Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 29 - 29 mei 2020
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
30 mei Olivia Crooijmans  6
2 juni Lily Detmers 1/2a
4 juni Mila Niesing 4
5 juni Tim Walen  3

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
1 juni 2e Pinksterdag (leerlingen vrij)
16 juni  Medezeggenschapsraad
17 juni Schoolfotograaf
10 juli Doordraaimiddag
17 juli  12.00 uur start zomervakantie

 

Volledige heropening per 8 juni

Premier Rutte heeft vorige week tijdens de persconferentie aangegeven dat het basisonderwijs vanaf 8 juni weer volledig open mag, tenzij er in de komende week serieuze bezwaren optreden. In de week van 1 juni wordt hier een definitief besluit over genomen. Wij zullen u op de hoogte stellen van dit besluit en de eventuele nieuwe richtlijnen zodra hier meer duidelijkheid over is.  

 

De noodopvang voor leerlingen van ouders in een vitaal beroep wordt in de huidige vorm dus verlengd tot 8 juni. 

 

Deze leerlingen zullen op het schoolplein bij de hoofdingang worden opgevangen door de onderwijsassistenten en stagiaires in het lokaal van de BSO (niet in hun eigen klaslokaal). 

 

Mocht u gebruik moeten maken van de opvang, dan kunt u dit doorgeven aan Sabine Steinebach via Schoudercom of sabine@rkbernardusschool.nl

 

Mad Science

Op 12 maart 2020 heeft een van de Mad Science professoren een spectaculaire show op school gegeven! Alle kinderen (groep 3 t/m 8) kregen een flyer mee naar huis om zich in te kunnen zich voor de naschoolse cursus. 

 

Echter door de sluiting van de basisscholen is deze naschoolse cursus niet aangeboden. Op dit moment zijn wij in overleg met Mad Science om na de zomervakantie opnieuw de naschoolse curus te plannen. Wij houden u hiervan op de hoogte. 

 

EXTERN NIEUWS
Nieuws van het CJG

Opvoedtip: Zelfbeeld en zelfvertrouwen

 

Wat wens je je kind het allermeeste toe – naast een goede gezondheid? Voor ouders van kinderen die wat onzeker zijn of bang zijn er niet bij te horen ligt een antwoord voor de hand: zelfvertrouwen!

 

Misschien probeer je je kind voor te houden: “Maar jij bent juist heel goed in rekenen!” of “Dat kun je wél, probéér het nou gewoon eens!” En vaak levert dat niet zo veel op. Zelfvertrouwen kun je je kind niet geven, al wil je dat nog zo graag. Wat kun je wel doen om de ontwikkeling van zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld van je kind te bevorderen? Lees verder: CJG website

 

Wil je hier eens verder over praten? Of over een ander onderwerp dat je als ouder(s) bezighoudt?

Welkom bij CJG-pedagogischadvies