Inloggen

Bernardusschool

preview
Weekbrief 29 - 13 mei 2022
Agenda & jarigen
Jarigen    
     
14 mei Sjors Boom 5
18 mei Davey de Jong 3
19 mei Evi Ens 3
20 mei  Robby Plug 8

 

Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

Agenda

 

   
26 - 27 mei  Hemelvaart (leerlingen vrij)
30 mei Ouderraad
30 mei t/m 3 juni Inloop ouders; 14.45 - 15.00 uur
1 t/m 3 juni Kamp groep 8
6 juni 2e Pinksterdag (leerlingen vrij)
13 juni Schoolreisje
17 juni  Klassentheater groep 3 en 6
21 juni MR vergadering
24 juni Doordraaimiddag (kennismaking nieuwe leerkracht)
27 juni t/m 5 juli Tien minuten gesprekken
5 juli Musical groep 8
7 juli Start zomervakantie

 

Identiteit - Thema: Wat vliegt de tijd!

Het project gaat over ‘tijd’: het lijkt soms te kruipen, dan vliegt het voorbij. Het project gaat over rust, vrije dagen, zondagen, en feestdagen in verschillende godsdiensten. Welke belangrijke feesten en gebeurtenissen waren er dit schooljaar? Wat vieren we met Hemelvaart en Pinksteren?

Nieuws vanuit de medezeggenschapsraad

Geachte ouders,

 

Zoals eerder aangekondigd in de nieuwsbrief ontstaat er per volgend schooljaar een vacature voor een ouder lid in de Medezeggenschapsraad (MR). Wij zijn blij u te kunnen vertellen dat drie kandidaten zich hebben aangemeld. Omdat er maar plaats is voor één ouder zetten we een enquête uit in SchouderCom. U kunt als ouders uw stem uitbrengen voor de persoon die u het meest geschikt lijkt om de aankomende drie jaren zitting te nemen in de MR. De personen in de oudergeleding zijn immers de vertegenwoordigers van alle ouders van de Bernardusschool. Per gezin kan er één stem worden uitgebracht.

 

Hieronder kunt u lezen wie de kandidaten zijn en wat hun motivatie is om zich verkiesbaar te stellen voor de MR. De mail met de enquête ontvangt u morgen. Deze is geopend van 13 tot 23 mei. Na 23 mei zullen wij u via de weekbrief inlichten over de uitslag van deze verkiezingen.

 

Laura de Rooij

Ik ben Laura de Rooij. Moeder van Jens (groep 6), Eline (groep 4) en Jinte (1/2A) en werkzaam in het basisonderwijs als leerkracht in de bovenbouw. Sinds dit jaar ben ik ook Kernvisiecoach en begeleid ik kinderen die vastlopen in het huidige onderwijssysteem. Ik heb mij aangemeld voor de MR, omdat ik het belangrijk vind dat kinderen hun basisschooltijd als leuk en fijn ervaren. Graag denk ik mee met de school en ouders om dit te kunnen borgen en/of bereiken. Communicatie tussen de school en ouders vind ik namelijk erg belangrijk. Door mijn ervaring als leerkracht op verschillende basisscholen binnen SCOL kan ik een inhoudelijke bijdrage leveren aan zowel ouders als school. Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, spreek me gerust aan op het schoolplein.

 

Michèle van Duijn

Mijn naam is Michèle van Duijn, moeder van Stijn van Egmond (groep 5).  Ik heb me aangemeld voor de MR omdat ik graag betrokken wil zijn bij de school. Als klassenmoeder had ik het voorrecht alle kinderen in de groep van Stijn beter te leren kennen. Als lid van de MR zie ik mogelijkheden om mee te praten over onderwerpen als sociale veiligheid en ontwikkeling van individueel talent. Geen kind is hetzelfde en maatwerk in het onderwijs maakt dat elk kind leert, ontwikkelt en presteert op een manier die bij hem of haar past. De Bernardus heeft hier al mooie stappen in gezet, en ik wil graag meedenken over welke mogelijkheden er nog meer zijn. Zo ben ik ook benieuwd naar de ideeën van de leerlingenraad. Als beleidsregisseur bij het COA ken ik tot slot de uitdagingen van personeelstekort en beperkte financiële middelen, en ben ik gewend aan bestuurlijke vraagstukken. Mocht je een vraag voor me hebben, leuk als je contact zoekt. Op het schoolplein of via SchouderCom

