Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 25 - 2 april 2021
Jarigen & agenda
Jarigen    
4 april Anouk de Deckere  3
4 april  Duncan Korbee 8
7 april Eline de Rooij 3

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
2 april t/m 5 april

Pasen (leerlingen zijn vrij)

6 t/m 12 april 

Tien minuten gesprekken

14 april

Schoolfotograaf

19 t/m 21 april

Eindtoets groep 8

23 april

Koningsspelen

26 april t/m 7 mei

Meivakantie

 

Fijne paasdagen! 

Paasontbijt

Wat zijn we de ochtend in elke klas “feestelijk” gestart met een paasontbijt. Er waren heerlijke verse croissants en krentenbollen, brood en verschillende soorten beleg, ontbijtkoek en een chocolade-ei. Dank aan de OR die dit alles heeft geregeld! Dank ook aan alle ouders die thuis eieren hebben gekookt voor de groep! Daarnaast hadden we ook nog 2 vaders die het mogelijk hebben gemaakt dat alle kinderen een pakje Wicky hebben gekregen. Tom Degeling en Marcel van der Star, dank jullie wel hiervoor! We hopen dat de kinderen terug kunnen kijken op een gezellig en heerlijk ontbijt, maar aan de sfeer in alle klassen te zien, was dat zeker het geval!

 

Hele fijne paasdagen gewenst namens het team van de Bernardusschool!

Rapport en tienminutengesprekken

Vandaag hebben de leerlingen hun rapport mee naar huis gekregen. 

 

Vanaf dinsdag 6 april worden de tien minuten gesprekken ingepland. Deze gesprekken vinden digitaal plaats van 6 t/m 12 april 2021. Deze gesprekken vinden in principe met alle ouders plaats. Leerlingen mogen ook aansluiten bij deze gesprekken. 

 

U heeft vorige week een bericht ontvangen waarmee u zich in kunt schrijven voor deze gesprekken. Dit is mogelijk vanaf vrijdag 26 maart t/m donderdag 1 april 2021. U kunt daar ook aangeven waarover u graag in gesprek wilt gaan. 

 

Schoolfotograaf

Woensdag 14 april komt de schoolfotograaf op school om de kinderen te fotograferen (individueel en groep). In verband met de gestelde richtlijnen van het RIVM hebben zij extra voorzorgsmaatregelen genomen om zo de gezondheid en veiligheid van de kinderen, de leerkrachten en de fotografen te kunnen waarborgen.

 

Er worden geen broertje/zusjes foto's gemaakt. Er komt dan teveel beweging in de school en dit willen we voorkomen. 

 

De complete afhandeling van de schoolfotografie verloopt via internet.

 

TIP van de schoolfotograaf: als uw kind kleurrijke kleding draagt, komt de foto beter tot zijn recht. Vermijd daarbij fluorescerende kleding.

Nieuws uit de kleutergroepen

De kleuters zijn deze week aan het werk over Pasen, eieren, rupsen en vlinders. In sommige klassen zijn er al vlinders uit de poppen gekomen. Het is leuk om de levenscyclus van rups tot vlinder in de klas te kunnen volgen.  

 

Vanaf volgende week werken we drie weken over het thema lente. We wensen jullie fijne paasdagen toe en zien iedereen dinsdag weer! 

Nieuws uit groep 3

Wat een leuke week was het weer. We hebben in de groep rupsen en poppen van koolwitjes. Tot onze verbazing hadden we gisteren al 3 vlinders in onze bak zitten toen we in de ochtend op school kwamen. De rupsjes groeien ook al als kool en we zijn dan ook benieuwd of die snel poppen zullen worden zodat we nog meer vlinders krijgen. We houden jullie op de hoogte.

 

Het paasontbijt was echt een feestje in groep 3. Wat een lekkers stond er op tafel en we hebben dus ook echt gesmuld van de broodjes, croissantjes, ontbijtkoek en krentenbol. Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog een chocolade ei. Smullen!

 

De rapporten zijn mee naar huis gegaan. Wat zijn wij trots op onze kanjers die nu allemaal een supermooi rapport meegekregen hebben. We denken dat de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s ook heel trots zullen zijn.

