Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 34 - 25 juni 2021
Jarigen & Agenda
Jarigen    
     
26 juni Thijs v/d Drift 4
27 juni Dex Stork 1/2b
1 juli Job van Veelen 3

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
29 juni Alternatief schoolreisje (Exotus Serpenti)
2 juli Rapport mee
5 t/m 9 juli

Tien minuten gesprekken

16 juli

12.00 uur start zomervakantie

 

 

Coronamaatregelen

Het kabinet heeft besloten de geldende richtlijnen in het primair onderwijs te versoepelen per 26 juni. De cohortering van leerlingen wordt losgelaten. De PO-Raad heeft eerder gepleit voor verdere versoepelingen omdat de corona-richtlijnen in het onderwijs niet meer in lijn waren met de versoepelingen in rest van de maatschappij.  

 

Het blijft het belangrijk om vaak handen te wassen, afstand te houden en te testen bij klachten. Het snottebellenbeleid en bron- en contactonderzoek (BCO) blijft voorlopig gelden. Mede vanwege de risico’s die vakanties naar het buitenland met zich meebrengen tijdens de zomervakantie. Deze wijzigingen blijven waarschijnlijk van kracht tot de start van het nieuwe schooljaar, dan wordt de situatie opnieuw beoordeeld. 

 

Kinderen blijven bij verkoudheidsklachten thuis en laten zich testen. Ook als dat lichte klachten zijn zoals niezen of een snotneus. 

 

Kinderen tot en met de basisschoolleeftijd mogen wel naar de basisschool:

  • als ze af en toe hoesten;
  • met bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts zonder koorts of benauwdheid.

Zij moeten thuisblijven als:

 

  • het kind verkoudheidsklachten heeft (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn);
  • het kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft en/of benauwd is en/of (meer dan incidenteel) hoest.
  • als zij getest gaan worden en/of in afwachting zijn van het testresultaat;
  • het kind een contact is van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie;
  • het kind bij iemand in huis woont die, naast milde klachten die passen bij COVID-19, ook koorts heeft en/of benauwd is. Dan geldt: iedereen in het huis blijft thuis totdat die persoon een negatieve testuitslag heeft;
  • het kind een huisgenoot is van iemand met een bevestigde COVID-19 infectie. Het kind blijft thuis gedurende de quarantaineperiode. Als het kind geen klachten ontwikkelt tijdens deze periode mag het kind daarna weer naar school.

Het kabinet zal de ontwikkelingen tijdens de zomerperiode blijven volgen. Het ministerie van OCW kan het OMT half augustus nog om een nieuw advies vragen over de corona-richtlijnen in het onderwijs. Mochten er wijzigingen optreden dan stellen wij u uiteraard op de hoogte. 

Tien minutengesprekken

Op vrijdag 2 juli krijgen de leerlingen het tweede rapport mee naar huis.

 

Vanaf maandag 5 juli worden de tien minuten gesprekken ingepland. Deze gesprekken vinden digitaal plaats van 5 t/m 9 juli 2021. Deze gesprekken vinden in principe met alle ouders plaats. Leerlingen mogen ook aansluiten bij deze gesprekken. Voor ouders van groep 8 zijn deze gesprekken facultatief. 

 

U heeft deze week een bericht ontvangen waarmee u zich in kunt schrijven voor deze gesprekken. Dit is mogelijk vanaf vrijdag 25 juni t/m donderdag 1 juli 2021. U kunt daar ook aangeven waarover u graag in gesprek wilt gaan. 

Reptielen in de klas

Zoals u al eerder in de weekbrief heeft kunnen lezen, konden wij dit schooljaar helaas niet op schoolreis. Omdat wij de kinderen wel echt iets leuks gunnen in deze gekke tijd, hebben wij een alternatief geregeld.