 

Rick van der Zwet

Even kort voorstellen; papa van Pien (groep 1C). Ik wil graag actief meewerken aan haar leeromgeving en die van alle andere kinderen op school, door me bij deze kandidaat te stellen voor de MR. Ik wil me hardmaken voor een goede en veilige school voor alle leerlingen in het breedste zin van het woord. Van zaken als een mooi, nieuw, veilig en bereikbaar schoolgebouw tot voldoende aandacht en preventie voor zaken als (digitaal) pesten.

Met mijn technische (IT) achtergrond en betrokkenheid bij van zaken rond de school (o.a nieuwbouwplannen via de klankbordgroep van de gemeente), hoop ik in de MR een positieve, opbouwende bijdrage met inhoud te kunnen leveren. Met uw stem wil ik zorgen dat de leeromgeving voor alle kinderen elke dag beter, mooier en veiliger wordt.

 

We zien uw stem graag tegemoet voor 23 mei 2022.

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens de gehele MR,

Daniëlle, Dionne, Bouwiene, Annet, Klazien en Daantje.

 

Luizencontrole

Na iedere vakantie worden de leerlingen gecontroleerd op hoofdluizen door een groep ouders van de school. De hoofdluisouders zijn er slechts ter ondersteuning, het is de verantwoordelijkheid van ouders om regelmatig op hoofdluis te controleren.

 

Woensdag zijn alle leerlingen op neten/hoofdluis gecontroleerd. In veel klassen zijn er leerlingen met neten/hoofdluis. De ouders zijn door de groepsleerkracht op de hoogte gesteld. 

 

Wij willen u vragen om 1 keer per week de haren van uw kind goed te controleren op de aanwezigheid van luizen of neten. Dit kunt u het beste doen op een vaste dag in de week met behulp van een luizenkam. Hoe u de hoofdluizen of neten kunt herkennen kunt u terug vinden op: www.rivm.nl/hoofdluis. Mocht u hoofdluizen of neten aantreffen in de haren van uw kind, start dan meteen met kammen met een luizenkam en blijf dit 14 dagen lang doen. Geef dit ook door aan school, zodat andere ouders extra alert kunnen zijn. Als u uw kind goed heeft gekamd mag uw kind gewoon naar school.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Nieuws vanuit de kleutergroepen

Er zijn weer luizen geconstateerd bij de drie kleutergroepen. U krijgt bericht van de leerkracht als het om uw kind gaat, zodat u de luizen kunt aanpakken. 

 

We hebben een nieuwe thema: water. Wat leren de kinderen weer veel woorden bij. U kunt daar natuurlijk thuis naar vragen. We leren in dit thema ook het cijfer/ 9/ en de letter /a / aan. Zo kunnen we nog meer woordjes proberen te ontdekken. Staat de a vooraan, achteraan of in het midden van een woord? Verzin eens woorden die met een a beginnen. Ook hoort er een gebaar bij de letter a. Het is fijn als de kinderen die naar groep 3 gaan dit gebaar al kennen.  

 

20 mei is er een spelletjesmiddag. Geef spelletjes mee waarmee ze samen kunnen spelen en ook speelgoed wat een beetje stevig is. Het is zo vervelend als iets kapot gaat of bij veel kleine spulletjes kleinen objecten verdwijnen.  

Nieuws uit groep 3

Wat is er in de vakantie weer goed gelezen zeg. We hebben al veel volle leesbingo’s gezien in de klas. De kinderen die hun bingo kwijt waren hebben er nog een meegenomen. De Bingo’s mogen deze week nog worden ingeleverd. Nog even goed doorlezen dus. We merken dat er ook zonder de bingo goed door wordt gelezen. Wat zijn we hier trots op.

