Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 16 - 15 januari 2021
Jarigen & Agenda
Jarigen    
     
20 januari Elke Hoogervorst 8
21 januari Stan Wienbelt 1/2a
22 januari Lizzy Kool 3
22 januari Yosra Mohammadi 4
23 januari Semm Plug 3
24 januari Bibi Beij 1/2a
24 januari Jimmy Hendriks  7
     

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
26 januari

Medezeggenschapsraad

12 februari Rapport 1
15 t/m 19 februari 10 minutengesprekken
   

 

Corona maatregelen

Dinsdagavond heeft premier Rutte tijdens de persconferentie aangekondigd dat in Nederland de lockdown wordt verlengd t/m in ieder geval 9 februari 2021. Daarbij heeft hij aangegeven welke maatregelen gelden voor het basisonderwijs. Er volgt nog een OMT-advies over de effecten van de Britse variant van het coronavirus op kinderen. Aan de hand daarvan beslist het kabinet zo snel mogelijk of het primair onderwijs en de kinderopvang mogelijk al vanaf 25 januari open kunnen.

 

We hielden rekening met verlenging van de maatregelen, maar dit besluit komt toch weer hard aan. Natuurlijk gaan we het thuisonderwijs continueren. Daarnaast beseffen wij dat er ook veel van ouders wordt gevraagd in het thuisonderwijs. Het zijn geen fijne berichten, desondanks wensen we iedereen ongelooflijk veel sterkte en creativiteit toe om deze periode op een gezonde manier door te komen. 

 

Lesprogramma

Het lesprogramma wordt gecontinueerd zoals u van ons gewend bent. Alle ouders ontvangen iedere avond voor 18.00 uur een programma met lesstof/oefeningen om de volgende dag mee aan de slag te gaan. U vindt dit programma terug in de kalender van SchouderCom. 

 

De leerlingen van de plusklas ontvangen een facultatief programma van juf Anneke. Daarnaast zal juf Anneke een online moment inplannen om contact te hebben met de plusklasleerlingen.

 

Naast het lesprogramma wat iedereen tot nu toe ontvangen heeft, zullen er ook opdrachten in het kader van Davinci en bewegingsonderwijs toegevoegd worden door de leerkrachten. 

 

Voorleesdagen

In alle groepen besteden we van 20 t/m 30 januari aandacht aan de voorleesdagen. Elke dag zal er op een manier aandacht worden gegeven aan voorlezen. Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip .

 

Mocht u thuis ook aandacht willen besteden aan voorlezen dan biedt bol.com hier op een goedkope manier de mogelijkheid toe; https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/?promo=Head_907_Mnav_1_CRS_thuisblijvertjesebooks_4.

 

Ook de bibiliotheek in Zoeterwoude geeft leden de mogelijkheid om boeken te blijven lezen. Meer informatie hierover kunt u vinden op http://www.bibliotheekzoeterwoude.nl

EXTERN NIEUWS
Nieuws vanuit het CJG

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met een mediacoach een webinar over kinderen en media voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

 

Wat doet je kind op de computer? Is je kind online wel veilig? Hoe lang mogen kinderen eigenlijk spelen op hun telefoon of tablet? Wat past bij de leeftijd? Je kunt je als ouder wel eens zorgen maken over het gebruik van beeldschermen en online media door je kinderen.

 

Tijdens deze webinar bespreken we o.a. de ontwikkeling van het brein door (digitale) media, wat de kinderen leren van online bezig zijn, hoe de kinderen online media gebruiken, de voor- en nadelen van het gebruik van beeldschermen en online media door kinderen. Ook krijg je handvatten voor de opvoeding van je kind op het gebied van beeldschermgebruik.

 

Deze webinar is speciaal voor ouders van kinderen van 9 t/m 12 jaar en vindt plaats (online) op 19  januari 2021, van 20.00-21.30 uur. Kosten: € 5,- p.p. (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten).

Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl

samenontwikkelen.nu

Op de website www.samenontwikkelen.nu informeren gemeente Zoeterwoude en ontwikkelaars over de ontwikkeling van projecten in Zoeterwoude Rijndijk. U vindt bijvoorbeeld informatie over de nieuwe Bernardusschool en de herinrichting van de Elfenbaan en het Julianapark. Op deze website vindt u alle toekomstige bouw- en herontwikkelplannen. 

 

Meld u aan op samenontwikkelen.nu. En blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de projecten.