Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 27 - 15 april 2022
Agenda & jarigen
Jarigen    
     
17 april Hannah Hogenbirk 5
20 april Thomas Lut 7
21 april Bas v/d Laan 7
22 april  Alannah Dubbeldedam 1/2b

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
15 april  Goede vrijdag (leerlingen vrij)
18 april Tweede paasdag (leerlingen vrij)
19 t/m 21 april Eindtoets groep 8
22 april Koningsspelen
25 april t/m 6 mei Meivakantie

 

Fijne Paasdagen gewenst! Dinsdag 19 april zien we graag alle leerlingen weer op school. 

Even voorstellen

Beste ouder(-s) en/ of verzorger(-s),

 

Via deze weg stel ik me graag aan u voor. Mijn naam is Rody Warmerdam en ik ben 28 jaar oud. Zelf kom ik uit Leiden en heb ik op verschillende scholen gewerkt. Na een leuk gesprek met de directie ben ik erg enthousiast geworden over de Bernardusschool. Vanaf vorige week mag ik dan ook zeggen dat ik hier begonnen ben. Iedere donderdag werk ik in groep 8. Mocht u iets willen vragen of heeft u een opmerking, dan kunt u mij op donderdag bereiken via SchouderCom of telefonisch via het algemeen nummer van de school. Hopelijk mag ik u binnenkort nog ontmoeten.

 

Met vriendelijke groeten,

Rody Warmerdam

 

Inline image

 

Koningsspelen

Vrijdag 22 april vieren we de Koningsspelen op school. Deze dag staat in het teken van goede gezondheid. De school organiseert spelletjes en activiteiten, dansen met elkaar het Koningsspelenlied en we lunchen gezond met elkaar op school.

 

Er zijn twee dingen voor u van belang: 1. Het is handig als de kinderen deze dag kleding aan hebben waarin ze makkelijk kunnen bewegen. 2. Alle kinderen eten op school en krijgen een Koningslunch verzorgt. Vanuit de landelijke organisatie Koningsspelen wordt een gezonde middaglunch aangeboden. U hoeft die dag dus geen lunch mee te geven!

Nieuws uit de kleutergroepen

Wat ziet het er in de klassen al gezellig uit met alle paas- en lente versiering! De kinderen hebben hard gewerkt . We hebben paasmandjes geknutseld en kuikens en eieren geteld. Helaas zijn er wel een hoop zieke kinderen. Veel beterschap voor de zieken!

 

We sluiten deze week af met een lekker paasontbijtje. Vrijdag en maandag zijn de kinderen vrij. Volgende week vrijdag hebben we de Koningsspelen.

 

We wensen iedereen fijne paasdagen!

Nieuws uit groep 3

Dinsdag was juf Sanne extra in de klas. Dit omdat juf Annemieke geopereerd is aan haar voet. Gelukkig is alles goed gegaan en is zij inmiddels weer thuis. Woensdag was de schoolfotograaf er en als wij haar mogen geloven waren wij de knapste klas. Maar dat wisten wij natuurlijk al 😊 Juf Elvera was woensdag in de klas en zal dat volgende week woensdag ook zijn.


We hebben deze week afgesloten met een heerlijk paasontbijt. Wat was er veel te eten en te snoepen!

Vrijdag en maandag zijn de kinderen vrij. Dinsdag zal juf Jeske de groep draaien.

 

We wensen jullie hele fijne paasdagen!

Nieuws uit groep 4

Wat een drukke, maar gezelliger dag was het vandaag bij de Paasviering. Alle kinderen hadden lekkere hapjes bij zich waar we enorm van genoten hebben. Bedankt alle ouders voor het lekkers! Na het ontbijt hebben we taal-reken en knutselopdrachten gemaakt in het thema Pasen. Aan het einde van de dag was het eieren zoeken. De geluksvogel die het zilveren ei vond was Sanne. Natuurliujk waren er voor alle andere kinderen ook lekkere chocolade eitjes.

 

De foto’s van het Paasontbijt kunt u bekijken op SchouderCom.

 

We wensen iedereen fijne, zonnige Paasdagen !

Nieuws uit groep 6

We zijn in de klas druk bezig geweest met dictees en toetsen. Sommige opdrachten gingen beter dan de andere. We gaan nu ook kijken aan welke  doelen we nog extra aandacht moeten gaan besteden. Wat vaak opvalt is dat deelsommen niet snel gemaakt worden, omdat de tafels nog niet goed worden beheerst. Tip van de komende tijd: Veel oefenen van de tafels. Niet in rijtjes maar vooral door elkaar.

 

Bij Davinci hebben we het inmiddels over WOII, daar hebben veel kinderen al wat over te vertellen.

De redactiesommen en opschrijven hoe de som wordt uitgerekend gaat steeds beter, het oefenen thuis helpt dus goed.

 

De Toposters van Zuid-Holland zijn bijna af, dus dan kan de klas weer opgefleurd worden met nieuwe posters.