 

Kern 9 is al weer bijna klaar en komende week gaan we de gebruikelijke leestoetsjes weer afnemen. Ook het blok van rekenen schiet al weer aardig op. We leren weer heel veel over de klok, geld, tellen tot 50 en nog veel meer. We zijn weer benieuwd naar de toets maar ook hier zijn we trotse juffen.

 

Voor het knutselen hebben we weer doosjes nodig. Als u kleine doosjes, wc rollen, keukenrollen, eierdozen etc. heeft, worden we hier heel blij van. Knutselen vinden we nog steeds zo fijn om te doen.

 

De kinderen hebben een speciaal schrift gekregen. Hierin gaan we de komende tijd echte verhalen schrijven. We kunnen niet wachten om de verhaaltjes te gaan lezen. Ook voor DaVinci gaan de kinderen mooie werkstukken maken. Als deze klaar zijn dan laten we die natuurlijk graag aan jullie zien. Hou dus SchouderCom goed in de gaten.

Nieuws uit groep 4

Aan de verhalen te horen, heeft iedereen een heerlijke meivakantie gehad. We zijn dan ook weer uitgerust begonnen aan de laatste periode van dit schooljaar. 

 

Fijn dat er zoveel kinderen de leesbingo ingeleverd hebben. Dat betekent dat er goed geoefend is in de vakantie. Op school gaan we ook weer verder met  oefenen met het programma Flits. De ouders die zich hebben opgegeven om te helpen hebben een rooster ontvangen via de mail.  

 

We hebben nog niet van alle kinderen het rapport terug ontvangen. Wilt u eraan denken om het mee naar school te geven?   

 

Het is heel belangrijk dat de kinderen de tafels blijven oefenen. Aanstaande vrijdag hebben de kinderen de toets van de tafel van 10. Maar we merken helaas dat de tafels die al afgenomen zijn weer langzaam wegzakken. Spelenderwijs oefenen, zingen ( er zijn op Youtube liedjes te vinden) en gewoon “dreunen” is daarom geen overbodige luxe. Wilt u daarbij helpen a.u.b.?  

 

Met Davinci werken we over bloemen. Fijn dat zoveel kinderen een bloem mee hadden. We leren hoe de bij het stuifmeel van de ene naar de andere bloem brengt, er daar zaadjes gemaakt worden die weer zorgen voor nieuwe bloemen. Ook hebben we geleerd hoe de onderdelen van een bloem heten.

Nieuws uit groep 5

Wat fijn alle kinderen weer enthousiast en gezellig in de klas te zien! Er zijn veel uitstapjes, logeerpartijen en zwembadbezoekjes ondernomen, hoorden we! Leuk! Iedereen is dus weer fris en klaar voor de laatste 9 weken van school! 😉  

 

Bij Engels zijn we begonnen aan het nieuwe hoofdstuk van Engels: Clothes. De kinderen leren woorden als “coat”, “shorts” en “trainers”. Ook moeten zij op de toets deze woorden in zinnen kunnen schrijven, zoals “What are you wearing? I’m wearing trainers.” en “Is she wearing my scarf? Yes, she is.” Op Schoudercom is een foto van de English Corner te zien. 

 

Hoe gaat het met de planten van de Bloemenzee? Is er al meer groen te zien of zijn er misschien ook al bloemetjes opgekomen? Het wordt steeds mooier weer, dus het kan nu ineens hard gaan. Nog heel veel succes met verzorgen! We houden jullie op de hoogte wanneer de planten weer mee naar school moeten worden genomen zodat de jury er naar kan kijken. 

Nieuws uit groep 6

We hebben deze week weer een heleboel leuke vakantie verhalen gehoord. Voor de meeste was het 2 weken genieten. Deze week schrijven dan ook bij taal een recensie over de verschillende restaurants, zwembaden, attracties, hotels, uitjes, games en pretparken, die bezocht zijn.  

 

Maar nu moeten we toch echt nog even keihard aan de slag tot de zomervakantie. Deze week zijn we dan ook gestart met een schema per dag wat er af moet zijn aan het einde van de dag. Gelukkig hebben de meeste kinderen alle vakjes al kunnen afvinken en hoefde er nog niet veel aan het einde van de dag op school op thuis afgemaakt worden. We moeten namelijk wel de lessen afmaken om voldoende te kunnen oefenen.  

