Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 23 - 18 maart 2022
Jarigen & agenda
Jarigen    
     
20 maart Ravi van Poelgeest 1/2a
21 maart Jemairo Ottenhof 3
22 maart Boris Kramer 3
22 maart  Laura de Deckere 7
23 maart Sanne v/d Hout 7
24 maart Senna Kreft 7
24 maart  Tessa de Jong 8

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
25 maart Klassentheater groep 4 en 7
28 maart Ouderraad
29 maart Medzeggenschapsraad
13 april Schoolfotograaf
14 april Paasviering
15 april  Goede vrijdag (leerlingen vrij)
18 april Tweede paasdag (leerlingen vrij)
19 t/m 21 april Eindtoets groep 8
22 april Koningsspelen
25 april t/m 6 mei Meivakantie

 

Corona maatregelen

Voor iedereen met klachten blijft gelden: blijf thuis en doe een zelftest. Is de uitslag positief? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD en ga minimaal 5 dagen in isolatie. U mag weer naar buiten als u de laatste 24 uur geen klachten heeft.

 

Het is niet meer nodig om zich te testen als u geen klachten hebt. Dus leerlingen, hoeven niet meer 2 keer per week preventief te testen voordat ze naar school gaan. Wij zullen de leerlingen volgende week zelftesten mee naar huis nemen; deze kunt u gebruiken bij eventuele klachten. 

Programmeren

De komende twee maanden zullen de leerlingen van groep 1 t/m 8 weer aan de slag gaan met programmeren. In de lessen leren de leerlingen op een samenhangende en leuke manier alle primaire functies van het programmeren, namelijk: algoritmes, decompositie, patronen, herhaling, fouten, voorwaarden, abstractie, functies, en variabelen. De leerlingen gaan in groepjes aan de slag met robots om kennis te maken met het programmeren. U zult via Schoudercom vast op de hoogte worden gehouden.

Luizencontrole - oproep

Wij proberen er van alles aan te doen om hoofdluis buiten de deur te houden. Daarom gebruiken wij het protocol hoofdluis van de GGD. Op de eerste woensdag na elke vakantie worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Ondanks deze maatregelen kan het toch gebeuren dat kinderen last krijgen van deze ongewenste beestjes. Wanneer er bij een kind hoofdluis wordt geconstateerd, wordt contact opgenomen met de ouders, zodat het kind thuis behandeld kan worden.

 

Nu bijna alle coronamaatregelen losgelaten zijn, gaat een groep ouders de luizencontrole weer oppakken. Op woensdag 30 maart aanstaande staat er een controle gepland. 

 

Op dit moment zijn we op zoek naar ouders die hierbij willen helpen. U kunt zich opgeven bij Mirella de Jong-Visscher (moeder van Levi groep 5 en Kaya groep 1/2A) via 0641685615 of mirella_visscher@live.nl.

Nieuws uit de kleutergroepen

Het thema restaurant gaat nog een week door, we hebben gegeten in het restaurant, een stilleven geschilderd, gezond en ongezond gezocht. Mooi woorden gemaakt met de letters uit de lettersoep, pizza gemaakt van brooddeeg. Volgende week gaan we de pizza versieren met tomaat, ui, kaas, en nog veel meer. We gaan een restaurant bouwen en gebruiken daar een plattegrond voor.

 

Er is nu veel te zien voor de kinderen, naast het schoolplein zijn ze druk bezig met allerlei werkzaamheden. Sommige kinderen zijn niet bij het hek weg te slaan.

 

Na het thema restaurant gaan we werken over de lente.

Nieuws uit groep 4

De voorbereidingen voor de nieuwe school zijn begonnen! Er gebeurt van alles voor ons klaslokaal en dat is gaaf om te zien, maar geeft ook de nodige geluidsoverlast. Dit zorgt ervoor dat we ons soms moeilijk kunnen concentreren.

 

Het oefenen voor het klassentheater is in volle gang; liedjes zingen, gedichtjes opzeggen en swingen op muziek! Toch best spannend om straks weer op het podium te staan. Gelukkig doen we het samen met groep 7.

Vrijdag gaat de tafel van 5 mee! Gaan jullie weer flink oefenen thuis?

Nieuws uit groep 5

Ook dit jaar besteden we weer aandacht aan programmeren. In groep 5 gaan de kinderen aan de slag met “Ozobots”. Met deze kleine robotjes van ongeveer 3 cm voeren de kinderen in tweetallen allerlei opdrachten uit. Hoe laat je de Ozobot over de letter van je naam rijden? Hoe breng je hem op de plattegrond van het huis naar de winkel? Door te leren hoe je de robot snel, langzaam, naar links, naar rechts etc moet laten gaan, voeren de kinderen de opdrachten uit. Foto’s zullen t.z.t op Schoudercom te zien zijn.

