Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 8 - 15 oktober 2021
Jarigen & agenda
Jarigen    
16 oktober Yassin Mohammadi 1/2c
16 oktober Thomas Degeling 8
17 oktober Noa van Iterson 1/2c
18 oktober Alysia Dijksman 8
19 oktober Auke Berg 8
23 oktober Revaliano de Best 6
24 oktober Mayra Bekooij 1/2c
26 oktober Mia Walenkamp 1/2c
26 oktober Fayenne Oost 4
27 oktober  Lieke Nederpel 7
29 oktober Bradley Heppener 3
30 oktober Lotte Lesiere 3
31 oktober Rosalie v/d Werff 3
     
1 november Sepp Beukers 4
2 november Nora Jonges 1/2c
3 november Luke Duffield 8
5 november Mees Zwart 1/2c

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
18 t/m 29 oktober  Herfstvakantie
12 november Klassentheater groep 1/2a - 1/2c
15 t/m 26 november  Tien minutengesprekken
15 november Ouderraad 
23 november MR vergadering
3 december Sinterklaasviering
13 t/m 17 december

Inloopmiddagen groep 1 t/m 8

(14.45 - 15.00)

 

Van 18 t/m 29 oktober is het herfstvakantie. We zien alle leerlingen op 1 november graag weer op school! 

Tien minuten gesprekken

Vanaf maandag 15 november worden de tien minuten gesprekken ingepland. Deze gesprekken vinden op school plaats van 15 t/m 2 december 2021. Leerlingen mogen ook aansluiten bij deze gesprekken.  

 

De ouders van groep 8 ontvangen geen uitnodiging voor deze gesprekken, maar worden door de leerkracht uitgenodigd voor een adviesgesprek. 

 

U kunt zich na de herfstvakantie inschrijven voor de tien minuten gesprekken via SchouderCom. U ontvangt hier een uitnodiging voor.

Nieuws uit de kleutergroepen

De afgelopen weken hebben wij in de kleuterklassen gewerkt over beroepen en veel gelezen en gerijmd met de kinderen. Ook hebben we de letter b en cijfer 4 geleerd. Wat een knappe kinderen hebben wij toch!


Na de herfstvakantie werken we over de herfst en gaan we weer een andere letter en cijfer leren. We wensen iedereen alvast een fijne herfstvakantie toe!

Nieuws uit groep 3

De vakantie gaat al weer beginnen. Ook in de vakantie is het heel belangrijk dat er elke dag gelezen wordt. Om het lezen een beetje bijzonder te maken krijgen alle kinderen deze week de herfst leesbingo mee. Deze bingo helpt bij het lezen. Als de opdrachten gevolgd worden en alle opdrachten op het blad zijn gedaan, mogen de kinderen het blad mee naar school nemen en dan krijgen ze een klein cadeautje als beloning. De leesbingo zetten we ook op SchouderCom zodat u hem ook nog kunt printen mocht het blad niet goed thuis aangekomen zijn.

 

Het gebeurd nog steeds dat kinderen geen gymkleding mee hebben als we gymmen. Wilt u ook voor een kort broekje en T-shirt zorgen zodat de kinderen zich makkelijk kunnen bewegen tijdens de les en ze het niet te warm krijgen.

 

Kern 2 hebben we al weer afgerond. De toetsen worden weer afgenomen en na de vakantie wordt er gestart met kern 3 hier leren we de nieuwe letters. De kinderen krijgen het volgende blad van de boom mee. We zullen deze ook nog op SchouderCom zetten zodat u hem nog kunt printen als hij niet goed thuis is aangekomen.

 

Woensdag is de schooldichter bij ons in de klas geweest. Wat hebben wij goed gerijmd en hard gewerkt om een gedicht voor ons boek te maken. Het wordt vast een mooi boek.

Nieuws uit groep 4

Wat hebben we hard gewerkt in de afgelopen periode. We hebben Snappet nu helemaal onder de knie. Heel knap, want in de ouder-kindgesprekken hoorden we dat veel kinderen dat nog best spannend vonden.

 

Ook zijn we goed op stoom met de leesmethode Atlantis. We lezen veel en gaan goed vooruit,  dat horen we ook terug als we met de kinderen individueel lezen. De aankomende herfstvakantie is natuurlijk een heel goed moment om ook thuis lekker te lezen. Het is van groot belang dat kinderen blijven oefenen, al is het maar 10 minuutjes per dag. Laat ze ook eens hardop lezen, dan hoort u hoe het gaat en waar ze nog feedback op kunnen krijgen ( bijvoorbeeld letten op een vraagteken, langere woorden enz.).

 

Vrijdagmiddag hebben we een speelgoedmiddag (spelletjes mag ook). Dit hebben de kinderen verdiend met ons beloningssysteem. Heel knap!

 

Daarna gaan we lekker genieten van de herfstvakantie!

Nieuws uit groep 5

Ook deze week zijn we nog druk bezig met de Kinderboekenweek. Na het bezoek van de Schooldichter zijn we verder gegaan met een les over soorten gedichten. Zo leerden de kinderen over een “elfje”, kwatrijn en rondeel. En wat de kinderen zelf voor gedicht aan het maken zijn? Dat is over een tijdje te bewonderen in de gedichtenbundel! Ook hebben de kinderen o.a. een beroepen ABC gemaakt en gingen de Engelse lessen over verschillende beroepen.

