Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 36 - 17 juli 2020
Jarigen & agenda
Jarigen    
17 juli Tygo v. Leeuwen  7
18 juli Frederique Berg 8
22 juli Tijmen v/d Reijden 7
25 juli Cas v/d Poel 1/2b
26 juli Ian Eeland 4
27 juli Sophie Hogenbirk 7
28 juli Jaylee Rietkerken 1/2b
29 juli Abel Makstenieks 7
30 juli Tristan v. Hofwegen 7
     
3 augustus Charly Voogdt 1/2a
5 augustus Jonas Hoogervorst 3
9 augustus Thom v/d Berg 7
14 augustus Yuri Slobodyan 4
15 augustus Joey Zoutenbier 3
16 augustus Jade v. Luttervelt 5
20 augustus Siem Prins 3
23 augustus Toby Halewijn 6
28 augustus Sanne Kirstenstein 1/2b
28 augustus Teun de Groot 5
29 augustus Juliette v/d Mey 1/2a
29 augustus Jayden de Boer 1/2b
29 augustus Alex de Winter 6
30 augustus Zoe Springer 1/2b
30 augustus Nora Dalmolen 5
31 augustus Noortje Olthof 1/2a
31 augustus Desteny Schouten 5

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
15 juli 11.00 uur afscheid groep 8
17 juli  12.00 uur start zomervakantie
31 augustus Eerste schooldag 

 

Zomervakantie

We sluiten een bijzonder schooljaar af. Ik ben heel trots op het team wat zij tijdens de coronaperiode hebben gerealiseerd met het afstandsonderwijs. Maar ook heel blij met u als ouder die ineens thuis ondersteuning moest gaan bieden. Zonder uw hulp had dit schooljaar niet zo geslaagd geweest. Nogmaals dank! Toch was het heel fijn om de laatste weken van het schooljaar weer het onderwijs volledig op school te starten. 

 

Dit was ook de laatste schoolweek van meester Ton. Ton veel succes met je verhuizing en alle nieuwe zaken die je op gaat pakken! 

 

Dit is de laatste weekbrief van dit schooljaar. De eerste schooldag is maandag 31 augustus 2020. Welke richtlijnen de overheid op dat moment voorschrijft is nog onduidelijk. Wij zullen u hierover in de laatste vakantieweek informeren.

 

Wij wensen alle leerlingen en hun ouders een fijne, zonnige en gezonde zomervakantie! 

Schoolmelk

Eind deze week stopt het tijdperk ‘kleinverpakking’ Schoolmelk. Met ingang van schooljaar 2020/2021 zal de invulling van Schoolmelk gaan veranderen.

 

In plaats van 200 ml pakjes met een rietje, wil Schoolmelk wekelijks grootverpakkingen zuivel leveren voor leerlingen. Echter het verzorgen van drinkbekers en lepels en het coördineren van het uitschenken moet door de school zelf worden gedaan. 

 

Dit is voor ons als school erg arbeidsintensief en daarnaast vinden wij deze invulling van Schoolmelk minder hygiensich dan de 200 ml pakjes. Daarom zal er volgend schooljaar geen abonnement kunnen worden afgesloten door ouders bij het Fit Op School programma. 

 

De ouders met een Schoolmelkabonnement zijn geïnformeerd over deze nieuwe invulling en de beëindiging van het Iedereen Fit Op School - programma door Fit Op School. 

Nieuws vanuit leerplicht

Leerplicht

Nu de scholen in het primair onderwijs weer open zijn gegaan, zal de uitvoering van leerplicht na de zomervakantie weer op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Uiteraard wordt er een uitzondering gemaakt voor leerlingen met een kwetsbare gezondheid. 

 

Leerplichtige kinderen moeten elke schooldag naar school. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden is verlof soms mogelijk). U mag uw kind niet meenemen op vakantie buiten de schoolvakanties. Doet u dit wel, dan vertreedt u de Leerplichtwet en bent u strafbaar. In bijzondere gevallen kunt u toestemming vragen (zie stroomdiagram in de bijlage).

 

Vakantie (de richtlijn vanuit de overheid)

Voor landen met code oranje wordt het afgeraden op vakantie te gaan, behalve als het echt noodzakelijk is. Vakantiereizen vallen niet onder noodzakelijke reizen. Voor landen met code rood geldt een negatief reisadvies. Ga je toch op reis naar deze landen, dan is het advies 14 dagen in quarantaine te gaan. Dit geldt ook voor kinderen van boven de 12 jaar. De quarantaine geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar, die kunnen gewoon naar school.