 

Bij verkeer zijn we gestart met een nieuw verkeerskrantje van Veilig Verkeer Nederland. De kinderen leren hoe ze veilig met de fiets aan het verkeer kunnen deelnemen. Daarbij komt onder andere aan bod bij welk weerstype je je licht aan moet doen, wat voor onderdelen je fiets verplicht moet hebben en hoe je veilig je bagage kunt meenemen.

 

We gaan langzamerhand naar Pasen toe werken. Zo staan de godsdienstlessen in dit teken en zullen meer lessen met het onderwerp Pasen en de lente te maken hebben. Natuurlijk willen we de klas ook een beetje versieren. De juffen zorgen voor een versierde Paastak, maar wellicht hebben sommige kinderen ook wat leuke spulletjes om neer te zetten en/of op te hangen. Alles is welkom!

Nieuws uit groep 6

Deze week hebben we eindelijk onze Toposters kunnen presenteren, de ene poster was wat uitgebreider dan de andere. Maar bij elkaar zijn we wel al weer heel veel te weten gekomen over de verschillende Nederlandse provincies en bijbehorende kenmerken.

 

Bij Davinci zijn we van start gegaan met het nieuwe thema de Nieuwste tijd. Veel bekende onderwerpen komen in dit thema aan bod.

 

Deze week hadden we ook de leuke creatieve les van Roos, die wordt nog vervolgd. Nu staan alle bakjes in de klas te drogen, tot we ze kunnen schilderen in onze eigen favoriete kleuren.

 

Afgelopen week was Charlotte het zonnetje van de week, al haar complimenten gaan we dinsdag bespreken. Maar morgen wordt er wel alweer een nieuw zonnetje gekozen.

 

Huiswerk:

Woensdag 23 maart: redactiesommen (zie schoudercom)
Vrijdag 25 maart: Kitchenvlog Engels ingeleverd (zie schoudercom)

Nieuws uit groep 7

Op vrijdag 25 maart zullen we samen met groep 4 het klassentheater in de school opvoeren. U bent weer van harte welkom om te komen kijken in onze aula. We starten het klassentheater om 14:00. Het thema is ‘Lentekriebels’.

 

Op donderdag 31 maart maken de kinderen in groep 7 het theoretisch verkeersexamen. Ze krijgen 25 vragen op papier over verkeersveiligheid. Ze moeten er 16 goed beantwoorden om te slagen voor de theorie. Er is nog geen datum bekend voor het praktisch verkeersexamen.

 

Op maandag 4 april mogen we naar het theater in Alphen aan de Rijn. We zoeken ouders die ons willen halen/brengen met de auto. We vertrekken iets voor 10.00 uur en zijn rond 12.00 weer terug.

 

Nog wat verder weg, maar op 20 april gaan we op de fiets naar Zoeterwoude dorp en de Geer om daar van alles te horen over Jolly Duck, een bommenwerper die een noodlanding heeft gemaakt in de Geerpolder. Dit sluit mooi aan bij de lessen over de Tweede Wereldoorlog van Da Vinci. We zijn de hele ochtend op pad. Wie wil er mee?

 

We starten maandag met het nieuwe thema van Atlantis (technisch en begrijpend lezen) ‘Onder de loep’. We lezen in de klas een boek voor dat erbij past, zoals ook ij de vorige thema’s. Het voorleesoek is: Achtste Groepers Huilen Niet. Dit is een heftig boek met als thema ziek zijn en de dood. In de loop van de komende weken kunnen kinderen thuiskomen met vragen/opmerkingen rond deze thema’s. 

 

Huiswerk:

Dinsdag 22 maart automatiseren week 12 les 4 en 5

Vrijdag 25 maart: Oefenexamen 2 en 3 maken examen.vvn.nl/oefenen

Nieuws uit groep 8

Deze week hebben wij het met Da Vinci gehad over het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook kwam er een mevrouw van de bagagewandeling vertellen waar de wandeling in Leiden over gaat. Volgende week woensdag 23 maart gaan wij dus naar Leiden om deze route te lopen. Het is de bedoeling dat iedereen op de fiets naar school komt.

 

Met rekenen hebben wij het deze week gehad over breuken, procenten en verhoudingen. Mocht je dit nog extra willen oefenen (met zicht op de eindtoets) dan mag dat thuis altijd op snappet. De doelen zijn: #560 , #571, #558 en #543.