 

Deze week zijn we ook voor het eerst naar de boerderij geweest, jullie kunnen natuurlijk de foto’s in de blog terugzien. Het is altijd een feestje om les te krijgen in een stal en in de wei. Dat je dan ook nog leert waarom je moet kunnen rekenen als je kaas wilt maken is echt een bonus.  

 

Vandaag waren Lena en Olivier bij de burgermeester uitgenodigd vanwege hun goede score bij Hackshield in de klas. Morgen plaatsen we de foto’s in de blog, want deze kanjers moesten natuurlijk wel even op de foto met de burgemeester.  

Nieuws uit groep 7

Laura heeft haar zelfgemaakte gedicht voorgedragen tijdens de herdenking op 4 mei. We vinden het erg dapper en knap dat ze dit heeft gedaan. We zijn trots op je, Laura! 

 

Deze week hadden we wifi-problemen in de klas. Onhandig hoor, als Snappet niet goed werkt, het bord heel traag is, enz. Maar we hebben het ook wel zonder al die techniek gered.  

 

In de komende periode gaan we oefenen voor het praktisch verkeersexamen (16 juni). U heeft via Schoudercom in de vakantie al een bericht met een volledige planning gekregen. Met de kinderen hebben we de komende periode ook doorgesproken en de eerste afspraken in de agenda gezet. De huiswerkopdrachten van Verkeer kunnen het beste met een volwassene samen worden uitgevoerd. Als er nog vragen zijn over het examen, kunt u ons een berichtje sturen via Schoudercom. 

 

Huiswerk: 

Dinsdag 17 mei: Snappet heeft een nieuw aanbod van automatiseren voor rekenen. In eerste instantie had ik met de kinderen afgesproken dat zij een aantal doelen hiervan al huiswerk in orde zouden maken, maar het werkt toch niet helemaal zoals we gedacht hadden. Dus… deze week even geen verplicht huiswerk, maar wie toch wil oefenen kan werken aan doel 3416/2317/3420/3421. Dit zijn ‘groep 3-sommen’ waarbij het om snelheid gaat. Hopelijk werkt het volgende week beter.  

 

Donderdag 19 mei: Maak de opdrachten 'het examen' en 'afslaan en voorsorteren' op examenapp.vvn.nl 

Nieuws uit groep 8

Deze week zijn wij echt begonnen met de musical. Een aantal kinderen heeft al in de vakantie een beetje geoefend, dat is super fijn! We oefenen per week 4 scènes en op vrijdag is het de bedoeling dat de kinderen de scènes uit hun hoofd kennen.  


Daarnaast heeft iedereen een taakje om te zorgen dat straks alles helemaal op en top is. Zo hebben wij kinderen die het decor schetsen, kinderen die het straks gaan verven. Er moeten bepaalde rekwisieten gemaakt worden en we hebben een groepje die zich ontfermt over de dansjes. Aan enthousiasme geen gebrek. 

Vanaf volgende week maandag komen de resultaten van de DIA-eindtoets online. Zodra deze beschikbaar zijn, zullen wij deze ook meegeven aan de kinderen in een envelop.  

 

Wij werken zeker in de ochtend nog aan de vakken als taal, spelling, rekenen en begrijpend lezen. Er zullen ook nog toetsen komen. We hebben afgesproken dat het werk eerst af moet zijn, voordat wij kunnen oefenen met de musical. Deze week ging dat al erg goed! 

 

Op 1, 2 en 3 juni gaan wij op kamp naar Noordwijk. Voor de vakantie heeft u de kampbrief al ontvangen. Hierin staat ook het bedrag wat overgemaakt moet worden op de schoolrekening. Mocht u dit nog niet gedaan hebben, zou u hier dan nog aan willen denken?  


Op de paklijst in de brief staat 1 item niet, wat de kinderen wel mee moeten nemen. We gaan namelijk ook naar een trampolinepark waar Jump- of gripsokken verplicht zijn. Deze zijn ook te koop bij het park zelf (tussen de €2,00 - €5,00). Mocht uw kind deze niet hebben, is het ook mogelijk om geld mee te geven en deze, voorzien van naam, bij de leiding in te leveren, zodat wij deze op het moment van aanvang kunnen aanschaffen. 