Als ouders met kinderen boven de 12 jaar naar oranje of rode landen op vakantie gaan, is het hun eigen verantwoordelijkheid om 14 dagen voor het begin van de school terug te zijn. Quarantaine onder schooltijd na een vakantie in deze gebieden is geen geldige reden voor verzuim. 

Mad Science

Op 7 september komt een van de Mad Science professoren een show op de Bernardusschool geven! Alle kinderen die een flyer mee naar huis krijgen kunnen zich voor de naschoolse cursus inschrijven.

 

De kinderen worden vanaf 14 september zes weken lang iedere maandag meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties!  Elke week staat een nieuw thema centraal en zal de professor de wetenschap en techniek die daarachter zit uitleggen. 

 

Natuurlijk gaan de kinderen ook zelf aan de slag als echte wetenschappers!

 

LET OP! De inschrijftermijn is van korte duur! Inschrijven kan vanaf 31 augustus t/m 10-9-2020 en vol=vol.  Nu al nieuwsgierig? Bekijk of klik vanaf 31 augustus op het inschrijfformulier. https://magazine.mad-science.nl/wetenschapinbeweging/home/ 

 

De leerlingen die zich dit schooljaar hadden opgegeven hebben een voucher ontvangen van Mad Science. Deze voucher kan worden ingezet voor de nieuwe workshops die vanaf 14 september worden aangeboden. 

Nieuws uit de kleutergroepen

Nog een ochtend en dan begint voor ons de zomervakantie. Een aantal van u zien we niet meer terug omdat uw kind na de zomer zal starten in groep 3. En veel van u zien we volgend school jaar terug (hopelijk in de gangen en lokalen van onze kleuterbouw).

 

Ons is ter ore gekomen dat een aantal van u vragen heeft over hoe wij tot de nieuwe indeling van de kleutergroepen gekomen zijn. Er is met veel factoren rekening gehouden. Een ervan is vriendschappen. Maar ook zaken als leerbehoeften en het gedrag wat een kind vertoont. Zo hebben we getracht gelijkwaardige groepen te creëren. Het was geen gemakkelijke taak deze indeling te maken. Ruilen is mede hierdoor helaas niet mogelijk. We gaan uit van uw begrip hiervoor. Alle kinderen van de 3 kleutergroepen blijven elkaar ontmoeten. ’s Morgens en/of ’s middags zullen de kinderen samen met de een van de andere kleutergroepen buiten spelen. Ook zal de groep gedurende de week een aantal keren met alleen de eigen groep buiten zijn. Zo blijven vriendschappen in tact.

 

Bedankt voor uw vertrouwen de afgelopen tijd. Geniet van de zomer!

Nieuws uit groep 3

Wat hebben we een leuk, maar ook een heel vreemd jaar gehad met onze kanjers. Er is hard gewerkt en we hebben veel geleerd. Lezen, rekenen en schrijven gaan nu een stuk beter. Wij zijn hele trotse juffen.

 

De afsluiting van het jaar was ook weer heel anders dan verwacht. We hebben juf Anita moeten missen de laatste weken maar hebben er toch nog een mooie tijd van gemaakt. Wat een mooie cadeaus hebben we gekregen en wat was het feestje leuk. Kortom we hebben een bijzonder jaar in groep 3 gehad, maar sturen jullie met het vertrouwen dat het heel goed zal gaan naar groep 4. 

 

Wij wensen jullie nu eerst een hele fijne vakantie!

Nieuws uit groep 4

Wat een bijzonder jaar hebben wij gehad, thuiswerken door Corona, halve klassen en toen weer met zijn allen naar school. Wel afstand houden juf! Hoe moeilijk is dat als je een kind hebt wat valt en je wilt troosten en een pleister moet plakken.  Maar gelukkig konden we deze laatste dag gewoon weer knuffelen om afscheid te nemen.  

 

We nemen afscheid van 2 kinderen, Florian gaat naar Rotterdam verhuizen en gaat daar ook naar school. Yuri gaat voor 6 maanden naar Duitsland verhuizen, wie weet zien we hem wel weer terug op de Bernardusschool. Allebei heel veel plezier en succes op jullie nieuwe school gewenst.  

