Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 15 - 17 december 2021
Agenda & jarigen
Jarigen    
     
18 december Thijs Stevens 4
24 december Stephanie Dekker 4

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
17 december Kerstviering op school
24 december 12.00 uur start kerstvakantie
10 januari Leerlingen starten weer op school
25 januari 19.30 uur MR vergadering
28 januari Klassentheater groep 5
4 februari  Rapport 1
7 t/m 18 februari  Tien minutengesprekken
21 februari t/m 4 maart Voorjaarsvakantie

 

Fijne vakantie!

Allereerst hopen wij dat u en uw gezin in goede gezondheid verkeren. De coronacrisis heeft ons de afgelopen maanden nog steeds in z'n greep en de uitdagingen die dat met zich meebrengt, merken we dagelijks op onze school.

 

Ik ben enorm trots op onze medewerkers die elke dag weer klaar stonden om deze uitdagingen het hoofd te bieden en om de leerlingen het beste onderwijs te geven. 

 

Veel gezinnen kregen thuis ook met corona, quarantaine of een afwezige leerkracht te maken. Wij willen u bedankt voor uw begrip en medewerking afgelopen jaar. 

 

Vrijdag 17 december is de laatste schooldag voor de (verlengde) kerstvakantie. We sluiten deze dag morgenmiddag af met een high-tea. Volgende week zijn wij enkel open voor opvang van leerlingen van ouders in cruciale beroepen. Let op; wij verzorgen tijdens de opvang geen onderwijs en/of thuisonderwijs. 

 

Dit was de laatste weekbrief van dit schooljaar. Namens het team wens ik iedereen fijne feestdagen en vertrouwen in een mooi en gezond 2022! Graag zien we de leerlingen 10 januari weer gezond op school!

Corona maatregelen

Dinsdagavond vertelde het kabinet dat de basisscholen en de buitenschoolse opvang de week voor de kerstvakantie dicht moeten. Steeds meer mensen krijgen corona. Dit komt vooral door de nieuwe omikron-variant. Met de sluiting wil het kabinet voorkomen dat kinderen besmet aan de schoolvakantie beginnen. Thuis besmetten ze dan hun familie, bijvoorbeeld tijdens de kerstdagen.

 

Het is de bedoeling om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Ondanks dat vinden wij het heel jammer dat de school dicht moet. Juist de week voor Kerst is altijd bijzonder en wij realiseren ons dat er opnieuw een beroep op ouders wordt gedaan. Wij moeten ons echter houden aan het besluit van het kabinet. Wat betekent dit voor u?

  • Vanaf vrijdag 17 december om 14.45 uur is het voor de leerlingen kerstvakantie. De school is vanaf maandag 20 december tot en met vrijdag 7 januari 2022 gesloten voor onderwijs. 
  • Er is volgende week, vanaf maandag 20 december, geen afstandsonderwijs. Ook geven we geen schoolwerk mee naar huis; de leerlingen zijn vrij.
  • De school is van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december alleen tijdens de normale schooltijden open voor noodopvang (24 december tot 12.00 uur). Noodopvang is alleen voor leerlingen van ouders met een cruciaal beroep. We herhalen de oproep vanuit de persconferentie in verband met het besmettingsgevaar hier alleen gebruik van te maken in uiterste noodgevallen! Heeft één van u zo’n beroep, dan vragen we u met klem om de opvang zoveel mogelijk thuis te regelen. We willen voorkomen dat er grote groepen kinderen op school zijn vanwege de noodopvang en verkleinen we het risico voor de medewerkers van de school.
  • Naast het zorgen voor noodopvang zullen wij als team de week gebruiken voor werk dat is blijven liggen, omdat we de afgelopen tijd zoveel hebben moeten improviseren. Voor alle duidelijkheid; er wordt tijdens de noodopvang geen onderwijs gegeven.
  • We hopen en verwachten echter iedereen maandag 10 januari weer gezond en wel op school te mogen begroeten.

Voor nu hopen wij u voldoende te hebben geïnformeerd. Voor praktische vragen kunt u contact opnemen met de school, per mail of telefonisch. Via de website van SCOL https://www.scoleiden.nl/ komt u snel bij de actuele informatie over het coronavirus.

