Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 36 - 9 juli 2021
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
10 juli Jonny Hussein 6
10 juli Deano van Delft 7
14 juli Oscar Vos 8
16 juli Charlotte van Hofwegen 5

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
13 juli

Musical avond groep 8

14 juli

Uitzwaaien groep 8

16 juli

12.00 uur start zomervakantie

30 augustus 

Eerste schooldag

 

Corona maatregelen

Kinderen t/m 12 jaar hoeven vanaf maandag niet meer thuis te blijven als ze verkoudheidsklachten hebben. De kinderen hoeven zich bij verkoudheidsklachten ook niet meer te laten testen. Het zogenoemde snottebellenbesluit wordt met instemming van het Outbreak Management Team (OMT) aangepast. 

 

De nieuwe regels gelden in ieder geval tot het nieuwe schooljaar. Op 13 augustus besluit het kabinet over de coronamaatregelen na de zomer, nadat het OMT hierover advies heeft uitgebracht. Het basisscenario is dat de richtlijnen die nu gelden van kracht blijven. Als de situatie sterk verbetert of juist verslechtert, dan kunnen maatregelen worden af- of opgeschaald. Wij zullen u hierover in de laatste vakantieweek informeren.

Peuterspeelzaal in Bernardusschool

Vanaf maandag 30 augustus aanstaande ontvangt SKZ de peuters van Drie Turven Hoog op maandagochtend, dinsdagochtend en donderdagochtend op in de Bernardusschool in het BSO-lokaal van groep de Kombuis. Dit is het BSO lokaal in de aula. 

 

SKZ ervaart een toenemende vraag naar kinderopvang. De dagopvang Het Kuiken opent een tweede peutergroep in het huidige lokaal van Drie Turven Hoog. We hebben er met elkaar voor gekozen om de peuters van Drie Turven Hoog te verhuizen naar de school. De voordelen hiervan zijn dat de peuters gelijk kennis maken met de school en de school hiermee al een vertrouwde plek wordt. Daarnaast wordt de samenwerking tussen school en peuteropvang op deze manier versterkt ten gunste van de kinderen.


In Zoeterwoude Dorp maakt SKZ sinds september 2018 gebruik van eenzelfde constructie. De peuteropvang en de BSO-groep voor kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar maken gebruik van dezelfde ruimte. Dit wordt als zeer prettig ervaren. De oudercommissie van SKZ heeft een positief advies afgegeven voor de verhuizing.

Gevonden voorwerpen

De bakken met de gevonden voorwerpen zitten weer aardig vol. Neem gerust een kijkje in de bakken. Deze bakken worden op maandagochtend 12 juli, dinsdagochtend 13 juli en woensdag 14 juli voor schooltijd op het schoolplein bij de hoofdingang geplaatst.

 

Tot de zomervakantie bewaren wij de spullen. Daarna schenken wij het restant aan een goed doel. 

Kinderboekenweek

Wat worden wij blij van alle enthousiaste aanmeldingen voor de “Beroepenmarkt”! Wat zullen de kinderen met veel leuke, bijzondere en soms nog voor hen onbekende beroepen gaan kennismaken!

 

De beroepenmarkt vindt plaats op woensdag 6 oktober van 9:00u tot 12:00u. De klassen zullen in drie rondes langs alle kraampjes lopen. Uiteraard kunt u zich nog altijd aanmelden bij dionne@rkbernardusschool.nl, m.vanleeuwen@rkbernardusschool.nl en sannie@rkbernardusschool.nl

 

Verdere informatie zullen wij in de 2e weekbrief van het nieuwe schooljaar delen.

Schoudercom

Wanneer uw zoon/dochter de Bernardusschool na dit schooljaar verlaat, en u geen andere kinderen meer op school heeft, wordt uw account na dit schooljaar verwijderd uit Schoudercom. 

 

Mocht u nog foto's en/of informatie willen downloaden vanuit Schoudercom, dan kan dat nog t/m 31 juli. Daarna zijn de foto's en/of informatie niet meer beschikbaar. 

 

Bernardusschool wint Project Bloemenzee Zoeterwoude

Groep vijf van de Bernardusschool uit Zoeterwoude-Rijndijk is vrijdagavond uitgeroepen tot winnaar van Project Bloemenzee. De klas ging er niet alleen met de groepsprijs vandoor. De bloemenzee van Mieke de Groot werd door de jury als mooiste beoordeeld. Mieke is leerling op de Bernarddussschool.