Nieuws uit groep 4

Wat een heerlijke week om veel buiten te zijn! Gelukkig hebben we dat ook elke dag wel gedaan.  

Maandag hadden we babynieuws want de rupseneitjes waren uitgekomen. Ze zijn nog heel klein en het is lastig te zien wat nou de poepjes zijn en wat de rupsjes.  

 

Dinsdag hadden we een rekencircuit buiten met de tafels van 2, 3, 5 en 10. Iedereen had rode wangen van de inspanning! Ook de gym was erg leuk en meester Tim was trots op de groep. 

 

Woensdag was er eindelijk één pop uitgekomen en we hebben nu een vlinder in de klas. Er staat nu een bakje met nectar in de bak maar we gaan hem voor de Pasen vrijlaten. De andere rupsen beginnen nu ook flink te groeien dus wie weet zijn het poppen als we terugkomen na het Paasweekend! Ook was de disco in de ochtend een geslaagd feest! 

 

Iedereen kan heel trots zijn op zijn/haar rapport, wat een kanjers in groep 4 hebben we! We wensen iedereen hele fijne paasdagen! 

Nieuws uit groep 5

“We hebben een gezellig paasontbijt, juf.” Absoluut! Het was gezellig en heerlijk! De kinderen hebben gesmuld, terwijl ze ondertussen luisterden naar het paasverhaal en keken naar de Zandtovenaar. Ook werd er gezellig gekleurd en gekletst. Het eten is bijna helemaal opgegaan! Wat kan deze groep heerlijk eten!

 

Het was ook een muzikale ochtend. We zongen het lied “Easter Bunny Bop” tijdens de Engelse les en vandaag was ook Juf Jerina in de klas om muziekles te geven. De juf leerde ons een paaslied aan en deed muzikale spelletjes. De kinderen deden hierbij enthousiast mee. Juf Jerina komt de komende periode elke donderdag in de klas muziekles geven.

 

Vandaag is ook het rapport mee naar huis gegaan. Er hebben al veel ouders zich ingeschreven voor de rapportgesprekken. Dit kan via de uitnodiging van Schoudercom. Graag zien we via beeldbellen iedereen even om over het rapport te praten. En uiteraard zijn de kinderen hierbij ook welkom.

We wensen iedereen heel fijne Paasdagen! Tot dinsdag!

Nieuws uit groep 6

Afgelopen week waren veel kinderen niet op school, door verkoudheden. Hopelijk is iedereen in het paasweekend goed opgeknapt, zodat je lekker kunt genieten van de vrije dagen. Vandaag hebben we een heerlijk paasontbijtje, dat de ouderraad heeft georganiseerd, bedankt. De Engelse les staat ook in het teken van Pasen (Easter).

 

Vandaag gaan ook de rapporten mee. Wat zijn we trots op wat de kinderen de afgelopen weken hebben bereikt. De gesprekken hierover zijn de komende week.

 

We hebben deze week bij de boerderij kaas gemaakt. Dat kaasje mogen we mee nemen als we de laatste keer naar de boerderij geweest zijn. De kinderen hebben ook touw gevlochten, waarmee de boer koeien mee kan nemen. Met deze touwen hebben de kinderen een tractor vooruit getrokken!

 

We hebben in de klas rupsen, vlindereitjes en poppen gekregen. De eerste vlinder is al uitgekomen en ook de eitjes zijn allemaal uitgekomen. Spannend om te zien dat de poppen bewegen vlak voor de vlinders uitkomen.

Nieuws uit groep 7

Donderdagochtend was het zover: het Paasontbijt. We hebben lekker gegeten met de klas. En hadden veel geluk. Want we mochten nog extra croissantjes, omdat ze over waren. Heerlijk! En we hadden dubbel geluk met nog een plak cake toe! De meester vertelde tijdens het eten het laatste stukje van het Paasverhaal waarin Jezus opstaat, terwijl de klas mocht tekenen op hun paasplacemats. Daarna hebben we met rekenen Paasbingo gespeeld. Als je de breuken goed op het kaartje had ingevuld, kont je bingo krijgen en paaseitjes winnen. Aan het eind van de dag werden de rapporten uitgedeeld.