Nieuws uit de kleutergroepen

Wat hebben de kleuters goed geoefend met het cijfer 10. Zij weten nu dat, als je twee handen opsteekt, er 10 vingers zijn. Sommige kinderen kunnen al sommen maken: 5+5= 10. Of 10-1=9. Ook herkennen zij de letter K van Kerst.

 

Gelukkig kunnen wij samen met de kinderen een High Tea doen op vrijdag 17 november van 13.00 tot 14.00 uur. De kinderen maken al mooie kleurrijke place-mats. Donderdag 16 december kunt u het eten en drinken mee geven met uw kind, zoals op SchouderCom gevraagd was. Uw kind gaat op deze vrijdag gewone tijd naar huis of naar de BSO.

 

Ze mogen mooi verkleed op school komen in kerstkleding en we zullen een prettige kerstsfeer maken.

De juffen van groep 1/2A, 1/2B en 1/2C wensen jullie een fijne kerst en een gezond en rustig nieuwjaar 2022.

Nieuws uit groep 3

Nu de vakantie eerder begint dat we gedacht hadden, komt er deze week al weer de nieuwe bingo mee naar huis. De Kerstbingo is weer een blad om op allerlei leuke en gekke manieren samen te lezen. Bij het inleveren van een  gemaakte leesbingo is er weer een kleine beloning na de vakantie. Het blijft belangrijk om leeskilometers te blijven maken, immers veel oefenen maakt je beter!! 

 

Nog even als herinnering: vrijdag mogen de kinderen hun mooie kleding aan naar school voor de Kerst High-tea. We hebben er zin in!! 

 

Het is handig om vrijdag een plastic tasje mee te geven zodat de kinderen hun gemaakte kerstwerkjes en spulletjes hier in mee naar huis kunnen nemen. 

 

Ik wens jullie hele gezellige en fijne feestdagen toe en zie jullie in het nieuwe jaar weer! 

 

Nieuws uit groep 4

Bij binnenkomst staat ’s ochtends de openhaard aan op het bord, met kerstliedjes op de achtergrond en natuurlijk de lichtjes in de boom en langs het raam aan. Wat een knus momentje hebben we zo met elkaar! In de blog hebben jullie al kunnen zien dat we de lessen af en toe ook ombuigen naar een les in Kerstthema. Wat is het leuk om ze zo bezig te zien en bewegend te leren!  

 

We zijn deze week bij rekenen begonnen met een uur = 60 minuten, een half uur = 30 minuten, 15 minuten noemen we een kwartier. Wellicht kunnen jullie dit in de vakantie nog extra benoemen, want dit is best lastig. Ook zijn we gestart met de tafels. De tafel van 2 en 10 mogen lekker geoefend worden. Ook in de klas komt dat terug bij automatiseren. Na de vakantie hopen we al snel onze eerste tafeldiploma’s te gaan behalen. 

 

De kinderen hebben aangegeven dat ze graag in tweetallen wilden zitten. Daar zijn we deze week mee gestart! Dat is nu maar kort, omdat de scholen toch eerder dichtgaan. Na de vakantie zullen we verder kijken hoe dat bevalt.  

 

We wensen jullie allemaal hele fijne, gezellige, maar vooral gezonde feestdagen toe en zien jullie in het nieuwe jaar weer! 

Nieuws uit groep 5

Bijna vakantie, maar eerst hebben we morgen nog een gezellig “kerstige” dag. Omdat de kinderen zo enthousiast waren over de Sint Escaperoom, mogen ze morgen weer flink gaan puzzelen bij de nieuwe Kerst Escaperoom. Gaat het iedereen lukken om alle puzzels en breinbrekers op te lossen? Daarnaast zullen we natuurlijk ’s middags gaan genieten van een heerlijke en gezellige high-tea. Wat zijn er al allemaal heerlijke dingen meegenomen! We zullen luisteren en kijken naar het Kerstverhaal en nog wat spelletjes doen. We kijken er naar uit!