 

Wat hebben we veel geleerd dit jaar. Tafels, zelfstandig naamwoord, werkwoord, bijvoeglijk naamwoord, voorzetsels en nog veel meer. Er zijn zelfs kinderen die hun grote tafeldiploma al gehaald hebben. Super knap!

  

Wij hebben genoten van deze klas en wij wensen alle kinderen een fijne vakantie en veel succes in groep 5!   

 

Nieuws uit groep 5

En dan zijn we alweer aan het einde van het schooljaar gekomen. Het was in veel opzichten weer een “bijzonder” jaar! Wat hebben we genoten van de kinderen. Zelfs tijdens het thuiswerken hebben we veel plezier beleefd aan de gezellige Google Meet gesprekken met de leerlingen individueel en de spelletjesbijeenkomsten met de hele klas. Wat ontzettend fijn dat we het jaar toch nog met elkaar hebben kunnen afsluiten. Ook dit was weer een jaar om met veel plezier op terug te kijken!

 

We wensen iedereen een heel gezellige vakantie en veel succes in groep 6! Lieve kinderen van groep 5, we gaan jullie missen!

Nieuws uit groep 6

Wat een gezellige laatste week hebben wij gehad. We hadden een superleuk verjaardagsfeest. We hebben allemaal gekke spelletjes gespeeld. Bedankt voor de mooie cadeaus en de gezellige ochtend.

 

Verder hebben de kinderen hun themawerk gepresenteerd; eerst aan de eigen klas en daarna aan groep 5. Er zijn echt hele mooie werkstukken gemaakt! Gelukkig is er in zo’n laatste week ook veel tijd voor spelletjes; we hebben met rekenen 24-game gespeeld en bingo in het Engels gespeeld.  

 

Het is jammer dat we ouders nu niet even ‘live’ kunnen spreken, maar willen jullie (en natuurlijk de kinderen) bedanken voor een heel fijn schooljaar. Fijne vakantie en tot volgend jaar.  

 

EXTERN NIEUWS
Taalkanjer

"In de dubbele achtbaan Max & Moritz beleef je met de hele familie een spannende, doldwaze rit vol streken.
Ontsnap samen met Max en Moritz uit de koekoeksklokkenwerkplaats in een van hun zeepkisten.
Let onderweg goed op, want de kwajongens halen graag kattenkwaad uit!

 

Welke baan kies jij, Max of Moritz?" Bij de Efteling weten ze hoe het werkt... je hartje sneller laten kloppen van verwachting.

Je kijkt van tevoren het filmpje op de site. Trappelend van verlangen zit je onderweg in de auto. Zodra je binnen bent, ren je naar de juiste plek in het park. De wachtrij is al een feestje, omdat je er zelf ook al van alles kunt doen. En dan als kers op de taart: de rit zelf. Die natuurlijk veel te kort duurt, zodat je nog een keer wil :-) En nog een keer.


Hoe fijn zou het zijn als kinderen ook zo graag boeken willen lezen?

 

Dat kan...

Toen wij de deelnemers van vorig jaar vroegen wat de topper was van de uitdagingen in de zomerchallenge, was degene die stip op een stond: de grabbelton. Daarbij maken kinderen voor zichzelf opdrachten hoe ze hun boek willen lezen. Ze mogen het helemaal zelf verzinnen en dus ook zelf bedenken of ze het moeilijk of makkelijk willen maken en of het 'gewoon' of 'gek' is.

Dus 'Lekker naast oma op de bank' mag net zo goed als 'Met een zaklamp in het donkerste hoekje van de zolder' of 'Met Flappie op schoot' of 'Dansend in de regen' (dat laatste is dan weer minder handig met een gewoon boek, maar ja, paraplu er maar bij :-) De opdrachten gaan dan in een doosje en iedere dag mag je grabbelen: spannend..... waar en hoe ga ik vandaag lezen? En juist dat spannende element maakt dat kinderen zin hebben om te lezen.

En het werkt! Bijna altijd ...

Kan jouw kind ook wel een portie verwachting en verleiding gebruiken en heb je nog niet ingeschreven voor de zomerchallenge? Je kunt nog meedoen! https://taalkanjer.nl/zomerchallenge-2020/Klik hier