Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 37 - 15 juli 2021
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
17 juli Tygo van Leeuwen 8
18 juli Keet Kuiper 1/2b
21 juli  Julian Mastenbroek 6
22 juli  Tijmen van der Reijden 8
25 juli Cas van der Poel 1/2a
26 juli Ian Eeland 5
27 juli Sophie Hogenbirk 8
28 juli Jaylee Rietkerken 3
29 juli Abel Makstenieks 8
30 juli Tristan van Hofwegen 8

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
16 juli

12.00 uur start zomervakantie

30 augustus 

Eerste schooldag

 

Zomervakantie

Het schooljaar zit er bijna op! Voor iedereen is het een heel bijzonder jaar geweest. Een markante periode was de schoolsluiting vanaf half december tot de eerste week van februari. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om het voor de kinderen toch een zo gewoon mogelijk jaar te maken. 

 

Volgend schooljaar gaan we met nieuwe energie verder met het onderwijs wat u van ons mag verwachten. Met de inzet van de onderwijsherstelgelden hebben we extra handen in de school om het onderwijs na de zomer nog beter af te stemmen op de behoeftes van de leerlingen. 

 

Voor het zover is, hopen we dat u, de leerlingen en onze collega's eerst mogen genieten van een heerlijke vakantie en zien wij iedereen na de zomer, op maandag 30 augustus, graag in goede gezondheid terug.

Coronamaatregelen

Op 13 augustus besluit het kabinet over de coronamaatregelen na de zomer, nadat het OMT hierover advies heeft uitgebracht. Het basisscenario is dat de richtlijnen die nu gelden van kracht blijven. Als de situatie sterk verbetert of juist verslechtert, dan kunnen maatregelen worden af- of opgeschaald. Wij zullen u hierover in de laatste vakantieweek informeren.

Zoeterwoude sluit aan bij Schoolsport Leiden

Kinderen uit Zoeterwoude kunnen vanaf het nieuwe schooljaar meedoen aan kennismakingsactiviteiten van sportclubs in Leiden. Daarnaast gaan de Bernardusschool en Het Avontuur meedoen aan enkele schooltoernooien in Leiden. Dit past perfect bij de ambitie om kinderen breed motorisch te ontwikkelen en met zoveel mogelijk verschillende sporten kennis te laten maken. Alle kinderen ontvangen begin van het nieuwe schooljaar de flyer met het aanbod. Meer informatie hierover is te vinden op: www.schoolsportcommissieleiden.nl

Nieuws van Stichting Kinderopvang Zoeterwoude

SKZ organiseert de tussenschoolse opvang op de Bernardusschool, u vast wel bekend. Op dit moment zoeken wij overblijfkrachten voor het nieuwe schooljaar voor alle dagen van de week.

 

Een overblijfkracht eet met de kinderen in de klas, hier is de leerkracht ook bij. Daarna spelen de kinderen buiten en bij regen blijven zij in de klas.

 

De vergoeding is 8,75 euro per keer. Lijkt het je leuk om ons overblijfteam te komen versterken of ken je misschien iemand die dit wil doen, neem dan contact op met Desiree de Jong; 06-42379087 of via 

ddjong@kinderopvangzoeterwoude.nl

Nieuws uit de kleutergroepen

Het einde van het schooljaar is in zicht. Al het speelgoed is schoongemaakt en alle lessen zijn afgerond. De kinderen zijn nu echt toe aan vakantie.


We nemen afscheid van onze groep 2 leerlingen. Zij mogen na de zomer naar groep 3. We gaan jullie missen! De rest zien we weer gezellig in de klas eind augustus.

 

We hopen dat iedereen een fijne, rustige en gezonde vakantie tegemoet gaat en zien jullie na de vakantie weer terug!

Nieuws uit groep 3

Vrijdagochtend sluiten we dit gekke schooljaar af. Met een klas vol met kinderen die nu ineens boeken kunnen lezen. Wat gebeurt er toch altijd veel in groep 3.

 

Onze tip: blijf ook in de vakantie lezen. 6 weken niet meer lezen levert een terugval op en dat zou zonde zijn.

Er komt vrijdag een leesbingo mee naar huis. En bovendien vinden jullie op Schoudercom informatie over lezen in de zomervakantie.

 

We zijn deze laatste dagen heerlijk verwend met allerlei lekkers én mooie woorden van jullie. Wat jammer toch dat we elkaar zo weinig live hebben gezien. Bedankt voor de verwennerijen én voor de fijne samenwerking dit jaar. Zéker tijdens de lockdown hadden we jullie hulp hard nodig….Op naar een fijne gezellige gezonde zomer!

Nieuws uit groep 4

Het was een gezellige laatste dag met groep 4, wat hebben we veel geleerd! Bijna alle kinderen hebben hun kleine tafeldiploma gehaald, en zijn zelfs 3 kinderen met hun grote tafel diploma! Super knap, Liana, Maud en Jonas!! Ondanks dat het een bewogen jaar was met Corona, hebben we genoten van jullie en wij wensen alle kinderen een fijne vakantie. Rust maar lekker uit.

Nieuws uit groep 6

Zo’n laatste week voor de vakantie bestaat altijd uit veel dingen die moeten worden geregeld en afgerond, maar ook uit allerlei leuke dingen. Dinsdag hebben we een afscheidsfeestje gehouden voor Mats Burgerhout. Alle kinderen mochten een knuffelbeer mee nemen en we hebben een film gekeken. Mats, veel plezier op je nieuwe school.  

 

Woensdag hebben we de laatste themawerken gepresenteerd aan de kinderen van groep 5. Er zaten echt kunststukjes bij! Voor groep 5 een mooie kans om alvast te kijken hoe dat dan gaat in de bovenbouw en voor ons fijn om ‘publiek’ te hebben.  

 

Het schooljaar zit er alweer op. Het is enorm snel gegaan. We willen alle kinderen en ouders bedanken voor een leuk, gezellig en leerzaam jaar. Voor iedereen een fijne en gezonde vakantie toegewenst!  

EXTERN NIEUWS
Nieuws van het CJG

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in september het Webinar ‘Hoe vertellen we het de kinderen’ voor ouders die gaan scheiden en professionals.

 

Als je gaat scheiden, dan komt er een moment dat je het aan je kind(eren) moet vertellen. Veel ouders zien hier tegenop. Het is dan ook een ingewikkeld gesprek. Want hoe vertel je het de kinderen? Wat is het beste moment? Welke vragen zullen de kinderen hebben?

 

Tijdens dit Webinar gaan we in op deze vragen. Je krijgt handvatten om het gesprek samen voor te bereiden en je krijgt inzicht in welke vragen je kinderen kunnen hebben. Ook is er aandacht voor de periode na het gesprek met je kind(eren). Kortom, alles komt aan bod waardoor jullie op een goede manier aan de kinderen kunnen vertellen dat jullie gaan scheiden.

 

Deze avond wordt verzorgd door Roosmarijn Groenendijk, scheidingsspecialist en mediator en Lianne Jongsma, pedagogisch adviseur van het Centrum voor Jeugd en Gezin.          

 

Meld je aan voor het gratis Webinar!  

 

Datum:        Woensdag 22 september 2021
Tijd:            20.00 – 21.30 uur

Kosten:       Geen

Aanmelden: www.cjgcursus.nl  of via deze link

 

Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

Website:                    www.cjgcursus.nl

E-mail:                       info@cjgcursus.nl

Telefoon:                   088 254 23 84

Volg CJGcursus op   en  . Like it!