 

In de maanden mei en juni hebben de drie groepen vijf van de Zoeterwoudse basisscholen meegedaan aan het project. De Zoeterwoudse Tuincommissie deelde eind april jonge planten en een lesbrief met instructies uit op de scholen. Opdracht aan de leerlingen was om een zo mooi mogelijke bloemenzee op te kweken.

 

https://sleutelstad.nl/2021/07/05/bernardusschool-wint-project-bloemenzee-zoeterwoude/ 

Nieuws uit de kleutergroepen

Het thema Museum/Kunst wordt op vrijdag afgesloten. Ook gaan we luisteren naar de liedjes van de musical. In de aula gaat groep 8 voor ons zingen. Gelukkig kunnen alle kinderen zo toch een beetje meegenieten van de musical.

 

De komende week gaan we vertellen en werken over de zomervakantie en gaan we afscheid nemen van de kinderen die naar groep 3 gaan.

 

We zijn al druk bezig met het schoonmaken van de materialen en willen alle ouders en kinderen die geholpen hebben heel erg bedanken. Zo kunnen we weer fris het nieuwe schooljaar starten.

Nieuws uit groep 3

Wat hadden we een heerlijk juffenfeestje op de juffencamping Annemieta. Bedankt, lieve klassenouders voor het regelen!

 

Deze week zijn we allerlei dingen aan het afronden. Ons leesboekje, ons schrijfschrift en het rekenboekje zijn bijna uit. We hebben echt keihard gewerkt met onze kanjers.

 

Volgende week gaan we van alles opruimen en schoonmaken (én gewoon lesgeven natuurlijk). Het is handig om donderdag een grote tas mee te geven voor allerlei spulletjes.

 

Vrijdagochtend is dan de laatste ochtend in groep 3. Dan nemen we ook afscheid van Leanne, die gaat verhuizen. Wat zullen we dat lieve meisje missen!

Nieuws uit groep 5

Wat was het groot feest afgelopen vrijdag! We hadden een supergeslaagde juffenverjaardag (wat was het ontzettend gezellig en wat hebben we een mooie cadeaus gekregen! zie Schoudercom) en er was natuurlijk de wedstrijd van de Bloemenzee! Mieke ging er met de eerste prijs vandoor, onze klas was de beste van de klassencompetitie en de juffen hadden de 2e en 3e prijs! Een stukje van “Sleutelstad” met foto’s zijn te bekijken op Schoudercom, maar ook op Instagram en de Facebooksite van school.

 

Om het schooljaar volgende week gezellig af te sluiten willen we in de klas o.a. een Kahoot met de kinderen doen. Het wordt een quiz over het afgelopen schooljaar. De kinderen mogen zelf een vraag verzinnen over iets wat we dit jaar hebben geleerd, hebben meegemaakt, wat bij “De Dag Vandaag” is geweest etc, met onder de vraag 3 foute antwoorden en 1 goede. Dit mag vòòr woensdag 14 juli op een briefje, voorzien van naam, bij juf Sannie of Danielle worden ingeleverd. Hoe meer kinderen een vraag inleveren, hoe groter de quiz wordt!

 

We raken een beetje aan het einde van onze lessen uit de methodes. Maar nog even volhouden, we gaan nog even door. Zo zijn we gestart met het thema “Food” bij Engels en behandelen we bij verkeer het onderwerp “Afstand houden”. Want hoe doe je dat nou als je te maken krijgt met grote voertuigen, zoals vrachtwagens en tractors? Bij begrijpend lezen mogen de kinderen zelf een tekst kiezen van de site www.juf-milou.nl Vorige week vielen de onderwerpen “De ruimte” en “Beschuit met muisjes” in de smaak. Deze week was dat “De Koala”.

Nieuws uit groep 6

We hebben dinsdag genoten van ons verjaardagsfeest. We zijn verwend met leuke cadeaus en hadden een leuke (winderige) middag bij het Leiderdorpse strandje. De kinderen hebben er voor gezorgd dat we een super-middag hadden; bedankt!

 

Groep 8 had als opdracht een bordspel te maken. Wij (groep 6) mochten deze spellen uitproberen. De spellen waren mooi uitgevoerd en het was leuk om ze te spelen. Knap werk van de groep 8-ers.

 

Aanstaande woensdag presenteren wij onze themawerken aan de kinderen van groep 5. Er wordt nu nog de laatste hand aan gelegd en het beloven prachtige themawerken te worden. Hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer aan ouders laten zien wat er gemaakt is.