 

Als het goed is staat iedereen ingeschreven voor een middelbare school. De kinderen kunnen nu op school op de poster invullen naar welke school zij gaan. We merken dat andere leerlingen, maar ook juffen en meesters het leuk vinden om te zien waar iedereen heen gaat.

 

Er komen al wat vragen rondom het kamp van groep 8 binnen. Binnenkort zit de kampleiding bij elkaar om het een en ander door te spreken. Wij gaan nog niet verklappen waar wij naar toe gaan, maar schrijf de volgende data alvast in de agenda: 1, 2 en 3 juni. We hopen dat we alle dagen lekker weer hebben.

 

Huiswerk:
Maandag 21 maart – spelling
Vrijdag 25 maart – rekenen
1x onverwacht huiswerk in de week

EXTERN NIEUWS
Goede Herder Kerk

Dit jaar gaan we weer samen palmpasenstokken versieren. We nodigen alle kinderen uit om mee te doen. Op woensdagmiddag 6 april van 14 u tot 15 u gaan we in het Atrium van de Goede Herderkerk in Zoeterwoude-Rijndijk de stokken versieren.

 

Wij zorgen voor de knutselmaterialen, lekkers aan de stok en het broodhaantje. Er is ook limonade voor de kinderen.

 

Zorgt u zelf voor een palmpasenstok? Een kruis kan van hout of takken gemaakt worden. Een vrijwillige bijdrage aan de kosten is welkom. Ervaring leert dat het fijn is als er een ouder of oudere broer/zus meehelpt.

Op zondag 10 april is het palmpasen. Om 9.30 u is de gezinsvieringin de Goede Herderkerk. Tijdens de viering wordt er een processie van de kinderen met de palmpasenstokken gehouden.

 

Wij hopen weer met veel kinderen vele mooie palmpasenstokken te versieren. Denkt u vast aan wie de palmpasenstok gegeven kan worden?

 

Opgeven kan ons:

Amanda Jongbloed: 0614464035

Mariëtte Denissen: 0625571962

Stichting WOUW

Sprookjesgoochelaar Carlijn speelt Droomvogel Toermalijn

 

Stichting Jeugdtheater WOUW te Zoeterwoude, organiseert en presenteert zes professionele theatervoorstellingen per jaar, voor kinderen van 3 tot 8 jaar, maar door de corona maatregelen is dit vorig jaar helaas niet gelukt. Op zondag 20 maart 2020 organiseert WOUW eindelijk weer eens een kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Educatief kindertheater: Droomvogel Toermalijn
Een heerlijk fantasievolle voorstelling van Sprookjesgoochelaar Carlijn, geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar en hun ouders. Het theaterprogramma richt zich op het belang van fantasiespel en is onderdeel van spelstimuleringsprogramma De Droomvogel.

Inhoud voorstelling:
Heks Neeltje Ratio houdt absoluut niet van spelende kinderen. Dat brengt allemaal herrie en rommel met zich mee! Gelukkig kan de Droomvogel Toermalijn helpen. Door tijdens de voorstellingen te zingen, spelen en dansen, ziet de heks hoe leuk spelen eigenlijk.

Tijdens deze fantasievolle kindervoorstelling ervaren kinderen en hun ouders hoe fijn het is om gezamenlijk te komen tot een groot ‘doen-alsof’ spel. Het decor van de voorstelling bestaat uit een manshoog prentenboek, met daarin de schitterende aquarellen uit het speelprentenboek ‘Tovenaartje Spelen’. Deze zeer tot de verbeelding sprekende illustraties zijn gemaakt door kunstenares Sylvia Molenaar.

Kaartjes zijn aan de deur van het Ons Huis te koop vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling.

Zondag 20 maart om 15:00 uur in Ons Huis, Kosterspad 3, Zoeterwoude. Kaartjes zijn 4 euro per persoon.


Kijk voor meer informatie en de agenda op www.wouwzoeterwoude.nl

Wouw is ook te volgen op Facebook, https://www.facebook.com/wouwzoeterwoude  

Skeelerdriedaagse IJsclub Zoeterwoude

Via deze weg wil de IJsclub de skeelerdriedaagse aankondigen. Zoals de naam al verklapt, 3 dagen rondjes skeeleren op de prachtige skeelerbaan van ijsclub Zoeterwoude. Voor jong en oud. Deze driedaagse zal plaatsvinden op 7, 8 en 9 april a.s. (alle dagen van 18.00 – 20.00uur). Meer informatie staat spoedig op https://www.ijsclubzoeterwoude.nl/.