 

Huiswerk: 
Elke vrijdag 4 scènes uit je hoofd leren.  

 

EXTERN NIEUWS
Nieuws van het CJG

Herkenbaar? Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Zoeterwoude organiseert de workshop Omgaan met ruzie tussen broertjes-zusjes (Triple P) voor ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

 

Het is normaal dat kinderen wel eens ruzie met elkaar hebben. Maar als kinderen elkaar te vaak in de haren vliegen, doen ze elkaar pijn. Als je niet optreedt kan ruziën erger worden en kunnen kinderen  agressief gedrag gaan vertonen.

 

Tijdens deze workshop krijg je informatie over de mogelijke oorzaken van moeilijk gedrag, de manier waarop je dit gedrag kan voorkomen en hoe je ermee kan omgaan. Je krijgt tips die kunnen helpen om je kind te leren problemen op te lossen en goed met anderen om te gaan.

 

De workshop Omgaan met ruzie tussen broertjes-zusjes (Triple P) vindt plaats op:

Datum:        Dinsdag 07 juni 2022
Tijd:            19.30 – 21.30 uur

Locatie:      CJG Zoeterwoude. Het Veldboeket, Zoeterwoude

Kosten:       €5,00 p.p. (ouderparen 10% korting)

 

Geïnteresseerd? Aanmelden en meer informatie via www.cjgcursus.nl of klik op deze link

 

*********************************************************************************************************

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thalia Romani de Wit, Coördinator CJGcursusbureau, organisatie@cjgcursus.nl

 

Avond wandel 3 daagse Zoeterwoude

Na 2 jaar pauze kunnen we dit jaar gelukkig weer de avond wandel 3 daagse van Zoeterwoude organiseren! Daar zijn we heel blij mee en we hopen dat jullie er ook allemaal weer zin in hebben om mee te lopen! Omdat het weer de 1ekeer is sinds 2019 en we nog wel voorzichtig willen zijn vanwege Corona, zijn er nog een paar aanpassingen. We hopen daardoor een veilig wandel evenement voor iedereen aan te bieden. De avond 3 daagse vindt plaats op:

 

            Woensdag 8, Donderdag 9  en Vrijdag 10 Juni

 

* Dit jaar kun je kiezen uit de afstanden  3 km  en   5 km.

* Meedoen kost 4 Euro met medaille en 2 Euro zonder.

* Start en finish is op sportpark Haasbroek op het terrein van SJZ.  

* Inschrijven kan via onze website: www.a3z.nl . Betalen via de site kan helaas niet, maar je krijgt een bevestigingsmail waarin precies het te betalen bedrag staat. Aan de start hoef je dan alleen nog je pakket met stempelkaarten en routes op te halen en te betalen.

Ook kun je van te voren inschrijven bij het bestuur op:

maandag 16 Mei/ dinsdag 17 Mei/ donderdag 19 Mei,

maandag 23 Mei/ dinsdag 24 Mei   (niet op Hemelvaarsdag) 

maandag 30 Mei/ dinsdag 31 Mei/ donderdag 2 Juni

Tussen 16.00 en 18.00 uur         op de volgende adressen           - Marijke Noordermeer, Fuut 38
                                                                                               - Wil Arts, Kerklaan 13

Je krijgt na betaling gelijk je stempelkaart mee. De route en 1e stempel ontvang je bij de start.
Ook aan de start inschrijven is mogelijk. Maar om opstoppingen te voorkomen vragen we iedereen zoveel mogelijk vooraf in te schrijven!!!

* Je kunt starten tussen 18.30 en 19.00 uur. Als je de 1e stempel hebt gehaald kun je direct vertrekken.

We hopen jullie allemaal te zien op woensdag 8 Juni vanaf 18.30 uur aan de start voor een gezellige en sportieve wandel 3 daagse! 


Het bestuur van de avondwandel 3 daagse Zoeterwoude