Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 19 - 5 februari 2021
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
5 februari Elize Hendriks 1/2b
5 februari Mats van Haastert 7
5 februari Joost v/d Laan 8
6 februari Jill Korbee 1/2b
6 februari Stijn van Egmond 4
7 februari Fleur Degeling 8
8 februari Nikki Vonk 7
11 februari Jesse van Hout 1/2b
11 februari Liv Uchtman 4
11 februari Tygo van Dorp 5
11 februari

Noa Everaardt

7

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
8 februari heropening scholen
22 februari t/m 5 maart Voorjaarsvakantie
1 april

Rapport 1

6 t/m 12 april 

Tien minuten gesprekken

 

Wij worden benaderd met de vraag of er plannen zijn om de voorjaarsvakantie in te korten. Dit is niet het geval. Wij houden ons vast aan het vastgestelde jaarrooster. 

Heropening school - coronamaatregelen

De basisscholen mogen weer open per 8 februari aanstaande. Dat heeft het demissionair kabinet besloten na het Catshuisoverleg op 31 januari 2021. Het kabinet volgt daarmee de adviezen van het OMT op dat adviseerde om basisonderwijs, exclusief BSO, weer open te stellen. 

 

Ik ben heel trots op het team wat ze in de afgelopen weken hebben gerealiseerd met het afstandsonderwijs. Wederom wordt er enorm veel gevraagd van hen, maar wederom pakken we dit met veel energie op. Ons uitgangspunt is nu het onderwijs op school aan de kinderen weer op te starten waarbij aandacht is voor de sociaal emotionele ontwikkeling en de basisvakken waarbij de veiligheid van medewerkers en leerlingen gewaarborgd moet worden. 

 

Wij willen ook ouders en complimenten voor de manier waarop het thuiswerken is opgepakt! Mede door uw hulp hebben wij het onderwijs door kunnen laten gaan. 

 

Hoe wij het onderwijs vanaf 8 februari gaan vormgegeven hebben wij in een aparte brief geschetst. Wij hopen u daarmee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor praktische vragen kunt u contact opnemen met de school, per mail of SchouderCom. Via de website van SCOL https://www.scoleiden.nl/ komt u snel bij de actuele informatie over het coronavirus.

 

Wij hebben veel zin om alle leerlingen maandag weer live te zien op school. Het is mooi dat er dankzij de techniek veel kon de afgelopen periode, maar er gaat niets boven dat persoonlijke contact met leerlingen op school; datgene wat werken in het onderwijs juist zo bijzonder maakt.

 

Tot maandag! 

Rapport en tien-minutengesprekken

Op 1 april krijgen de kinderen van groep 1 t/m 8 het eerste rapport van hun leerkracht mee. In het rapport vindt u de gegevens van de periode vanaf de zomervakantie. De uitslagen van de citotoetsen zullen hier ook in terug te vinden zijn.

 

De tienminuten gesprekken zullen digitaal plaatsvinden van 6 t/m 12 april. U kunt zich hiervoor binnenkort inschrijven via Schoudercom. 

EXTERN NIEUWS
Nieuws van CJG; hoe vertellen we het de kinderen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op woensdag 10 maart 2021 de webinar ‘Hoe vertellen we het de kinderen’ voor ouders die gaan scheiden en professionals.

 

Als je gaat scheiden, dan komt er een moment dat je het aan je kind(eren) moet vertellen. Veel ouders zien hier tegenop. Het is dan ook een ingewikkeld gesprek. Want hoe vertel je het de kinderen? Wat is het beste moment? Welke vragen zullen de kinderen hebben?       

 

Tijdens deze webinar gaan we in op deze vragen. Je krijgt handvatten om het gesprek samen voor te bereiden en je krijgt inzicht in welke vragen je kinderen kunnen hebben. Ook is er aandacht voor de periode na het gesprek met je kind(eren). Kortom, alles komt aan bod waardoor jullie op een goede manier aan de kinderen kunnen vertellen dat jullie gaan scheiden.

 

Deze avond wordt verzorgd door Roosmarijn Groenendijk, scheidingsspecialist en mediator en Lianne Jongsma, pedagogisch adviseur van het Centrum voor Jeugd en Gezin

 

Meld je aan voor ons gratis webinar!  

 

Datum:        Woensdag 10 maart 2021
Tijd:             20.00 – 21.30 uur

Kosten:       Geen

Aanmelden: www.cjgcursus.nl  of via deze link