We hebben vandaag heerlijk genoten van een uitgebreid paasontbijt, dank voor alle lekkere drankjes en hapjes.

 

Fijne Pasen

 

Huiswerk: Redactiesommen, woensdag 20 april inleveren.

Nieuws uit groep 7

Wat gaat de tijd snel in deze weken. Het is alweer Pasen en de vakantie staat al voor de deur. Er is veel te doen in de klas. Woensdag worden de kinderen om 8.15 op de fiets bij school verwacht. We fietsen dan met elkaar naar de Geerweg en Zoeterwoude dorp. We verwachten rond 12.15 weer terug te zijn op school.

 

De afgelopen week hebben we met elkaar veel gesproken over de Tweede Wereldoorlog. Door het werken aan de lapbooks (een boek voor op schoot met informatie over een onderwerp) weten de kinderen heel veel. Met elkaar hebben we alle losse onderwerpen aan elkaar verbonden en heeft iedereen verteld wat hij/zij te weten is gekomen. De lapbooks zijn ware kunstwerkjes geworden. Dat willen we graag aan ouders laten zien. Daarom nodigen we alle ouders uit om donderdag 21 april van 14.30 in de klas te komen om de lapbooks te bekijken.

 

Het Paasontbijt was hartstikke gezellig. We hebben lekker met elkaar ontbeten en naar het Paasverhaal gekeken. Het christelijke Paasverhaal was bij de kinderen nog wel goed bekend. We vonden het grappig om te leren waarom we eigenlijk eieren verstoppen met Pasen en hoe die gekke Paashaas een rol heeft gekregen in de viering. Het was fijn om met elkaar weer feest te kunnen vieren na een tijd waarin dat allemaal niet mogelijk was. Later op de dag hebben we nog paaseieren gezocht (en sommigen ook nog verstopt).

 

Huiswerk: geen huiswerk ivm het Paasweekend en Koningsspelen

Nieuws uit groep 8

Dit was de laatste week om goed te oefenen voor de eindtoets. Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag maken wij de eindtoets. Wij verwachten na de meivakantie de uitslag hiervan en deze krijgen de kinderen ook mee naar huis zodra wij deze hebben.

 

Vandaag hadden we het Paasontbijt. Wat was het gezellig om met elkaar te ontbijten. We hebben het Paasverhaal gelezen en groep 8 heeft ontzettend lief geholpen om alles op te ruimen en af te wassen.

Deze week hebben wij ook de musical gekozen, hier hadden de kinderen lang op gewacht. Bijna iedereen had voor deze musical gekozen, dus er was een duidelijke voorkeur. We hebben al het eerste liedje geoefend. Volgende week krijgen de kinderen het tekstboekje mee naar huis en kunnen zij in de vakantie bekijken welke rol zij zouden willen spelen. Na de vakantie gaan wij de rollen verdelen en gaat het echt werk beginnen!

 

Huiswerk:
Dinsdag 19 april – taal 

EXTERN NIEUWS
Nieuws van het CJG

Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag!

Na de nacht heeft je kind weer nieuwe energie nodig. Deze energie krijgt je kind door het ontbijt.

Ook komt de spijsvertering daardoor weer op gang en kan je kind zich beter concentreren.

Na het nuttigen van een ontbijt krijgt je kind minder snel trek in snoep.

 

Tips voor een gezond ontbijt.

  • Weinig tijd om te ontbijten? Zet de wekker 15 minuten eerder. Dek de tafel de avond van te voren. Het brood of een schaaltje yoghurt kun je de avond van te voren klaarmaken. Deze kun je in de koelkast bewaren.
  • Gebruik volkoren producten, magere melkproducten en/of fruit en groenten.
  • Varieer om verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. Smeer bijvoorbeeld elke kwart boterham met iets anders. Bijvoorbeeld met banaan, pindakaas, humus en groentespread.

Tips om je kind te laten ontbijten.

  • Maak de tafel gezellig en laat je kind meehelpen met tafeldekken als hij/zij dit leuk vindt.
  • Ontbijt samen. Zien eten doet eten en het is plezieriger.
  • Zorg voor zo min mogelijk afleiding aan tafel. Geen televisie en geen speelgoed. Neem de plannen voor de dag door om het gezellig te maken.
  • Bied kleine porties aan.
  • Zet verschillende producten op tafel zodat je kind kan kiezen. Dat kan een sneetje brood zijn. Maar denk ook eens aan een schaaltje yoghurt of havermoutpap met fruit en rozijnen. Een volkoren beschuit of cracker is ook een goede keuze.
  • Blijft het ontbijt ondanks alle inzet moeizaam? Laat je kind dan in ieder geval een paar hapjes eten. Bied de rest van de boterham iets later in de ochtend aan. Of geef de boterham mee naar school of kinderopvang voor tijdens de ochtendpauze.

Voor gezonde ontbijtrecepten kun je kijken op de website van het voedingscentrum

 

Meer informatie over opvoeden en opgroeien: www.cjghm.nl