Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 34 - 3 juli 2020
Jarigen & agenda
Jarigen    
5 juli Ricardo Stouten 6
5 juli Jens de Rooij 4
7 juli Marc Eeland 6
10 juli Jonny Hussein 5
10 juli  Deano van Delft 6

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
10 juli Doordraaimiddag
10 juli Rapport
17 juli  12.00 uur start zomervakantie

 

Jaarplanning 2020 -2021

In de bijlage treft u de jaarplanning voor schooljaar 2020 - 2021 aan. U kunt deze ook terugvinden op de website (kalender).  De jaarplanning zal ook op worden genomen in de agenda van Schoudercom.

 

Hieronder nogmaals het vakantierooster.

 

Vakantie/vrije dag 

Datum 

Herfstvakantie 

19 oktober t/m 30 oktober 2020 

Kerstvakantie 

21 december 2020 t/m 1 januari 202 1

(vakantie start op 18 december om 12.00 uur) 

Voorjaarsvakantie 

22 februari t/m 5 maart 2021 

Pasen 

2 t/m 5 april 2021

Meivakantie

26 april t/m 7 mei 2021

Hemelvaart 

13 t/m 14 mei 2021

2e pinksterdag         

24 mei 2021

Studiedagen

18 t/m 21 juni 2021

Zomervakantie 

19 juli t/m 27 augustus 2021 

(vakantie start op 16 juli om 12.00 uur) 

 

 

Lokaalverdeling

Volgend schooljaar starten wij met negen groepen. Een aantal groepen verhuist naar een ander lokaal (zie plattegrond hieronder). De kleutergroepen zullen via het kleuterplein naar binnen gaan. De overige groepen gaan via de hoofdingang naar binnen.

 

Uiteraard is dit afhankelijk van de coronamaatregelen die bij de start van het schooljaar gelden. In de laatste week van de zomervakantie informeren wij u over de regels met betrekking tot het halen en brengen van uw kind. 

Inline image

Schoolfotograaf

Woensdag heeft uw zoon/dochter een inlogkaart van de schoolfoto's ontvangen. U kunt inloggen met de unieke code en wachtwoord op de website en zelf naar wens bestellen. De complete afhandeling van de schoolfotografie verloopt via internet en niet via school. 

 

Na het ontvangen van deze inlogkaart heeft u tien dagen om van de gratis groepsfoto actie te profiteren. 

 

page1image35626512

 

Zomervakantie

Gelukkig kan en mag er nu weer steeds meer in de nieuwe 1,5 meter-maatschappij. Tegelijkertijd blijkt uit alle berichtgeving dat we nog niet van het virus af zijn en alert moeten blijven, ook tijdens en na de vakantie.

 

We willen dan ook uw aandacht vragen voor de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (https://www.nederlandwereldwiid.nl/reizen/reisadviezen). Na de vakantie willen we graag met het complete groepen kunnen starten.

De ouderraad is op zoek naar een penningmeester!

Vanaf schooljaar 2020-2021 is de ouderraad op zoek naar een nieuwe penningmeester. Ben je handig met cijfers en vind je het daarnaast leuk om mee te denken over alle leuke activiteiten die georganiseerd worden gedurende het schooljaar, meld je dan aan via orbernardusschool@gmail.com.

 

Ben je niet handig met cijfers, maar vind je het wel heel leuk om lid te worden van de ouderraad en mee te helpen met de organisatie van activiteiten op school, reageer dan ook!

Nieuws uit groep 3

Ook deze week waren we druk bezig met toetsen: Cito DMT (lezen), Cito spelling en begrijpend lezen.

De resultaten ziet u terug op het rapport (of bespreken we nog met u in de tienminutengesprekken).

 

Voor het juffenfeestje op 15 juli zijn nu 2 tenten aangemeld. Het zou echt leuk zijn om een groep 3 camping aan te kunnen leggen. Dus….. van wie mogen we tentjes lenen?

 

Vrijdag is onze stagiaire juf Melinda voor het laatst. We hebben een mooi afscheidsboekje voor haar gemaakt. Volgend jaar is juf Melinda in Zoeterwoude Dorp als stagiaire, dan doet ze examen… Dank juf Melinda, voor al je hulp!

