Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 32 - 11 juni 2021
Jarigen & agenda
Jarigen    
12 juni Maaike Velt 3
13 juni Kaya de Jong 1/2a
14 juni Jip Steijvers 1/2c
14 juni Amy Kartoredjo 6
15 juni Kaylin Ras 4
16 juni Lisa van der Meer 3

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
15 juni 

Medezeggenschapsraad

18 juni

Studiedag (leerlingen vrij)

21 juni

Studiedag (leerlingen vrij)

5 t/m 9 juli

Tien minuten gesprekken

16 juli

12.00 uur start zomervakantie

 

De lesvrije dagen bleven/blijven tot de zomervakantie zoals afgesproken staan. Deze dagen worden door het team gebruikt om het onderwijs aan uw kind te optimaliseren en te verbeteren. Zo zijn er studiedagen over onderwijsinhoudelijke thema's, overleggen over de invulling van de zorg, groepsbesprekingen etc. 
Schoolreisje

Zoals u al eerder in de weekbrief heeft kunnen lezen, konden wij dit schooljaar helaas niet op schoolreis. Omdat wij de kinderen wel echt iets leuks gunnen in deze gekke tijd, hebben wij een alternatief geregeld. Op dinsdag 29 juni komt Exotus Serpenti bij ons op school. Zij zijn gespecialiseerd in reptielen. Zij komen in alle klassen een gastles geven bij ons op school. In elke klas komt er dan een medewerker met 4 dieren om hierover te vertellen. De kinderen mogen de dieren bekijken, vasthouden (afhankelijk van het soort dieren) en krijgen informatie over de dieren. Ze zijn de gehele ochtend op school. In de middag wordt er in de klassen ook nog aandacht besteed aan de verwerking, in de vorm van knutselen, spelletjes e.d. Een leuke en speciale dag dus! De ouderraad wilde deze dag voor de kinderen financieren, ontzettend bedankt daarvoor!

 

Het geld dat u al hebt betaald voor het schoolreisje zal gereserveerd blijven voor de schoolreis van volgend schooljaar. We hopen dat dit volgend jaar juni weer kan.

 

Zit uw kind in groep 8? Dan zorgt de ouderraad dat dit geld weer teruggestort wordt. Heeft u nog vragen, laat het ons gerust weten.

 

Wij hebben er zin in!

 

Hartelijke groet,

 

De schoolreiscommissie (Corrie, Ryanne en Daphne)

Kuikens uitbroeden

De afgelopen weken hadden wij op school een broedmachine staan. Broedmachines zijn ontwikkeld om het broedproces van de kippen na te bootsen. In de eerste 18 dagen van het broeden moesten de eieren minimaal twee keer per dag gedraaid worden. Op dag 5-7 controleerden we of de eieren bevrucht zijn. Door met een schouwlamp in de eieren te schijnen kun je zien of er zich wat in het ei ontwikkeld. De ontwikkeling van het kuiken begint met een puntje die zichtbaar wordt, later komen hier bloedvaten bij.

 

Op dag 20/21 worden de eieren aangepikt door de kuikens en komen ze uit. Afgelopen weekend was het zo ver en zijn er twee kuikentjes geboren. Voordat je de kuikens uit de broedmachine gehaald konden worden hebben we de goed op laten drogen. Daarna zijn ze in een hok gezet die is voorzien van een warmtebron. Ook kregen de kuikens kuikenvoer en vers drinkwater.

 

Deze week hebben we de kuikentjes kunnen aanschouwen. De leerlingen kwamen steeds even kijken hoe het met hen ging. Dit weekend gaan de kuikens naar de boerderij om verder op te groeien. 

 

kuiken

Nieuws uit de kleutergroepen

Met of zonder cape…… In onze groepen zitten alleen maar superhelden. Net als Finn uit het boek SuperFinn leren we dat wij heel veel dingen zelf kunnen, zonder superheldencape. Soms kun je iets in een keer. Vaak moet je het oefenen. Toch is het wel erg leuk om zo nu en dan eens een cape om te doen. Je voelt je dan toch net ietsje anders. Bijna alle kinderen hebben nu hun eigen cape gemaakt. Natuurlijk krijgt u het resultaat te zien. Deze vrijdag is speelgoedmiddag. Wij hebben er zin in!

Nieuws uit groep 3

In groep 3 wordt altijd hard gewerkt. Deze periode zijn we weer extra druk met de Citotoetsen bezig. Wat hebben we een knapperds in de klas zitten!! Er zal best verteld worden hoe knap we al zijn, maar voor de echte resultaten moeten jullie nog even op het rapport wachten hoor.

 

Er wordt druk gewerkt aan de werkstukken voor DaVinci. Als ze klaar zijn zullen we mooie foto’s naar jullie sturen om te laten zien wat we allemaal geleerd hebben en hoe goed we zijn in het maken van een mooi werkstuk.

 

Deze week zijn we al weer in kern 11 begonnen. Het gaat dit keer over het museum voor dino ’s en het museum voor kunst. Naar welk museum zal de klas gaan? De kinderen kunnen dit al aan jullie vertellen. Dit is de laatste officiële kern dit jaar. We gaan nog wel heel veel leren in de kern Afsluiting maar dit gaat een beetje anders dan bij de andere kernen.

Nieuws uit groep 4

Volgende week gaan we beginnen met de Cito E4 toetsen van begrijpend lezen, rekenen en spelling. Begrijpend lezen is het eerst aan de beurt. Ook worden de kinderen de aankomende weken Avi en DMT getoetst door juf Corrie. Denken jullie eraan dat leren lezen kilometers maken is? Hoe vaker geoefend, hoe beter je leert lezen.

