Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 28 - 22 april 2022
Agenda & jarigen
Jarigen    
     
22 april Allanah Dubbeldedam 1/2b
23 april Emma van 't Kruis 1/2a
26 april Lena Tacko 6
26 april Jeffrey v/d Werff 7
29 april Guus Kerssen 1/2b
3 mei Logan Schouten 1/2b
3 mei Eline Noordermeer 3
4 mei  Jaylen Edens 1/2b
4 mei Noortje Boom 7
10 mei Evi Tacko 1/2b
11 mei Liva Hermenet 3
12 mei  Fleur Dikkes 4

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
22 april Koningsspelen
25 april t/m 6 mei Meivakantie (leerlingen vrij)
26 - 27 mei  Hemelvaart (leerlingen vrij)
30 mei Ouderraad
30 mei t/m 3 juni Inloop ouders; 14.45 - 15.00 uur
1 t/m 3 juni Kamp groep 8
6 juni 2e Pinksterdag (leerlingen vrij)
13 juni Schoolreisje
17 juni  Klassentheater groep 3 en 6
21 juni MR vergadering
24 juni Doordraaimiddag (kennismaking nieuwe leerkracht)
27 juni t/m 5 juli Tien minuten gesprekken
5 juli Musical groep 8
7 juli Start zomervakantie

 

Fijne vakantie gewenst! Maandag 9 mei zien we graag alle leerlingen weer op school. 

Koningsspelen

Morgen, 22 april, vieren we de Koningsspelen op school. Deze dag staat in het teken van goede gezondheid. De school organiseert spelletjes en activiteiten, dansen met elkaar het Koningsspelenlied en we lunchen gezond met elkaar op school.

 

Er zijn twee dingen voor u van belang:

1. Het is handig als de kinderen deze dag kleding aan hebben waarin ze makkelijk kunnen bewegen.

2. Alle kinderen eten op school en krijgen een Koningslunch verzorgd. Vanuit de landelijke organisatie Koningsspelen wordt een gezonde middaglunch aangeboden. U hoeft die dag dus geen lunch mee te geven!

Schoolfotograaf

Deze week hebben de leerlingen een kaartje mee naar huis genomen om de schoolfoto's te kunnen bestellen. 

 

De afhandeling van de foto's, vindt via internet plaats. Let op! De bestelperiode, zonder portokosten is nu 14 dagen (voorheen 30 dagen). De schoolfotograaf levert de foto's af op school (maximaal twee momenten).  Daarna sturen zij de foto’s prive op en worden er dus portokosten berekend.

Nieuws uit de kleutergroepen

Wat hebben we genoten van het Paasontbijt! De kinderen hadden heerlijke dingen meegenomen. Daarna hebben we kunnen genieten van een zonnig Paasweekend. Na de meivakantie gaan we aan een nieuw project beginnen: Water.

 

Alle kinderen hebben een kaartje mee naar huis met daarop de schoolfoto in het zwart-wit Op dit kaartje staat hoe u de foto’s kunt bestellen.

 

Ook hebben alle kinderen hun moederdag cadeautje mee naar huis gekregen, we hopen dat het lukt om het goed te verstoppen en het nog even geheim te houden.

 

Wij wensen jullie een fijne en zonnige meivakantie en wij zien elkaar weer op 9 mei.

Nieuws uit groep 4

Deze week een korte week ivm het Paasweekend.

 

We zijn dinsdag weer fris begonnen, de meesten 😊 Sommigen hadden het zo gezellig gehad dat ze erg laat in bed lagen en moeite hadden om ogen open te houden.

 

Tijdens de gymles heeft meester Tim flink staan swingen en oefenen met de kinderen voor het dansje van de Koningsspelen dit jaar: https://www.youtube.com/watch?v=IU1xmydGadY

 

In de blog heeft u foto’s kunnen zien van het loopspel dat we gedaan hebben voor rekenen. Deze stond in het teken van Koningsdag. We hebben geoefend met klokkijken, tafels, getallen tot 100 en geldsommen. Misschien was de belangrijkste oefening nog wel het samenwerken en dat deden ze echt super!

 

De tafel van 10 kan in de vakantie lekker geoefend worden.

 

Vergeet niet dat de Koningsspelen morgen zijn! De kinderen mogen natuurlijk lekker oranje gekleurd naar school komen.

 

We wensen jullie alvast allemaal een heerlijke, relaxte en zonnige vakantie!

Nieuws uit groep 5

Bij rekenen hebben we aandacht besteed aan het klokkijken. Digitaal en analoog. Zo leerden de kinderen o.a. dat 14:00u “twee uur ’s middags” is, en dat 03:50u “tien voor vier ’s nachts” is. In de klas hebben we een mooie klok hangen die de kinderen hierbij kan helpen. Op Schoudercom is deze klok te zien. Wellicht kan er thuis ook af en toe eens gevraagd worden hoe laat het is, want veel kinderen blijven dit lastig vinden.

 

Bij spelling hebben de kinderen het thema afgesloten met het woordendictee. Na de vakantie zullen we nog het zinnendictee afnemen en daarna o.a de volgende spellingsregels behandelen: woorden met een korte klank aan het einde van de klankgroep (katten) en woorden met een tweetekenklank aan het einde van de klankgroep (kuiken).

 

Deze week hebben we natuurlijk het Koningsdaglied van Kinderen voor kinderen geoefend, maar muziekjuf Jerina heeft ook liedjes aangeleerd die met Koningsdag te maken hebben, namelijk “Swingen als een kangoeroe” en “De gouden drol” over de Koningin van Camelot.

 

En nu sluiten we een gezellige periode af met vorige week het heerlijke paasontbijt en eieren zoeken en deze week de Koningsspelen. Nu eerst lekker twee weken vakantie! We wensen iedereen heel gezellige en zonnige dagen!

Nieuws uit groep 8

Deze week hebben de kinderen de DIA-Eindtoets gemaakt. Wat hebben zij hard gewerkt en hun best gedaan! Dinsdag hebben zij het onderdeel rekenen gemaakt, woensdag woordenschat en taalverzorging en vandaag het laatste onderdeel begrijpend lezen. Ze mogen trots zijn op de prestaties die zij hebben geleverd! 


In de week van 16 mei verwachten wij de resultaten. Zodra deze binnen zijn, zal dit ook met de kinderen meegegeven worden. 

 

De musicalboekjes zijn uitgedeeld en vandaag mochten de kinderen hun top 3 rollen doorgeven. Hopelijk lukt het om morgen de rollen te verdelen, zodat de kinderen in de meivakantie kunnen leren.  

 

Fijne vakantie! 

EXTERN NIEUWS
Goede Herder Kerk

Zondag 1 mei om 9:30 uur is er weer een kindernevendienst is in de Goede Herder.