Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 18 - 29 januari 2021
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
3 februari Xavi Vissenberg 5
4 februari Tim van der Poel 6
5 februari Elize Hendriks 1/2b
5 februari Mats van Haastert 7
5 februari Joost van der Laan 8

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
12 februari Rapport 1 (wordt verplaatst)
15 t/m 19 februari 10 minutengesprekken (wordt verplaatst)
22 februari t/m 5 maart Voorjaarsvakantie

 

Corona maatregelen

We duimen dat de scholen op 8 februari weer open mogen. De PO raad is hierover in gesprek met het kabinet, maar het moet natuurlijk wel verantwoord zijn. 

 

Eén ding is wel zeker: wij zien nog steeds een grote inzet en betrokkenheid van iedereen en dat waarderen we enorm. Wij wensen jullie allemaal sterkte en we hopen dat we volgende week dinsdag horen dat de leerlingen weer naar school mogen.

 

Op 12 februari zouden de leerlingen het eerste rapport ontvangen van hun leerkracht. In het rapport vindt u de gegevens van de periode vanaf de zomervakantie. Echter door de sluiting van de scholen zullen wij dit verplaatsen naar een later tijdstip evenals de facultatieve oudergesprekken. Afhankelijk van de opening van de scholen zullen wij hier een nieuw moment voor plannen en met u communiceren. 

Toetsen

De midden Citotoetsen
In de groepen 3 t/m 8 worden normaal gesproken vanaf half januari de Cito midden toetsen afgenomen. Door de schoolsluiting is dit nu nog niet gebeurd. Op het moment dat de scholen weer opengaan zullen wij er eerst voor zorgen dat de kinderen weer wennen aan school en het ritme dat daarbij hoort. In de periode die volgt (na de voorjaarsvakantie) zullen wij de citotoetsen alsnog afnemen bij de kinderen. Zodra de uitslagen bekend zijn worden deze uiteraard met u gedeeld. Het verplaatsen van de periode van deze Citotoetsen heeft geen gevolgen voor de normering. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen van de Citogroep. De resultaten ziet u terug op het rapport. 

 

Proeftoets DIA

De eindtoets is een spannend moment voor leerlingen. Daarom willen we de leerlingen van groep 8 op 1 en 2 februari kennis laten maken met de Dia-eindtoets. De leerlingen komen op die dagen in kleine groepen op school om aan de proeftoets deel te nemen. Leerlingen en ouders van groep 8 hebben hier meer informatie over ontvangen van de groepsleerkracht. 

 

Het is een prettige manier voor leerlingen om kennis te maken met de setting van de Dia-eindtoets. Daarnaast is het afnemen van de proeftoets, voorafgaand aan de Dia-eindtoets, een ideaal moment voor de leerkracht om na te gaan waar nog eventuele hiaten van leerlingen zitten.  

 

EXTERN NIEUWS
Webinar CJG - Help je puber de corona-periode door!

Op 04 februari 2021 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het ondersteunen van pubers in deze corona-periode. Het is bedoeld voor alle ouders met kinderen van 11 tot en met 16 jaar uit Hollands Midden.

 

Naast leuk en lief kunnen pubers onvoorspelbaar, onuitstaanbaar en emotioneel zijn. Aan jou als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Dat valt niet altijd mee. En al helemaal niet nu je puber niet naar school gaat en de hele dag in huis is. Bovendien gaat de rek er bij onze pubers steeds meer uit nu de coronaperiode al zolang duurt en zoveel van ze vraagt.

 

Hoe help je je puber? Hoe zorg je voor een goede sfeer in huis? Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve, bekend van TV en verschillende media en auteur van het boek ‘Pubers zijn leuk!’, geeft je in dit webinar volop inspiratie en tips om de corona-periode samen zo goed en relaxt mogelijk door te komen.

Dit webinar vindt plaats op donderdag 4 februari 2021 van 20.00 tot 21.00 uur.

 

Aanmelden voor de gratis CJG-webinar Help je puber de corona-periode door kan via www.cjgcursus.nl of via deze link