 

Op dinsdag 29 juni komt Exotus Serpenti bij ons op school. Zij zijn gespecialiseerd in reptielen. Zij komen in alle klassen een gastles geven bij ons op school. In elke klas komt er dan een medewerker met 4 dieren om hierover te vertellen. De kinderen mogen de dieren bekijken, vasthouden (afhankelijk van het soort dieren) en krijgen informatie over de dieren. Ze zijn de gehele ochtend op school. In de middag wordt er in de klassen ook nog aandacht besteed aan de verwerking, in de vorm van knutselen, spelletjes e.d. Een leuke en speciale dag dus!

 

De ouderraad wilde deze dag voor de kinderen financieren, ontzettend bedankt daarvoor!

Nieuws uit de kleutergroepen

Deze week zijn wij gestart met het thema ‘kunst’. We leerden over Mondriaan, bekeken kunstwerken en hebben ons eigen museum gemaakt in een schoenendoos. Wat een kleine kunstenaars hebben wij in de klas!

 

Volgende week hebben wij een feestweek. De juffen vieren dan hun verjaardagen (zie Schoudercom) en op dinsdag 29 juni komen de medewerkers van Exotus Serpenti langs om ons alles te leren over reptielen. Maar nu eerst lekker weekend, geniet ervan!

Nieuws uit groep 3

Wat hebben we hard gewerkt aan de Cito-toeten deze laatste 2 weken. Alles is nu bijna klaar. De resultaten ziet u terug in het rapport. Wij zijn in ieder geval supertrots op onze kanjers.

 

Komende week gaan we voorbereiden voor het juffenfeestje van maandag 5 juli. In de ochtend hopen we op spetterende optredens van onze kanjers én gaan we spelen op de ‘juffencamping’. In de middag moeten we weer terug op school zijn, want dan is de ‘doordraaimiddag’. We gaan dan kennismaken met de juffen van groep 4 en ook al een uurtje in het lokaal van groep 4 voelen hoe dat voelt..

 

Verder zijn we druk bezig met het DaVinci-thema “Van ridders tot ruimtevaart”. In het kader van dit thema komt de papa van Stephanie in de klas vertellen over ruimtevaart. In kleine groepjes zijn de kinderen bezig met een themawerkstuk. Dat wordt als het klaar is aan de klas gepresenteerd. Spannend hoe het zal worden!

 

Aanstaande dinsdag hebben we een alternatief voor het schoolreisje (daarover stond vorige week al iets in de weekbrief). Nu wij niet op schoolreisje kunnen, komt het schoolreisje naar ons toe. We zijn erg benieuwd welke reptielen we gaan zien…

Nieuws uit groep 5

Hoe gaat het met de plant van de Bloemenzee? Zitten er al prachtige bloemen in? We horen al veel enthousiaste verhalen over meerdere kleuren bloemen. Donderdag 1 juli mogen de kinderen hun plant meenemen naar school en deze in de hal zetten. ‘s Middags komt de jury van de Bloemenzee de 4 mooiste planten van de klas kiezen. Deze winnaars mogen dan met hun plant vrijdag 3 juli van 17:00 tot 18:30u op het gemeentehuis in Zoeterwoude Dorp komen. Daar zal de wedstrijd verder gaan en wordt de winnaar van de mooiste plant van Zoeterwoude bekend gemaakt. Hierbij zal ook de burgemeester aanwezig zijn. Dus succes nog even met verzorgen! 

 

Hup Holland Hup! Groep 5 is in de klas een voetbalpoule gestart! Wie raadt de goede uitslag? Bij de eerste wedstrijd hadden Duncan en Revaliano dit goed geraden en bij de tweede wedstrijd waren dat Quinten en juf Sannie. Zij mochten alle vier een prijsje uitkiezen. Bij de derde wedstrijd zaten er wel heel veel kinderen dichtbij de 3-0, maar helaas was er dit keer geen winnaar in de klas. Het EK-feestje gaat gelukkig nog door, dus wij ook! We zullen t.z.t op Schoudercom weer de nieuwe lijst met voorspelde uitslagen delen. En nu duimen maar dat Nederland weer gaat winnen!  

