, ook zonder aanmelding!

Schooltv

NPO Zapp/Zappelin en Schooltv (NTR) stellen elke werkdag educatieve programma’s beschikbaar via de tv-zender NPO Zappelin extra. Zo kunnen basisschoolkinderen elke doordeweekse dag Schooltv kijken, zonder dat zij een laptop, tablet of internetverbinding nodig hebben.

 

Er zullen iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur educatieve Schooltv programma’s uitgezonden worden op het themakanaal NPO Zappelin extra. Dit themakanaal is in het basispakket te zien bij Ziggo op kanaal 311, KPN op kanaal 58 en T-mobile op kanaal 195.

 

De doordeweekse programmering van Schooltv is als volgt:

09.00 tot 09.30 uur:           groep 1 en 2

09.30 tot 10.00 uur:           groep 3 en 4

10.00 tot 11.00 uur:           groep 5 en 6

11.00 tot 12.00 uur:           groep 7 en 8

 

Per tijdslot is er een selectie gemaakt van lesvideo’s die veel gebruikt worden in het onderwijs voor die groepen. Kinderen uit de onderbouw leren onder andere de letters met ‘Letterjungle’, rekenen met ‘Moffel en Piertje’ en kunnen meezingen met de liedjes uit Sesamstraat. Voor de bovenbouw zijn er onder andere video’s uit ’13 in de oorlog’ en ‘Willem Wever’, maar ook landenvideo’s bij wereldoriëntatie. Het zijn video’s die de leerkracht normaal in zijn of haar les gebruikt.