Nieuws uit groep 4

Alle Cito toetsen zijn gemaakt, wat ben ik trots op de kanjers van groep 4!

 

Woensdag 8 juli vieren we onze juffenverjaardag, de kinderen hoeven dan geen eten en drinken mee te nemen.

 

Donderdagmiddag 16 juli hebben we “alles” middag, de kinderen mogen dan speelgoed meenemen. Dat is ook een beetje een afscheidsfeestje, het is mijn laatste dag voor de groep. Vrijdagochtend is juf Ria er. Wilt u er voor zorgen dat de kinderen een tas meenemen? Alle spullen gaan mee naar huis.

Nieuws uit groep 5

Grej of the Day is nog steeds een succes in groep 5. Veel kinderen gaan enthousiast aan de slag met het raden van het raadsel en “smullen” van het verhaal bij de powerpoint-presentatie. Afgelopen week hebben de kinderen meer geleerd over Coca Cola en hebben ze prachtige Coca Cola flesjes getekend.

 

Ook dit jaar was het weer moeilijk kiezen voor de jury, want wat waren er dit jaar weer veel mooie planten bij de Bloemenzee! En nu zijn ze dan bekend! De klassenwinnaars van de Bloemenzee! Noortje, Nora, Senna en Floor, gefeliciteerd! Morgenavond weten we of we ook in de finale in de prijzen vallen! Alle kinderen van de klas mogen hun plant houden en kregen nog stoepkrijt en pennen als cadeautje!

Nieuws uit groep 7

Er hebben zich al veel ouders aangemeld om vrijdag 10 juli te helpen bij het praktisch verkeersexamen. Deze ouders krijgen in de loop van volgende week de informatie met wat er van hen verwacht wordt. Zij krijgen een locatie toegewezen op de fietsroute waar zij observeren of de leerlingen zich veilig in het verkeer gedragen. 

 

Volgende week (en de week erna) staan de ouder-videogesprekken gepland. U krijgt 5 minuten voor aanvang een link gestuurd via Schoudercom voor een videogesprek via Google Meet.  

 

Huiswerk: 

Dinsdag 7 juli: blad Werkwoordspelling 

Donderdag 9 juli: blad Redactiesommen 

 

Nieuws uit groep 8

We hebben deze week heel erg veel geoefend voor de musical. Het gaat onwijs gaaf worden.
Achter de schermen zijn wij hard bezig geweest met het afscheid van groep 8. Vandaag konden wij bekend maken dat wij de musicalfilm aan de ouders en kinderen kunnen vertonen in de grote zaal van de bioscoop in Leiden, hoe gaaf!

 

Volgende week dinsdag en woensdag wordt de musical opgenomen. Er zijn kinderen die op dinsdag droge kleding mee moeten nemen, aangezien zij in de film “drijfnat” moeten spelen. De kinderen zijn hier zelf van op de hoogte gesteld.

 

Morgen is de nacht van 8. We zijn super blij dat we de vergunning van de gemeente hebben gekregen om te blijven slapen op school. Om 17.00 uur zullen de kinderen de liedjes van de musical voor u opvoeren. Hierbij mogen ook opa’s/oma’s mee, zolang u zelf rekening houdt met de 1,5 meter afstand!

 

Het aftellen voor groep 8 is langzaamaan begonnen.

 

Belangrijke data:

Vrijdag 3 juli

Nacht van 8, 17.00 liedjes voor de ouders

 

Woensdag 8 juli

Musical wordt opgenomen

 

Vrijdag 10 juli

Juffenfeest

 

Dinsdag 14 juli 

’s ochtends musicalfilm in Trianon bioscoop in Leiden (10.00 uur)
’s middags afsluitingsactiviteit (informatie hierover volgt nog)

 

Woensdag 15 juli

Laatste dag groep 8 (uitgooien + rapporten mee. Extra informatie hierover volgt nog)

EXTERN NIEUWS
Vakantiebieb

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer behalve van e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, lid of geen lid van de Bibliotheek.