 

We hebben dinsdag een afscheidsfeestje voor Mats. Alle kinderen mogen een knuffel mee naar school nemen, want we gaan een knuffelparade houden.

Nieuws uit groep 7

Dinsdagochtend zijn we naar het Wellantcollege geweest in Oegstgeest. We maakten kennis met hoe het is om les te krijgen op een middelbare school als het Wellant. We volgden verschillende praktijkvakken, zoals: Dierhouderij, Bloemsierkunst en Plantenteelt. Maandagmiddag mochten we al even wennen in groep 8, dus deze ochtend sloot mooi aan op de stap naar groep 8 en de oriëntatie op het voortgezet onderwijs. De fietstocht maakte grote indruk op de klas: moet je echt zo ver fietsen als je straks naar de middelbare gaat?! Dat ligt er natuurlijk maar net aan welke school je kiest! We hebben in ieder geval een leuke en leerzame ochtend gehad. 

 

Woensdag vierden we onze verjaardagen met de klas. Wat zijn we verwend en verrast! Na het zingen en de cadeautjes zijn we op de fiets gestapt naar de Doeshaven en hebben daar lekker gezwommen, gevoetbald en een spel gespeeld. Terug op school hebben we samen genoten van een ijsje en toen was de schooldag alweer voorbij. Bedankt voor deze gezellige dag! De foto’s komen op Schoudercom in de blog te staan. 

 

Agenda: 

Dinsdag 13 juli: huiswerk blokboek taal les 12a + 12b.  

Donderdag 15 juli: Bloon alle lijsten 4x 

Nieuws uit groep 8

De laatste week van groep 8 is ingegaan. We hebben nog een aantal keer de musical geoefend met kleding en de puntjes op de i gezet.

 

Dinsdag 13 juli is de afscheidsmusical. Deze wordt opgevoerd in de theaterzaal van Scheltema in Leiden! Hoe tof?! Hieronder volgt een overzicht van de tijden en hoe die avond eruit ziet:

 

18:00  uur                             kinderen worden verwacht op locatie (Scheltema) om zich klaar te maken
19:00 uur                              inloop voor de ouders (ieder kind mag 2 personen meenemen)
19:30 uur                              start musical
20:30 uur                              Pauze (hapjes zijn voorzien, de drankjes zijn op eigen kosten)
21:00 uur                               Uitreiking van het rapport
rond 22:00 uur                      einde van de avond

 

Scheltema Leiden is vlak bij parkeergarage Molen de Valk. Hier kunt u dus parkeren, mocht u met de auto willen komen. Tip: mocht u de tijd tussen het brengen van uw kind en de inloop willen vullen, in Leiden zijn veel leuke terrasjes! https://www.scheltemaleiden.nl/

 

Op vrijdag 9 juli vieren wij de juffenverjaardag. We gaan natuurlijk nog niet verklappen wat we gaan doen, maar het is wel belangrijk dat iedereen een oud, wit t-shirt meeneemt. De klas heeft namelijk nog iets tegoed van kamp ;)

 

Maandag 12 juli willen we natuurlijk afsluiten met een leuke activiteit. We gaan naar het Ghoybos om daar te lasergamen! Deze activiteit is buiten in het bos, dus trek kleding aan die vies mag worden en waarbij je beschermd bent (dus lange broek en een t-shirt met lange mouwen). Wij worden daar om 12:30 uur verwacht, dus wij willen rond 12:00 uur gaan fietsen. Iedereen die thuis zou eten kan deze dag eten meenemen, want dan eten wij hier om 11:30 uur met elkaar.

 

Woensdag 14 juli is de laatste schooldag voor groep 8. De kinderen worden om 10:00 uur op school verwacht. Om 11:30 uur springen zij de school uit. Ouders zijn hier uiteraard voor uitgenodigd. Neemt u buiten het hek ook de coronamaatregelen in acht?

EXTERN NIEUWS
Muziek in de zomervakantie

Ieder jaar een feestje! 3-daagse workshops

19 t/m 21 juli en 23 t/m 25 juli

 

Probeerlessen; (gitaar, piano, blokfluit, harp, viool)

VakantieOrkest; (8-12 jaar)

Muziekverhaal; (5-7 jaar)

Ensembles; (8-12 jaar)

 

Meer informatie: www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl

 

Inline image