 

Juf Eline is er weer met ingang van 14 juni, zij gaat haar laatste weken in bij ons voor de klas. Wel heel goed nieuws, met ingang van het nieuwe schooljaar heeft Eline een baan gevonden op een school in Leiden!

 

Wat een moeilijke categorie zijn we nu aan het leren met spelling, hoor ik in de eerste klankgroep een korte klank en maak ik het woord langer? Dan komen er 2 medeklinkers achter. Ons hele raam staat vol geschreven met dat soort woorden. Een korte klank is è, à, ò, ù ì.

Nieuws uit groep 5

Vrijdag 2 juli is het feest in de klas! Juf Daniëlle en juf Sannie vieren ‘s ochtends hun verjaardag in de klas. De juffen zorgen voor Coronaproof traktaties, dus de kinderen hoeven deze dag geen extra eten en drinken mee te nemen. ’s Middags zullen de kinderen hun beloning van de complimentenladder inzetten. Dan hebben we “allesmiddag”. De kinderen mogen dan speelgoed, (gezelschaps)spelletjes of iets anders leuks om je mee te vermaken meenemen. Tablets of telefoons mogen niet mee. We sluiten deze feestelijke dag af met het uitdelen van de rapporten!

 

Dinsdag zijn er weer allerlei lees- en informatieve boeken uit de bibliotheek gehaald. De boeken van “De Thea Sisters”, “Geronimo Stilton” en “Freek Vonk” zijn nog steeds populair, maar ook “De bende van de Korenwolf” wordt nu gelezen. Een aantal weken geleden hebben de groepen 6,7 en 8 via beeldbellen contact gehad met de schrijfster Tosca Menten. Wij lezen nu in de klas een boek van haar: “Juffrouw Pots”. Poeh, dat blijkt wel een heel strenge juf te zijn!

 

We zijn deze week gestart met het afnemen van de CITO toetsen. Begrijpend lezen, Studievaardigheden, Spelling en Rekenen zullen aan bod komen. En daarnaast zal juf Daniëlle AVI en DMT één op één bij de kinderen toetsen.

Nieuws uit groep 7

Juf Maartje was woensdag jarig. Stiekem hadden we wat dingetjes voorbereid voor de juf. Het was een superdag. Eerst naar de boerderij met de klas en bij terugkomst de verrassing voor de juf. Heel erg goed gedaan allemaal en super knap dat jullie dat zo geheim hebben kunnen houden!

 

Donderdag hebben we het Praktisch Verkeersexamen groep 7 gedaan. Alle hulpouders/oma’s super bedankt voor de ondersteuning! Alle kinderen die het examen hebben afgelegd, hebben het gehaald! De kinderen kregen het diploma uit handen van onze nieuwe wijkagent Marcel. Ook Marcel erg bedankt voor je tijd en inzet! Ook zijn er onderweg foto’s gemaakt door de posten. Deze komen op Schoudercom in de Blog.

 

We zijn gestart met de Begrijpend Lezen Cito. Volgende week maken we een start met Rekenen. Het zijn spannende Cito’s en het warme weer helpt soms niet mee. Rust dus goed uit en neem een flesje water mee, zodat je genoeg blijft drinken. De gemaakte cito’s geven weer een stipje op de grafiek en is een indicator voor het schooladvies in groep 8. Deze worden besproken bij de oudergesprekken.

 

De rapporten willen we graag weer op school hebben, zodat we het nieuwe rapport straks kunnen toevoegen aan de map. Van een aantal kinderen hebben we het rapport al: Jimmy, Thomas, Auke, Marc, Olivia, Robby, Luke, Ruben, Jaru en Tessa. Van de andere kinderen zien we het rapport komende week graag op school komen.

 

Huiswerk

Dinsdag 15 juni : Blokboek Taal Les 5a en 5b

Donderdag 17 juni : Topografie Zuid-Europa

Nieuws uit groep 8

In de laatste weken ronden wij de thema’s van taal en spelling af. We maken voor de laatste keer (op de basisschool dan) een taaltoets en woorden- en werkwoordendictees. Blijf vooral goed oefenen, dan lukt het straks goed bij het vak Nederlands op de middelbare school!

 

We zitten al bijna op de helft van de musical met het oefenen. De scènes worden goed uit het hoofd geleerd en zodra we alle scènes gehad hebben, kunnen we ook met kleding aan gaan oefenen. Dan krijg je toch net iets meer gevoel bij het karakter van je rol.

 

Op vrijdag 9 juli vieren wij de juffenverjaardag. We gaan natuurlijk nog niet verklappen wat we gaan doen, maar het is wel belangrijk dat iedereen een oud, wit t-shirt meeneemt. De klas heeft namelijk nog iets tegoed van kamp ;)

 

De laatste maandag van het schooljaar, 12 juli, willen we natuurlijk afsluiten met een leuke activiteit. We gaan naar het Ghoybos om daar te lasergamen! Deze activiteit is buiten in het bos, dus trek kleding aan die vies mag worden en waarbij je beschermd bent (dus lange broek en een t-shirt met lange mouwen). Wij worden daar om 12:30 uur verwacht, dus wij willen rond 12:00 uur gaan fietsen. Iedereen die thuis zou eten kan deze dag eten meenemen, want dan eten wij hier om 11:30 uur met elkaar.

 

Tijdens de musicalavond zouden wij graag de musical willen filmen, zodat de kinderen een aandenken hebben aan deze afsluiting. Mocht u de musical willen en kunnen filmen, zou u dit ons dan willen laten weten via schoudercom?

 

Belangrijke data:
Vrijdag 9 juli – juffenverjaardag (oud, wit t-shirt meenemen)
Maandag 12 juli – Lasergamen in Ghoybos (oude kleding aan)
Dinsdag 13 juli – musicalavond
Woensdag 14 juli – laatste schooldag