 

De kinderen hebben hun vakantie verdiend, maar mochten ze zich toch vervelen, dan kunnen zij altijd de tafels blijven oefenen en/of lekker lezen in een boek of tijdschrift. Ook begrijpend lezen op www.juf-milou.nl is altijd goed.

 

En dan wensen we nu alvast iedereen heel gezellige feestdagen en een fijne vakantie! Stay safe en tot volgend jaar!

Nieuws uit groep 6

Nog een dagje samen knallen in de klas. We gaan er een feestje van maken in de middag. Er is de afgelopen week hard geoefend voor de verschillende optredens, dus we zijn erg benieuwd naar de kerstshows.

Een weekje eerder vakantie voor de kinderen, zonder schoolwerk, voor sommige een fijn vooruitzicht voor andere toch wel zorgen.

 

In de werkpakketten op Snappet staan doelen waar kinderen als zij dit willen in kunnen oefenen. Tijdens schooltijden kan er altijd op het schoolaccount van Squla geoefend worden, mocht u geen eigen account hebben. Daarnaast is het altijd goed om veel te lezen en tafels te oefenen.

 

De afgelopen weken hebben we alle accounts voor Cloudwise, Snappet en office 365 gecheckt en konden alle kinderen inloggen. Mochten zich hier toch problemen bij voordoen, neem dan contact op via Schoudercom. De kinderen hebben ook de inlogcodes mee naar huis gekregen.

 

Huiswerk: De topo toets van aanstaande woensdag wordt verplaatst naar de eerste woensdag in het nieuw jaar (12 januari)

 

Voor nu,

Fijne feestdagen en tot in 2021

Nieuws uit groep 7

We wensen iedereen een hele fijne vakantie en gezellige feestdagen toe. We hopen iedereen in het nieuwe jaar in goede gezondheid weer op school welkom te mogen heten. De kinderen hebben een week vervroegd vakantie waarin er geen onderwijs door school wordt aangeboden. Ze kunnen natuurlijk thuis wel gebruik maken van Snappet om met de doelen in de werkpakketten te werken. Verder raden we kinderen en ouders aan om tijd te maken voor het lezen en het oefenen van de tafels. Om het tempo van de opgaves te kunnen bijbenen zijn deze vaardigheden zeker van belang.

 

Huiswerk:

Vrijdag 14 januari: Huiswerkvakantieboekje (taal, spelling rekenen)

Nieuws uit groep 8

Deze week was erg spannend. De kinderen hebben deze week hun advies gekregen voor de middelbare school. Wat fijn om zulke blije en soms ook opgeluchte gezichten te zien! Nu kan de zoektocht naar een middelbare school echt beginnen. In de VO-gids staan veel scholen in de regio. Hierin staat welke niveaus zij aanbieden, welke uitdagingen zij bieden, maar ook wanneer de open dagen en informatieavonden zijn.

 

Woensdag kregen wij te horen dat dit de laatste week op school is en dat de kinderen een weekje eerder kerstvakantie hebben. Gelukkig hebben wij morgen de Kerst High-tea en kunnen we dit feest toch nog met elkaar vieren! We gaan er een gezellige middag van maken.

 

Voor nu fijne feestdagen, blijf gezond en een gelukkig 2022 gewenst!

 

Huiswerk:
Maandag 10 januari – spelling
Woensdag 12 januari – Topo Midden-Oosten
Vrijdag 14 januari - Rekenen

EXTERN NIEUWS
Actie lichtpuntjes - we zetten Zoeterwoude in het licht

Zet jij Zoeterwoude in het licht?

 

Op kerstavond zetten we heel Zoeterwoude voor het tweede jaar in het licht. In deze donkere dagen kunnen we wel wat licht en positiviteit gebruiken. 

 

Heb je je lichtje van vorig jaar nog, heb je net een lichtje gewonnen bij de postcodeloterij of heb je een eigen lichtje? Zet het lichtpuntje vrijdag 24 december voor het raam of buiten in de tuin of balkon.  Dat zou schitterend zijn!

 

Volg ons op Facebook> Actie lichtpuntjes