 

De rapporten zijn zo volledig mogelijk ingevuld. Een aantal cijfers/scores ontbreken, omdat niet alle citotoetsen op tijd zijn verwerkt om op het rapport te vermelden. Ook zijn er leerlingen afwezig geweest vanwege klachten. We gebruiken de gemaakte toetsen nu als meetpunt. Waar staan de leerlingen? Wie heeft er een slag extra gemaakt en wie heeft er juist een slag gemist? Zo gaan we aan de slag met een nieuw plan tot het einde van het schooljaar om de kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen in de komende leerstof en de leerstof te herhalen die nog niet goed wordt beheerst.

 

Huiswerk

Dinsdag 6 april: Boekje weerbaarheidstraining – Thema D af

Donderdag 8 april : Topografie toets

Nieuws uit groep 8

Deze week hebben wij hard gewerkt aan de rekendoelen. We hebben de onderdelen verbanden en verhoudingen nu afgemaakt en gaan nu alle onderdelen van het rekenen oefenen, zodat we op en top voorbereid zijn op de eindtoets.

 

Sinds woensdag hebben we koolwiteitjes in de klas gekregen. Er zijn nu al een aantal wormpjes en poppen. Binnenkort zullen ze vlinders worden en kunnen wij de vlinders vrij laten. Super gaaf om dit proces in de klas mee te maken!

 

Vandaag hadden we het Paasontbijt. Wat was het gezellig om met elkaar te ontbijten. Iedereen heeft zitten smullen! We hadden croissantjes, mini-krentenbollen, een chocolade ei en gekookt eitje. Wat een feest!

 

Huiswerk:
Dinsdag 6 april – Begrijpend lezen
Vrijdag 9 april - Rekenbladen

EXTERN NIEUWS
Eerste communie 2021

Ook dit jaar biedt de parochie HH. Petrus en Paulus in Leiden de mogelijkheid om in één van de RK kerken van Leiden de 1e heilige Communie te ontvangen. Dit zal gebeuren tijdens een viering, naar keuze op zaterdag 5 juni of zondag 6 juni 2021.

 

Vanaf woensdag 7 april 2021 beginnen we met de voorbereidingen voor de kinderen: in kleine groepen, in grote ruimten, en natuurlijk corona-proof. De eerste ouder- en informatieavond is weliswaar al geweest, maar opgave is nog steeds mogelijk via het aanmeldformulier dat u vindt op de site:

https://rkleiden.nl/

 

Zodra wij uw ingevulde aanmeldformulier ontvangen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op, om tijdig afspraken over de voorbereidingen en de 1e Communievieringen met u te kunnen maken.

 

Via deze site vindt u trouwens ook meer specifieke informatie over de 1e Communie-vieringen.

 

Mocht u vragen hebben, dan kunt u terecht bij het secretariaat van onze parochie: elke werkdag van 9.30 uur tot 11.30 uur bereikbaar via telefoonnummer 071 737 00 87 en e-mail: petrusenpaulusleiden@gmail.com

 

Groet van

 

Pastoor Broeders, pastoraal werker Marlène Falke-de Hoogh

Pastoor Smith, Pernelle Severijnen, Victoria Twist

Diaken Clavel, Lucia de Jeu, Maaike Elink Schuurman

Webinar CJG – Temperamentvolle kinderen

Op 22 april 2021 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een webinar over temperamentvolle kinderen. Het is bedoeld voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar in regio Hollands Midden.

 

Temperamentvolle kinderen zijn intense, gevoelige en opmerkzame kinderen met een sterke eigen wil. Ze reageren op veel dagelijkse dingen heftiger, intenser of emotioneler. Ze zijn opvliegender, koppiger en sneller van slag dan andere kinderen.

 

Tijdens dit webinar legt bekend kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve uit hoe het in het hoofd en lijf van temperamentvolle kinderen werkt. Als je je kind leert aanvoelen en goed begrijpt dan maakt dat een wereld van verschil voor je kind, voor jou én voor je gezin.

 

Dit gratis webinar vindt plaats op donderdag 22 april 2021 van 20.00 tot 21.00 uur.

 

Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl of via deze link.

 

Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

Website: www.cjgcursus.nl

E-mail:minfo@cjgcursus.nl

Telefoon: 088 254 23 84