Nieuws uit groep 6

Aanstaande woensdag gaan we naar Leiden voor een speurtocht over de Gouden Eeuw. Er hebben zich al heel wat ouders aangemeld, wat heel fijn is. Als er nog ouders zijn die graag mee willen, zijn die van harte welkom.

 

Met Engels zijn we begonnen aan een CLIL les over Columbus. Het is geen les uit onze methode, maar wel leren over Columbus in het Engels. Gelukkig wordt er zo af en toe ook Nederlands gesproken in de les. Vandaag zijn we gestart en hebben we oa een stukje Sesamstraat in het Engels gekeken.

 

Er wordt hard gewerkt aan de Cito toetsen. Dat is soms best even puffen, maar dat mag. Gelukkig blijft er ook nog tijd over voor gezellige dingen.

Nieuws uit groep 7

Afgelopen woensdag was de laatste dag op de kaasboerderij bij de familie van Veen. We hebben van Sjaak, Karin en Lisa onwijs veel geleerd over het leven en werken op de boerderij. De kinderen hebben stukjes gefilmd om straks ook in een vlog met u als ouders te kunnen delen. Zodra het gemonteerd is, sturen we het door!

 

Woensdag 30 juni gaan we met de klas een stadswandeling door Leiden maken. En dinsdag 6 juli mogen we ’s ochtends kijken op het Wellant College. Via Schoudercom is er een oproepje geweest voor ouderhulp. Dank aan de ouders die mee willen helpen, volgende week maandag komt alle informatie (route, groepjes, etc.) naar u toe.

 

Donderdag 1 juli

Huiswerk

Dinsdag 29 juni: blokboek taal 7a en 7b

Donderdag 1 juli: Bloon alle lijsten 4x

Nieuws uit groep 8

Deze week hebben wij weer veel geoefend voor de musical. De laatste scènes zijn geleerd en nu kunnen we alles achter elkaar gaan spelen/oefenen. Vanaf volgende week gaan we ook met alle kostuums aan oefenen, we hebben er zin in!

 

Vandaag hebben de kinderen een activiteit op mogen schrijven die ze dit jaar nog wilde doen. We plakken dit op een groot vel en iedere dag is het een verrassing welke activiteit we gaan doen (langer buitenspelen, spelletjes spelen enz.)

 

De vader van Sanne heeft aangeboden om de musical te filmen, super fijn! We hebben via schoudercom een poll uitgezet om toestemming te vragen voor het filmen i.v.m. de wet op de AVG. Wilt u deze alstublieft invullen?

 

Volgende week donderdag staat de voorstelling Blauwe Plekken op het programma. Deze kon eerder niet doorgaan. We zijn erg benieuwd!

 

Bijna alle rapporten zijn terug op school. Mocht uw kind deze nog niet meegenomen hebben, wilt u hem/haar dan helpen herinneren?

 

Belangrijke data:
Vrijdag 9 juli – juffenverjaardag (wit t-shirt mee)
Maandag 11 juli – Lasergamen in het Ghoybos (beschermende kleding aan)
Dinsdag 12 juli – musicalavond (19.00 uur inloop)
Woensdag 13 juli – Laatste dag groep 8

EXTERN NIEUWS
Familievoorstelling; de liefste wens

Kruip met de hele familie op de bank en duik in de dierenwereld van (kinderboeken-)schrijver Toon Tellegen. Acteur Freek den Hartogh vertelt over de dieren in het bos en hun liefste wens. De olifant zou wel eens in een boom willen klimmen, de nachtegaal zou wel eens lelijk willen zingen en de duizendpoot wil 1000 nieuwe schoenen. Het verhaal nodigt uit tot het nadenken over je eigen wensen en verlangens. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest kleurt de voorstelling met muziek van Corrie van Binsbergen. En als extra, een prachtig lied dat alle kinderen thuis mee kunnen zingen.

 

https://www.rotterdamsphilharmonisch.nl/nl/pQg4pfm/de-liefste-wens