Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 17 - 22 januari 2021
Jarigen & Agenda
Jarigen    
     
22 januari Lizzy Kool 3
22 januari  Yosra Mohammadi 4
23 januari Semm Plug 3
24 januari  Bibi Beij 1/2a
24 januari  Jimmy Hendriks 7
25 januari Olivier Pretorius 5
27 januari  Lizzy Noordermeer 4
     

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
26 januari

Medezeggenschapsraad

12 februari Rapport 1 (wordt verplaatst)
15 t/m 19 februari 10 minutengesprekken (wordt verplaatst)
22 februari t/m 5 maart Voorjaarsvakantie

 

Coronamaatregelen

Het kabinet heeft op basis van het advies van het Outbreak Management Team (OMT) besloten dat de basisscholen en de kinderopvang tot in ieder geval maandag 8 februari 2021 gesloten blijven. De landelijke situatie is nog te kwetsbaar en er zijn te veel onzekerheden en vragen rondom de nieuwe varianten van het virus om een veilige heropening te kunnen garanderen.

 

Het lesprogramma wordt gecontinueerd zoals u van ons gewend bent. Alle ouders ontvangen iedere avond voor 18.00 uur een programma met lesstof/oefeningen om de volgende dag mee aan de slag te gaan. U vindt dit programma terug in de kalender van SchouderCom. 

 

In verband met de sluiting van de scholen zullen wij het rapport en de tien minuten gesprekken moeten verplaatsen. Over de verplaatsing van de data wordt u later geinformeerd. 

 

Een aantal groepen zal aanstaande maandag, 25 januari, lesmaterialen uitdelen. De leerkracht zal u hierover informeren via Schoudercom. We laten ouders niet toe in de school, maar delen de materialen uit via het raam van het lokaal. De materialen van de kleutergroepen worden via de zijdeur (groep 1/2a), via de ingang van de kleuters (groep 1/2b) en via de hoofdingang van de school (groep 1/2c). 

 

Het ophalen gaat weer aan de hand van het alfabet zodat niet iedereen tegelijk komt. Mocht dit voor problemen zorgen, lukt het wellicht om het onderling af te stemmen. Lukt dat niet? Neem dan voor maandag contact op met de betreffende leerkracht(en).

 

Tijd (25 januari 2021) Achternaam
8.45 – 9.15 uur Beginnend met A t/m E
9.15 – 9.45 uur Beginnend met F t/m J
9.45 – 10.15 uur Beginnend met K t/m O
10.15 – 10.45 uur Beginnend met P t/m T
10.45 – 11.15 uur Beginnend met U t/m Z

 

Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven broertjes/zusjes

Aan de ouders/verzorgers van kinderen die al naar de Bernardusschool gaan willen we vragen om broertjes/zusjes tijdig in te schrijven. Hiermee krijgt de school al in een vroeg stadium zicht op de leerlingtotalen. Een inschrijfformulier is voor broertjes/zusjes verkrijgbaar bij de directie van de school en te downloaden via de website.

 

Inschrijven en nog geen kinderen op de Bernardusschool

Heeft u nog geen kinderen op de Bernardusschool en bent u op zoek naar een goed plekje voor de kinderen?  Op dit moment zijn er nog een aantal plekjes voor het volgende schooljaar beschikbaar. Neemt u dus vooral contact op om een kennismakingsgesprek/rondleiding te plannen. Na het gesprek ontvangt u naast informatie alle formulieren om uw zoon/dochter in te schrijven op onze school.

Voorleesdagen

Alle groepen gaan van 20 t/m 30 januari aandacht besteden aan de voorleesdagen. Elke dag zal er op een manier aandacht worden gegeven aan voorlezen.

 

Ook de bibiliotheek in Zoeterwoude geeft leden de mogelijkheid om boeken te blijven lezen. Meer informatie hierover kunt u vinden op http://www.bibliotheekzoeterwoude.nl

EXTERN NIEUWS
Nieuws vanuit het CJG

Aan alle ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar biedt het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve gratis een serie korte webinars aan.

 

Daar gaan we weer.... wekenlang geen school, geen sport, geen leuke tripjes, geen gezellige afspraken met familie en vrienden. De kinderen thuis, vakantie, thuis-school en thuis-werk.. Jij moe, de kinderen moe, wekenlang bovenop elkaars lip. Hoe dan?!

 

Kun je wel wat tips en handvatten gebruiken? Je krijgt ze van Tischa Neve in deze webinars. Met deze tips kun je het thuis ook tijdens de lockdown gezellig houden en actief bezig zijn met je kinderen. 

 

'Get up! Tijdens de lockdown' bestaat uit 4 korte Webinars van 25 minuten met opvoedinspiratie, vol handvatten en tips, voorbeelden en uitleg. Je kunt ze makkelijk tussendoor bekijken. En bij elk Webinar krijg je 7 actieve, sportieve filmpjes en opdrachten van team Jonger Oranje voor het hele gezin om samen te bewegen.

 

Bekijk de gratis Webinars Get up! Tijdens de lockdown via www.cjgcursus.nl of via deze link.