 

Yes! Wat hebben veel kinderen weer hard geoefend voor de tafels! Er konden weer veel stickers geplakt worden op de stickerkaarten. Voor sommige kinderen blijven de tafels toch nog lastig. Bij het leerplein is een groepje kinderen al hard aan het werk om de tafels op verschillende manieren extra te oefenen. En verder zullen de juffen nog nadenken over hoe we het nog op andere manieren kunnen oefenen. Wordt vervolgd.

 

Zo vlak voor de vakantie hebben we een aantal hoofdstukken bij de verschillende vakken kunnen afronden. En daar hoort vaak een toets bij. In groep 5 krijgen de kinderen naast de beoordelingen onvoldoende, matig, voldoende, ruim voldoende en goed ook voor het eerst cijfers van 4 tot 10. We zullen de kinderen uiteraard uitleggen wat dit inhoudt. Deze week hebben we de eerste toetsen van Engels, verkeer en Blits afgesloten en zullen we na de vakantie aan een nieuw hoofdstuk gaan beginnen.

 

En dan nu een welverdiende vakantie voor de kanjers van groep 5. We wensen iedereen heel veel plezier en tot 2 weken!

Nieuws uit groep 6

Deze week was onze stage juf Jannieke er wel 3 dagen, normaal komt ze alleen op de dinsdag. Na de vakantie gaan we vragen of zij ook een stukje in de blog wil schrijven, dan weten de ouders ook wie juf Jannieke is en wat zij bij ons op school allemaal doet.

 

Bij Engels hebben we het gehad over beroepen ‘Jobs’ helemaal in het thema van de Kinderboekenweek.

Na de vakantie gaan weer verder met de gedichten van de schooldichter die vorige week bij ons in de klas was. Zo kunnen de kinderen misschien in de vakantie nog oefenen met het dichten.

 

Verder is er deze week heel hard gewerkt aan de themawerkstukken van Davinci. De presentatie van alle workshops zal na de vakantie plaatsvinden, jullie ontvangen hier nog een uitgebreide uitnodiging voor.

Morgenochtend hebben we de verkiezing van de leerlingenraad, de klas hangt al de hele week vol met posters van de kandidaten. Wat hebben de leerlingen een goede ideeën bedacht om stemmers voor zich te winnen. We zijn benieuwd wie onze klas mag vertegenwoordigen in de raad.

 

Fijne vakantie en tot over twee weken.

Nieuws uit groep 7

De kinderen hebben deze week enthousiast verder gewerkt aan de gedichten die in de les van de schooldichter zijn gemaakt. Er zitten echt hele mooie, grappige gedichten bij. In de tekenles maken de kinderen een tekening voor de voorkant van de bundel. Wie weet wordt er een tekening uit groep 7 uitgekozen.

 

Dinsdag was de opa van Sieb op school. Hij heeft met groepjes kinderen in het park gezocht naar bomen. Kun je aan het blad zien of het een beuk, berk of eik is? En wat als er geen bladeren aan de takken zitten? Erg leuk en zeker ook leerzaam

 

Aanstaande vrijdag houden we de verkiezingen voor de leerlingenraad. Kinderen die mee willen doen, mogen dan een pitch houden. Sommige kinderen hebben al een poster gemaakt en in de klas opgehangen.

 

Huiswerk:

3 november : rekenblad voorkant (4b hoeft niet) Tip: maak het alvast voor de vakantie begint, dan hoef je er helemaal niet meer aan te denken.

Vrijdag 5 november: 3 werkwoordspellingbladen over de tegenwoordige tijd.

Nieuws uit groep 8

Deze week hebben wij het tweede thema van taal en rekenen afgerond. We hebben hard gewerkt. In de vakantie kan iedereen natuurlijk op snappet blijven oefenen, want na de vakantie staan de cito’s al snel gepland.

Vrijdag hebben wij het klassentheater. Om 14:00 willen wij echt beginnen, dus vragen wij iedereen om er om 13:45 al te zijn. Het wordt super leuk!

 

Deze week hebben wij ook de gedichten afgemaakt voor de dichtbundel. Alle gedichten van de Bernardusschool komen in een echt boek, wat later ook te koop zal zijn.

 

Binnenkort zullen wij bezoeken aan verschillende middelbare scholen plannen. Het is altijd fijn als er ouders zijn die mee willen/kunnen fietsen. Zodra de data bekend is, zal er via schoudercom een bericht komen waarin ouders kunnen aangeven of zij mee kunnen fietsen.

 

Huiswerk:
Maandag 1 november – Spellingbladen
Woensdag 3 november – Topotoets Werelddelen en Oceanen
Vrijdag 5 november - Rekenen

EXTERN NIEUWS
Nieuws van het CJG

Zwemmen voor kinderen op de basisschool

 

Vanaf 4 of 5 jaar zijn kinderen zo ver dat ze kunnen leren zwemmen. Tijdens zwemles leren kinderen voor de ABC-diploma’s.

 

In allerlei zwembaden en door verschillende organisaties wordt zwemles aangeboden.

 • Waarom is zwemles belangrijk?
  • zwemtechniek aanleren
  • vertrouwd raken met water
  • overleven in het water.
 • Let altijd op de veiligheid. Ook nog bij kinderen die een diploma hebben. Ook een kind dat niet vaak zwemt of zwemmen in zwemwater met een stroming of golven, kan gevaarlijk zijn.
 • Kun je geen zwemles betalen?
  • neem contact op met de gemeente om te informeren naar de mogelijkheden, wanneer het lesgeld te hoog is
  • of kijk hier of hier om te zien of je financiële hulp kunt krijgen.